Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Η μεγάλη ευλογία.

Ένας πρόεδρος κράτους που έχει μάθει να δανείζει χωρίς τόκους και χωρίς να τα ζητάει πίσω ακολουθώντας κατά γράμμα τις παραινέσεις από την Αγία Γραφή.
Ένας Αρχιεπίσκοπος πράος, προοδευτικός που εφαρμόζει κατά γράμμα το γραφικό απόδωτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ. Δίνει λοιπόν ότι και να του ζητήσει ο Καίσαρ, ακόμα και να γίνει γλάστρα στο σκηνικό του. Υψούμενος με ταπείνωση.

Ακόμα ένα χτύπημα στη διαφθορά

Μια είδηση που δεν θα μεταδοθεί ποτέ από την τηλεόραση είναι πως αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η επιβολή στα τηλεοπτικά κανάλια του ειδικού φόρου 20% για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις. Ο φόρος επρόκειτο να επιβληθεί την 1η Ιουλίου, αναβλήθηκε για την 1η Οκτωβρίου και χτες αποφασίστηκε να εφαρμοστεί την 1η Ιανουαρίου του 2013.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι μετατρέπονται με αλλεπάλληλα νομοσχέδια–και επίσημα πια- σε σκλάβους, οι μόνοι σύμμαχοι που έχει η διεφθαρμένη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι οι διεφθαρμένοι καναλάρχες και οι διεφθαρμένοι τηλεδημοσιογράφοι.

Ποιός ήταν ο Καλλικράτης

'Ολοι μας μιλάμε για τον Καλλικράτη αλλά ποιος πραγματικά ήταν;

Δεν είναι όπως πολλοί νομίζουν ο αρχιτέκτονας που μαζί με τον Ικτίνο
έκτισαν την Ακρόπολη, άλλος ο εκ ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΑΧΑΙΑΣ Καλλικράτης ο πολιτικός.
Ο Καλλικράτης αυτός έζησε το 2ο αιώνα π.Χ. και έτυχε να κυβερνά το μεγαλύτερο «κοινό» της εποχής του: την Αχαϊκή Συμπολιτεία. Την περίοδο εκείνη πολλές περιοχές είχαν δημιουργήσει τέτοια κοινά όπως η Αιτωλία, η Βοιωτία και η Ήπειρος. Στόχος των συμπολιτειών ήταν να δυναμώσει μέσω της συνεργασίας πολλές μικρές αδύναμες πόλεις.

Η αγγλομαθής κυβέρνηση του μνημονίου

Το ειδησάριον αλιεύεται στα έγκυρα νερά του «μικρο-πολιτικού» των «Νέων» (της 11ης-12ης Δεκεμβρίου 2010), και ψυχογραφεί τον (ελαίω πατρός και ελέω μητρός) κατέχοντα τον θώκον του Ανθυπάτου: «Κυβέρνηση για αγγλομαθείς. Ο Γιώργος Παπανδρέου – έχοντας υπόψη ότι η 9η Δεκεμβρίου ήταν παγκόσμια ημέρα κατά της διαφθοράς – έδωσε στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου μια φωτοτυπία ενός χρήσιμου βιβλίου. Βεβαίως και ήταν στα αγγλικά – είστε αφελείς αν είχατε την απορία – και είχε τίτλο: “Corrupt Cities” – ελληνιστί, “Διεφθαρμένες πόλεις”. Συμπέρασμα: η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι για αγγλομαθείς».