Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Πρότυπα συνέπειας λόγων και πράξεων: τί Παπούλιας, τι Αθανασιάδης.

«Να πληρώσουν όσοι κρύβουν τα εισοδήματά τους!», μας συμβουλεύει ο πρόεδρος της κατά ΠΑΣΟΚ δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Όπως ακριβώς έκανε και ο ίδιος, δανείζοντας «μαύρα λεφτά» στον Ανδρέα Παπανδρέου για να μπορέσει ο τελευταίος να δικαιολογήσει την αγορά του «κωλόσπιτου» στην Εκάλη. Σεβαστέ (λόγω ηλικίας και μόνον) Κάρολε, δεν πείθεις ούτε τους αφελείς. Γνωρίζεις ότι γνωρίζουμε για τον βίο και πολιτεία σου, οπότε μην το κουράζεις άλλο. Όπως οι Έλληνες δεν περιμένουν τίποτα από εσένα, έτσι και εσύ να μην περιμένεις τίποτα από εμάς.
------------------------
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων, οι συνολικής καθαρής ισχύος 550 μεγαβάτ δύο μονάδες του Αμυνταίου, ενδεχομένως δε και άλλες δύο ανάλογης ισχύος της Καρδιάς, καθώς και η προγραμματισμένη νέα μονάδα της Φλώρινας είναι τα λιγνιτικά εργοστάσια που θα περάσουν στον έλεγχο του ιδιωτικού τομέα. Διαβάζοντας την είδηση, θυμήθηκα τον γραφικό βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Αλέκο Αθανασιάδη. Αυτόν που είχε εμφανιστεί σε όλα τα τηλεπαράθυρα, τηλεφεγγίτες κλπ, και ορκιζόταν πως θα καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο, αν επρόκειτο να περιέλθει η ΔΕΗ σε ιδιώτες. Αλλά που τελικώς ψήφισε ΝΑΙ, επειδή τον έπεισε η … εμπνευσμένη ομιλία του κ. Παπανδρέου στην βουλή.

«Εμπρός πες το. Είμαι θεός»

Του Tal Brooke *

Είναι στα τέλη της δεκαετίας του 1980 όταν τα πράγματα απλώνονται προς όλες τις κατευθύνσεις. Εσωτεριστικά και πνευματικά μονοπάτια που είχαν ερευνηθεί για χρόνια, έχουν γίνει τώρα, σχεδόν η ομόφωνη άποψη της Αμερικής. Το σχέδιο ξεδιπλώνεται με την δύναμη ενός ορμητικού ασυγκράτητου τρένου. Οι λίγοι γίνονται πολλοί.

Το 1987 ξεκινά με ένα δυνατό χτύπημα. Νεοεποχίτικο χτύπημα. Παραμονές της Πρωτοχρονιάς του 1987, στις 31 Δεκεμβρίου του 1986, εκατομμύρια έχουν συγκεντρωθεί σε αίθουσες συνεδρίων και στάδια ακόμη και σε εκκλησίες για να επικαλεστούν την έλευση της Νέας Εποχής. Είναι «Διεθνής Μέρα Διαλογισμού για την Παγκόσμια. Ειρήνη».

Επαναφέρουν το βιβλίο της Ρεπούση

Η Κυβέρνηση αρνείται τώρα να εγκρίνει το νέο βιβλίο ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού και θα διανείμει στα σχολεία τη νέα χρονιά το βιβλίο «ιστορίας» της κ. Μ. Ρεπούση που όπως είναι γνωστό είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις το 2007…

Όπως αποκαλύπτει ο βουλευτής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης σε ερώτησή του που κατέθεσε στη Βουλή με απόφασή του ακυρώθηκε το 2007 η διανομή του συγκεκριμένου βιβλίου και ότι εδόθη εντολή για συγγραφή νέου βιβλίου ιστορίας. Όμως, και παρά το γεγονός ότι το νέο βιβλίο, πέρασε από όλες τις προβλεπόμενες αξιολογήσεις και η τελική έγκριση δόθηκε από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτου, η Υπουργός, άγνωστο για ποιο λόγο, δεν έδωσε την έγκρισή της και, όπως φαίνεται από τον ετήσιο οδηγό διδακτικών βιβλίων, που εκδίδει το Υπουργείο, κατά τη νέα σχολική χρονιά θα διανεμηθεί το παλιό βιβλίο της ιστορίας…