Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Το χάρισμα της προσευχής

Ο στάρετς Σαμψών (+1979) παρακινούσε τα πνευματικά του παιδιά να παρακαλούν επίμονα το Θεό για την απόκτηση του χαρίσματος της προσευχής λέγοντας: “Δίδαξέ με, Κύριε, να προσεύχομαι, δεν ξέρω να προσεύχομαι”.

Μερικές φορές, συμπλήρωνε ο στάρετς, το μυστικό αυτό μας αποκαλύπτεται στη θεία λειτουργία όταν κοινωνούμε. Γνώρισα έναν ιερέα που δεν μπορούσε να μάθει να προσεύχεται. Κάποτε λοιπόν, την ώρα που κοινωνούσε, πήρε το Σώμα του Χριστού με το αριστερό του χέρι, το έβαλε πάνω στο δεξί και άρχισε να διαβάζει, όπως συνήθως, την ευχή: «Πιστεύω, Κύριε, και ομολογώ… ». Όταν τελείωσε, κι ενώ από τα μάτια του έτρεχαν δάκρυα, άρχισε να παρακαλεί θερμά: Μάθε με, Κύριε, να προσεύχομαι, δεν έμαθα ακόμα να προσεύχομαι. Μόνο που διαβάζω τις ευχές. Αμέσως, καθώς ο ίδιος διηγήθηκε, το πρόσωπό του φωτίστηκε από ένα αόρατο Φως και μέσα του άνοιξε ένας άλλος νους. Άρχισε τότε να διαβάζει για δεύτερη φορά το «Πιστεύω, Κύριε…» χωρίς να σηκώνει τα μάτια από το δεσποτικό Σώμα. Τον πλησιάζει ο διάκος και του λέει: Πάτερ, ο κόσμος περιμένει. Το κοινωνικό είχε τελειώσει, αλλά ο ιερέας, όσο κι αν προσπαθούσε, δεν μπορούσε να συνέλθει. Στεκόταν σαν να τα ‘χε χαμένα, σαν στήλη άλατος. Και τούτο, γιατί κατάλαβε τι είναι ή προσευχή. Ένιωσε πως αναστήθηκε. Από τότε έκλαιγε ασταμάτητα και ποτέ πια δεν μπόρεσε ν’ ατενίσει το πανάχραντο Σώμα του Κυρίου χωρίς δάκρυα.

Πρόχειρες συμβουλές στον Παπακωνσταντίνου

Έχω μέρες να ακούσω τις λέξεις «Πράσινη Ανάπτυξη» και έτσι είμαι σε φάση αναμονής… Περιμένοντας, θα δώσω τις εξής πρόχειρες συμβουλές στον Παπακωνσταντίνου:

1) Να μην πιστεύεις τι σου λένε οι αιολικοί "επιχειρηματίες", η ΕΛΕΤΑΕΝ, και κάτι θλιβεροί καθηγητές Πολυτεχνείου… Φυσικά, δύσκολο να προτιμήσεις τον ψευδώνυμο blogger, αλλά τι να κάνουμε;

2) Η Ελασσόνα και η Δράμα έχουν λιγνίτη. Ο λιγνίτης, με σύγχρονα φίλτρα και αποθειωτές (αν χρειάζονται) παράγει άφθονο, φτηνό και απρόσκοπτο ρεύμα. Ναι, θα αντιδράσουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, αλλά και η εξόρυξη μπορεί να γίνει σύγχρονη και …«γερμανικών» προδιαγραφών. Εξ άλλου, και η Γερμανία βασίζεται στο κάρβουνο και τον λιγνίτη για ηλεκτροπαραγωγή. Το πυρηνικό δεν είναι για τώρα… Είναι πιο ακριβό από τα λιγνιτικά (κοστίζει περίπου όσο τα αιολικά!)

Εντυπωσιακή δήλωση Κρεμαστινού

Δωρεάν ταξιδάκια συγγενών βουλευτών στο εξωτερικό για λόγους υγείας ;;

Η δήλωση του Δ.Κρεμαστινού έγινε στο ραδιόφωνο του Σκάι:

«Εντυπωσιάστηκα όταν έμαθα ότι σχεδόν κάθε εβδομάδα οι βουλευτές ζητάνε από τον πρόεδρο της βουλής Φ. Πετσάλνικο προκαταβολή για να πάνε τους συγγενείς τους στο εξωτερικό για λόγους υγείας».

Δύο γραμμές δήλωση και τι να πρωτοσχολιάσεις!!!
-Την ένδεια των βουλευτών μας που σαν υπάλληλοι ζητάνε ...προκαταβολή;
-Την φιλασθένεια των συγγενών των βουλευτών που “σχεδόν κάθε εβδομάδα” όλο και κάποιος χρειάζεται να πάει στο εξωτερικό;
-Την απαξίωση των ελληνικών νοσοκομείων από Έλληνες βουλευτές;