Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

800.000 προσκύνησαν την Αγία Ζώνη στην Αγία Πετρούπολη

Ένα από τα σημαντικότερα κειμήλια της χριστιανοσύνης, η Αγία Ζώνη της Παναγίας, έφτασε στις 20 Οκτωβρίου από το Άγιο Όρος στην Αγία Πετρούπολη. Στο αεροδρόμιο, όπως μετάδωσαν τα ρωσικά κανάλια (первый канал), την υποδέχθηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και την προσκύνησε με ευλάβεια ενώπιον των βατοπαιδινών μοναχών που τη συνοδεύουν.

“Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά .. Δεν δίνουμε κουπόνι, Τα βρήκαμε πολύ στενά, Και μας βάζουνε αιολικά και φωτοβολταϊκά”

Και τώρα που εμπεδώσαμε ότι έχουμε ξένη επικυριαρχία (και απορώ, μα απορώ, πως δεν κινείται φύλλο), να ξέρετε ότι ούτε η λογική, ούτε η αριθμητική, ούτε η φυσική θα έχουν νόημα, για πολύ καιρό. Και επειδή αυτά επικαλούμαι στις 600-τόσες αναρτήσεις που έχω ανεβάσει, από εδώ και πέρα μάλλον θα περιορίζομαι στο να επισημαίνω παραλογισμούς, αριθμητικά λάθη και ψευδοεπιστήμη στην καθημερινότητά μας.

Οι επικυρίαρχοι βέβαια, έχουν την τάση να είναι ειλικρινείς στην κυνικότητά τους. Για παράδειγμα, το Project Helios που διαφημίστηκε (ψευδώς και παραπλανητικά) σαν ενεργειακό ή επενδυτικό έργο, τώρα λέγεται ξεκάθαρα ότι είναι "αποπληρωμή δανείου". Όχι με την έννοια ότι παράγουμε κάτι χρήσιμο που θα πάρουν οι πιστωτές μας, έναντι των χρεών μας, αλλά κάτι σαν τον φόρο αλατιού, ή τον φόρο σπίρτων ή άλλων περίεργων φόρων στην πτώχευση του 1897. Ενώ τους συμβατικούς φόρους, και τους συμβατικούς τόκους μπορεί να αναγνωρίσουν ότι δεν μπορούν να τους εισπράξουν (και αγενείς τύποι σαν και μένα φωνάζουν για στάση πληρωμών στο εξωτερικό χρέος), ορισμένα πράγματα είναι ανελαστικά, δεν ζούμε εύκολα χωρίς αυτά, και ο εισπράκτορας μπορεί να τα επιβάλει, να εισπράξει και να εκβιάσει. Το ρεύμα είναι ένα από αυτά.

Ελληνικά για αρχάριους

Στο ΚΚΕ η εκμάθηση της γλώσσας μας και η γυμναστική για την ταξική πάλη φέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Αυτή η φωτογραφία με τους συνειδητοποιημένους μαρξιστές λενινιστές Ασιάτες και Απωανατολίτες να πρωταγωνιστούν στην ταξική πάλη που διεξήχθη στην πλατεία Συντάγματος σου προκαλεί (τουλάχιστον) τύψεις. Πώς μπορείς να συνεχίσεις ακαθοδήγητος κι αταξινόμητος τη ζωή σου όταν οι σύντροφοι από την Μιανμάρ, την Ουλάν Μπατόρ (πρωτεύουσα Μογγολίας), την Ντουσαμπέ (πρωτεύουσα Τατζικιστάν) και την Καμπούλ δεν πρόλαβαν να καθαρίσουν τα αμπέχονά τους από την σκόνη της πατρίδας τους κι απέκτησαν ταξική συνείδηση στην Ελλάδα;

Η «επιτυχία» της καταστροφής

Την Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011, είχαμε δημοσιεύσει έγγραφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο οποίο υπήρχαν 5 σενάρια και η ανάλυσή τους, για το χρέος της Ελλάδος. ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΡΙΝΟΤΑΝ ΩΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΛΥΣΗ, ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΤΑ 50%, ΔΙΟΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ. (http://filotimia.blogspot.com/2011/07/blog-post_2182.html)
Έτσι, αυτό που μέχρι προχθές, οι ίδιοι άνθρωποι, παρουσίαζαν ως «εθνική καταστροφή», σήμερα το πανηγυρίζουν ως επιτυχία.

Η περιφρόνηση των πολιτικών

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Υπάρχουν αμέτρητες αιτίες που προκαλούν την περιφρόνηση των πολιτικών. Ποιες είναι οι σπουδαιότερες αιτίες που προκαλούν το απαξιωτικό αυτό συναίσθημα στην ψυχή του πολίτη για τους πολιτικούς; Είναι η αναξιότητα, η δολιότητα, ή αναξιοπιστία, η αλαζονεία, η προκλητικότητα οι σπουδαιότεροι λόγοι; Ή μήπως είναι κάτι ακόμα πιο ουσιώδες από όλες αυτές τις αιτίες;

Οπωσδήποτε όλες αυτές οι αιτίες προκαλούν την περιφρόνηση των πολιτικών. Η μεγαλύτερη όμως και η πιο ουσιώδης αιτία δεν βρίσκεται σ΄αυτές που προαναφέραμε, αλλά στο ότι οι πολιτικοί έχουν κουρελιάσει τη λογική , και χρησιμοποιούν κάθε μέσον που έχουν στη διάθεσή τους να επιβάλλουν στον κόσμο την παραφροσύνη.

Οι πολιτικοί πρέπει να πεισθούν ότι είναι άρρωστοι, αλλά η υπερηφάνειά τους και ο εγωισμός τους δεν τους αφήνει να αναζητήσουν την κατάλληλη θεραπεία. Αυτό σημαίνει ότι η βία δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος να ελευθερωθεί ο τόπος από τους αρρώστους πολιτικούς. Ποιος θα τους πείσει λοιπόν να αποτραβηχτούν ήσυχα και να πάνε στο γιατρό;