Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Η μετάνοια γίνεται πρόξενος της βασιλείας των ουρανών

Η μετάνοια γίνεται πρόξενος της βασιλείας των ουρανών, είσοδος στον Παράδεισο και απόλαυση αιώνιας ευδαιμονίας. Αυτός που μετανόησε για τα δεινά που έπραξε, ακόμη κι αν δεν δείξει μετάνοια άξια των αμαρτημάτων του, έχει από τον Θεό ανταπόδοση γι’ αυτήν τη μετάνοια που επέδειξε.

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Best seller

Είδα κι εγώ την είδηση σχετικά «με τα καλύτερα και χειρότερα νοσοκομεία της χώρας» και είπα να τη διαβάσω για να έχω στο νου μου πού να κάνω reservation αν με πιάσει κάνας κολικός νεφρού. Διάβασα τη λίστα, λοιπόν, και στη συνέχεια μπήκα να δω την ανάλυση κριτηρίων για την κατάταξη των νοσοκομείων, μην πάω και αδιάβαστος.

Σκέφτηκα να ασχοληθώ με τα μεγάλα νοσοκομεία, άνω των 400 κλινών, για να έχω και παρέα. Φαντάστηκα ο άσχετος ότι τα κριτήρια για τη δημιουργία της λίστας θα είχαν σχέση με τον ανθρώπινο παράγοντα, την ποιότητα των ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών, τις σύγχρονες ιατρικές συσκευές, την εμπειρία του προσωπικού, τον αριθμό των χειρουργείων, τον αριθμό των νοσηλευομένων και λοιπά πεζά θέματα.

Δεν ανησυχεί η Ελλάς για την ένταση στην Ουκρανία

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας
στην πρώτη γραμμή
Με τις εξελίξεις στην πολύπαθη Ουκρανία να συνεχίζονται με καταιγιστικό ρυθμό, όλος ο πλανήτης κρατάει την ανάσα του, καθώς βλέπει τις υπερδυνάμεις ΗΠΑ και Ρωσία να επιδίδονται σε ένα νέο μπρα-ντε-φερ που απειλεί να τινάξει στον αέρα την παγκόσμια ειρήνη.

Η Ελλάς όμως δεν ανησυχεί.

Οι Έλληνες μπορούν να εορτάσουν τα Κούλουμα ήσυχοι καθώς η Ελληνική Κυβέρνησις επαγρυπνεί! Οι πολιτικοί μας είναι για ακόμη μια φορά πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε είδος κρίσης.

Κάτι που αποδεικνύεται από τις σχετικές φωτογραφίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο και που προσφέρουν στον Ελληνικό λαό ένα αίσθημα ανακούφισης και ασφάλειας, τις δύσκολες τούτες ώρες.