Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012
Τόν ἁμαρτωλό τόν ἀντικρίζουμε μέ ἀγάπη
«Ὁ σκοπός μας δέν εἶναι νά καταδικάζουμε τό κακό, ἀλλά νά τό διορθώνουμε. Μέ τήν καταδίκη ὁ ἄνθρωπος μπορεῖ νά χαθεῖ, μέ τήν κατανόηση καί βοήθεια θά σωθεῖ. Τόν ἁμαρτωλό πρέπει νά τόν ἀντικρίζουμε μέ ἀγάπη καί μέ σεβασμό στήν ἐλευθερία του…» .
π. Πορφύριος
Υποχρεωτικά εθελοντική, ή εθελοντικά υποχρεωτική αναδιάρθρωση υπό την απειλή των CDS
Εάν η "Ευρώπη" υπήρχε, θα συνειδητοποιούσε ότι όλο το Ελληνικό πρόβλημα είναι ότι "χρωστάμε (σε Γάλλους και Γερμανούς) για πράγματα που ψωνίσαμε (βασικά από Γερμανούς και Γάλλους)". Κακώς εμείς, κακώς και αυτοί -- δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι ότι αρνούνται να γράψουν τις ζημιές (δήθεν δεν αντέχουν οι Τράπεζες), ΚΑΙ αρνούνται να τις περάσουν σε αυτούς που πραγματοποίησαν τις επισφαλείς πωλήσεις (αυτό που λέω εγώ, "ποῦ ξανακούστηκε ο επιδρομέας να επιστρέφει τα λάφυρα").
Η Ελλάδα μπορεί να επικαλεσθεί “δημοσιονομική αδυναμία” (State of Necessity) και να σωθεί
Το αυγό του Κολόμβου |
Η αλήθεια είναι όμως, ότι ακόμη και εάν ένα κράτος κηρύξει στάση πληρωμών προς τους δανειστές του (αυτό εννοεί ο όρος «χρεωκοπία» κράτους), το κράτος εξακολουθεί να έχει στη διάθεσή του χρήματα από φόρους για πληρωμές των βασικών του λειτουργιών. «Στάση πληρωμών» ή «χρεωκοπία» κράτους στη διεθνή οικονομική αργκό δεν σημαίνει ότι το κράτος δεν έχει καθόλου χρήματα, αλλά ότι το κράτος παύει να εξυπηρετεί τα δάνειά του. Άσχετα από το επιθυμητό ή μη μιας στάσης πληρωμών των ελληνικών δανείων, η Ελλάδα πρέπει να προετοιμαστεί για μια τέτοια περίπτωση, για τον πολύ απλό λόγο ότι το ενδεχόμενο αυτό γίνεται όλο και πιο πιθανό. Πώς όμως θα πρέπει να χειριστεί μια τέτοια κατάσταση;
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)