Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Γιακουμάτος ή Κουλούρης;

Στα μαρμαρένια αλώνια του τιμάριθμου πέφτουν τα κορμιά των γενναιότερων πολεμιστών της πολιτικής. Τιμή και δόξα!

Μόλις ακούστηκαν τα ονόματα του ανασχηματισμού (και ειδικά αυτό του Γεράσιμου Γιακουμάτου), ο νους του μέσου ιστοριοδίφη φορολογουμένου – καταναλωτή ανέτρεξε σε ημέρες κλέους και Σοφοκλέους. Με δάκρυα στους οφθαλμούς, ο Έλλην πολίτης-πελάτης, θυμήθηκε τις επικές μάχες που έδινε ο τολμητίας Κίμων εναντίον του Μολώχ της ακρίβειας και του Κύκλωπα Πολύφημου της αισχροκέρδειας. Τότε, στην 3η κυβέρνηση του αλησμόνητου Κώστα Σημίτη (και συγκεκριμένα από την 7η Ιουλίου 2003 μέχρι την 10η Μαρτίου 2004), η Ελλάς στήριξε τις ελπίδες της για καλύτερες τιμές πάνω στους στιβαρούς ώμους του ευσταλή υφυπουργού Κουλούρη. Οι ευχές της πατρίδας να νικήσει το τέκνο της (και δι’ αυτού όλοι μας) κεντήθηκαν σε σεμεδάκι, το οποίο πουλούσε μια εξηντάχρονη Εαμίτισσα σε πάγκο στην Ερμού. Τώρα, μην θέλετε εξηγήσεις για ζητήματα προχωρημένης κβαντικής Φυσικής, ήτοι: Πώς είναι δυνατόν το 2003 να είσαι και εξηντάχρονη και εαμίτισσα; Μπορούσαν οι αγέννητοι να συμμετέχουν στην αντίσταση κατά των Γερμανών; Αυτά τα αινίγματα της χωροχρονικής στρέβλωσης μπορούν να βρουν τις απαντήσεις τους μόνο στον επιταχυντή αδρονίων του CERN και στον πολλαπλασιαστή φεσονίων του ΠΑΣΟΚ.

Γιατί αυξάνουν συνεχώς τους φόρους ενώ γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να εισπραχθούν;

Οι αντισυνταγματικοί φόροι αυξάνονται συνεχώς με θύματα τους μόνιμα «εύκολους» φορολογούμενους. Όμως και η αδυναμία αυτών των φορολογουμένων να αντεπεξέλθουν στα νέα βάρη αυξάνεται πλέον κατακόρυφα. Ήδη για το πρώτο πεντάμηνο του 2014, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία αυξάνονται με ρυθμό ένα διασεκατομμύριο το μήνα!!!

Γιατί λοιπόν επιμένουν σε ακόμα περισσότερους φόρους ενώ είναι βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να εισπραχθούν;

Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι στην πραγματικότητα μετακυλύουν το δημόσιο χρέος στις πλάτες απευθείας των φορολογουμένων. Δηλαδή αυξάνουν "τεχνητά" τις οφειλές των φορολογουμένων προς το κράτος και φυσικά τις αντίστοιχες απαιτήσεις του κράτους προς τους φορολογουμένους. Έτσι όμως, θα μπορούν εύκολα οι δανειστές του κράτους, με βάση αυτές τις κρατικές απαιτήσεις, να αρπάξουν τις ατομικές περιουσίες. Δεν μπορούμε να φανταστούμε κάποια άλλη λογική εξήγηση.

Προκαταλήψεις

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Ο Πίτερ Ουστίνωφ έγραψε ένα βιβλίο εναντίον των προκαταλήψεων Ο Ουστίνωφ αφηγείται με το γνωστό χιούμορ του, διάφορα περιστατικά της ζωής του και στηλιτεύει τις προκαταλήψεις όπου τις συναντά στην ενδιαφέρουσα ζωή του ως διάσημου ηθοποιού και συγγραφέα.

Ως μότο στο βιβλίο του έχει τη ρήση του Άλμπερτ ΑϊνστάΪν "μια προκατάληψη είναι πιο δύσκολο να διασπαστεί από ένα άτομο", πράγμα που είναι μια έμμεση ομολογία, πως δίχως προκατάληψη δεν γίνεται να γράψεις εναντίον της προκατάληψης.

Γι' αυτό να θυμάσαι πάντα αυτό που λένε οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, πως μόνο αυτό που γράφεται με αγάπη θα ακουστεί.