Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Η Εθνική Βιβλιοθήκη σε ένα φλασάκι (τεραστίου όμως μεγέθους!)

Πριν από ένα μήνα περίπου, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο σχέδιο ψηφιοποίησης της Εθνικής Βιβλιοθήκης, ώστε να μπορεί κάθε μαθητής και κάθε νέος να έχει την Εθνική Βιβλιοθήκη σε ένα «φλασάκι».

Καλύτερα να μην πάρουμε τοις μετρητοίς την υπόσχεση, που ελπίζω να δείχνει απλώς τη συνήθη πολιτικάντικη τάση προς θηριώδεις υπερβολές και όχι την έλλειψη επαφής της κ. Υπουργού με την πραγματικότητα. Το λέω αυτό επειδή τα φλασάκια, οι μνήμες USB δηλαδή, είναι βέβαια πολύ βολικές συσκευές, αλλά έχουν χωρητικότητα πεπερασμένη κι από την άλλη μεριά τα σκαναρισμένα έντυπα πιάνουν πολύ περισσότερο χώρο από τα απλά αρχεία κειμένου.

Τζελ για τα τραύματα στις φωνητικές χορδές

Δημιούργησαν ένα νέο συνθετικό υλικό που αποκαθιστά τις τραυματισμένες φωνητικές χορδές! Κορυφαίοι επιστήμονες από την ιατρική σχολή του Χάρβαρντ και από το ΜΙΤ έφτιαξαν ένα ζελέ από ειδικό πολυμερές, που θα χορηγείται με ένεση στο σημείο του τραύματος, δίνοντας ελπίδα σε ασθενείς με καρκίνο του λάρυγγα, με τραυματισμό λόγω χειρουργικής διασωλήνωσης ή με κάποια άλλη φωνητική διαταραχή. Ανάμεσα στους ανθρώπους που δυνητικά θα ωφεληθούν από την εφεύρεση είναι και όσοι έχουν ταλαιπωρήσει τη φωνή τους, όπως δάσκαλοι ή επαγγελματίες τραγουδιστές.

Ομοσπονδιακό αδίκημα

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Δομικό στοιχείο της παρακμής, που οδήγησε την χώρα στο χείλος του γκρεμού, είναι κι ο Τύπος, έντυπος και ηλεκτρονικός.

Από ελεγκτής της εξουσίας κι ανεξάρτητος παράγοντας διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, σε πολλές περιπτώσεις, κατρακύλησε σε περιτύλιγμα για cd και dvd. Όργανο μιας παρασιτικής ολιγαρχίας, «δολοφόνος προσωπικοτήτων», χειραγωγός συνειδήσεων, φερέφωνο προπαγάνδας και Καιάδας ειδήσεων και συνειδήσεων.

Πως ήταν η στάση των Ιρλανδικών ΜΜΕ στην πρόσφατη κρίση, όπου καθημερινά και σε ζωντανή μετάδοση οι Δημοσιογράφοι ξεφτίλιζαν τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς και έτριβαν στα μούτρα της κοινωνίας την ωμή αλήθεια; Ε, καμμία σχέση.

Δια Χριστόν Σαλότητα και Ορθολογισμός

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η Ορθοδοξία όσο κι αν φανεί παράξενο ανάμεσα στον μίζερο ορθολογισμό της Δύσης και στην δια Χριστόν σαλότητα, προτιμά την δια Χριστόν σαλότητα. Αρκεί να δει κανείς την αποτυχία της Δύσης να επιβάλει τον ορθολογισμό της στους Έλληνες για να αντιληφθεί ότι δεν ταιριάζει στους Έλληνες να θεοποιούν τα συστήματα και τις επινοήσεις των ανθρώπων.

Η μέγιστη πλειονότητα των Ελλήνων στις δυσκολίες της ζωής εμπιστεύονται στο Θεό. Ο Θεός δίνει δύναμη, λέει ο λαός μας, όταν οι δυσκολίες της ζωής υπερβαίνουν τις δυνάμεις μας. Είμαστε αισιόδοξοι ως λαός, γιατί ξέρουμε ότι ο Θεός δεν φορτώνει στον άνθρωπο μεγαλύτερο βάρος από αυτό που μπορεί να βαστάξει και ότι αυτός τελικά έχει στα χέρια Του το τιμόνι και δεν θα αφήσει το πλάσμα Του αβοήθητο.

Ένα δυνατό quiz

Ένα δυνατό quiz: Θα το τολμήσει σήμερα ο Σαμαράς να πει στην κ. Κλίντον αυτό που είπε ο Καραμανλής το 2007 πως οι αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης στον ενεργειακό τομέα είναι αδιαπραγμάτευτες, ιδιαίτερα όταν αυτές εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον… ή θα πει το AllthewaywithUSA για να εισπράξει και αυτός όπως ο ΓΑΠ το GOODBOY, να γιατί σήμερα κρίνετε η αξιοπιστία του κ. Σαμαρά στην ΕΛΛΑΔΑ.

Peter B.

Η Μεγάλη Σφραγίδα των ΗΠΑ

 Η Μεγάλη Σφραγίδα των ΗΠΑ (όπως βρίσκεται στο χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου).

Την απόφαση για την απεικόνιση της Μεγάλης Σφραγίδας πάνω στο χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου φέρεται να πήρε ο τότε (1935) υπουργός της Αμερικανικής Κυβέρνησης και δεδηλωμένος Τέκτονας Χένρι Άγκαρντ Γουάλας, ο οποίος στη συνέχεια διετέλεσε αντιπρόεδρος υπό τον πρόεδρο Ρούσβελτ απο το 1940 έως το 1944.

Aναφέρει: