Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Τῇ Κυριακῇ τῆς Ἀπόκρεω - Δοξαστικόν τῶν Αἴνων.

Η τηλεόραση είναι συναίνεση (Δε φταίει κανείς αν δεν πετάτε την τηλεόραση στα σκουπίδια)

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

1. Η τηλεόραση είναι συναίνεση. Πετάξτε την τηλεόραση στα σκουπίδια και την άλλη μέρα τα πράγματα θα ΄ναι διαφορετικά. Η τηλεόραση είναι συναίνεση. Μη συναινείτε.

2. Με τη δική σας συναίνεση η τηλεόραση σας δίνει αυτό που θέλετε, να μισοκοιμάστε. Ο ύπνος είναι αδιαφορία. Μην αδιαφορείτε. Ο εχθρός του ανθρώπου δεν αδιαφορεί. Την ώρα που εσείς μισο-κοιμάστε ο εχθρός του ανθρώπου ετοιμάζει καινούρια επιθετικά σχέδια.

Kανόνας 1 προς 5: μία πρόσληψη ανά πέντε ψήφους

Το επικαιροποιημένο μνημόνιο στην ανεπίσημη μετάφραση του αναφέρει το εξής εκπληκτικό στο κεφάλαιο 3 για τα μέτρα που πρέπει να έχουν ληφθεί ως το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2011:

600 εκατομμύρια ευρώ μπορούν να εξοικονομηθούν από τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων πέραν του κανόνα 1 προς 5 και με το προσωπικό που μετατάσσεται από τους δημόσιους οργανισμούς να εμπίπτει στον κανόνα.

Δεν μας είχαν διαβεβαιώσει οι αρμόδιοι ότι η εφαρμογή του κανόνα έφτανε για να μειωθούν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο κατά 250.000 ως το 2014;

2 μέτρα, 2 σταθμά κι ο Καστανίδης φέρνει "αντιρατσιστικό" νόμο.

Δικαίως εξανίσταται ο κόσμος για την απαράδεκτη διαφήμιση πολυκαταστήματος παιχνιδιών.
Να θυμίσω πως και πέρυσι τέτοιο καιρό παιζόταν μια ανάλογη διαφήμιση.
(Και μια παράκληση. μην τους κάνετε μεγαλύτερη διαφήμιση αναρτώντας την)

Μόνο που εδώ δεν υπάρχει Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για να θεωρηθεί «Αντισημίτης» και «ρατσιστής» ο Καραγκιόζης! και να σταματήσει αμέσως η μετάδοση.

Το παιδάκι έκλεψε ψωμί...


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΝ ΑΥΤΟ!!!

Πριν διαμαρτύρονταν, σήμερα.... πανηγυρίζουν "Οι Κινέζοι δίνουν 10 δισ. δολάρια στους Έλληνες"

Η ζωή παίζει διάφορα παιχνίδια που συνήθως όταν τα αντιλαμβανόμαστε είναι πλέον αργά.....
Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια θα εισρεύσουν από την Κίνα στην ελληνική ναυτιλία.
Ειδικότερα ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννης Διαμαντίδης είχε επαφές στο Πεκίνο για την υλοποίηση του ταμείου των 5 δισ. δολαρίων που συμφώνησαν στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Κίνας για την χρηματοδότηση των επιχειρηματιών της ναυτιλίας που χτίζουν πλοία στα ναυπηγεία της Κίνας.
Στο μεταξύ στη συνάντηση του Γιάννη Διαμαντίδη με τον πρόεδρο της COSCO Captain Wei Jiafu στην έδρα της εταιρίας στο Πεκίνο, συμφωνήθηκε η περαιτέρω επενδυτική παρουσία της εταιρίας στον Πειραιά, αλλά και να συζητηθούν προτάσεις και ιδέες για επενδύσεις κοινού ενδιαφέροντος σε λιμάνια, ναυπήγηση πλοίων και logistics. Η COSCO δεσμεύτηκε ότι θα ναυλώσει τα πλοία που ναυπηγούνται στην Κίνα, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο την χρηματοδότηση τους αλλά και την πληρότητα του μεταφορικού τους έργου.

Ατυχές φωτογραφικό ενσταντανέ για τον ΓΑΠ, στο γραφείο του στην βουλή.

Και όμως, η φωτογραφία είναι αναρτημένη στην κύρια ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών, (minfin.gr) που προφανώς έχει και ξένους επισκέπτες.
Αδυνατεί κανείς να καταλάβει την "ανάγκη" δημοσίευσης αυτής της εικόνας από το επιτελείο του Υπουργού, όπου εμφανίζονται -τυχαία ίσως- οι κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Α. Ταμβακάκης να μην συμμετέχουν στην συζήτηση του Διοικητή της ΕΤΕ με τον Πρωθυπουργό, ο πρώτος αδιάφορος με ελαφρύ μειδίαμα και το βλέμμα προς άλλη κατεύθυνση και ο δεύτερος με σκυμμένο το κεφάλι και τα χέρια σταυρωμένα, να δείχνει με την στάση του "ωσεί παρών, εκφράζων άμα αδιαφορία ή διαφωνία στα τεκταινόμενα της στιγμής".

Τελικά δεν θα γίνουμε Δανία... Φινλανδία θα γίνουμε...

Άλλαξε τελικά γνώμη ο ΓΑΠ.
Ενώ στις 12/9/2009 είχε πει ότι στόχος του είναι η Ελλάδα να γίνει "Δανία του νότου"...