Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Διπλό τόλουπ, τριπλό φλιπ!

Μια που ξεκινήσαμε με όρους καλλιτεχνικού πατινάζ και μπαλέτου, λάβετε μερικούς όρους ακόμα και σκεφτείτε ποια πρόσωπα σας έρχονται πρώτα στο μυαλό ακούγοντας αυτά τα χαριτωμένα «κινέζικα», τα οποία λέει με τόση χάρη ο Αλέξης Κωστάλας: Τριπλό λουτς, διπλό σάλχο, άξελ, πεταχτό τριπλό λουπ, τουίστ. Για να μην κουράζεστε να ψάχνετε λεξικά, μπορείτε να δείτε όλες τις προαναφερθείσες φιγούρες και τσαλίμια απλά παρακολουθώντας μια επίδειξη καλλιτεχνικού πατινάζ και ολίγο μπαλέτο (όχι από αυτά στα στριπτιζάδικα, αλλά τα σοβαρά, εκεί όπου οι χορευτές πεθαίνουν στο φινάλε και πέφτει βαρβάτο μουσικό κρεσέντο και χειροκρότημα).

Τρέχουν και δεν φτάνουν με την Παγκόσμια Θέρμανση, που έχει πάει περίπατο από το 1998

spiegel.de

Κοινοβουλευτική δικτατορία...

Κανείς δικτάτορας, απ' τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι έως τον Πινοσέτ και τον δικό μας Παπαδόπουλο, δεν θέλησε ποτέ να παραδεχτεί ότι κυβερνά εναντίον της θέλησης του λαού, χωρίς την έγκριση του λαού.

Γι αυτό και πάντα αναζήτησαν λαϊκό-δημοκρατικό άλλοθι σε μιά σκιώδη και αναιμική λειτουργία του κοινοβουλίου...

Ακριβώς αυτή η σκιώδης και αναιμική λειτουργία καταγράφεται σήμερα στην λειτουργία της δικής μας Βουλής, εν μέσω "δημοκρατικής" διακυβέρνησης!

Τι θα γίνει αν παραιτηθούν όλα τα αντιμνημονιακά κόμματα;

Όπως ορθά επισήμανε ο κ. Βενιζέλος, μια ομαδική παραίτηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, θα αποτελούσε ομαδική πολιτική αυτοκτονία. Θα ήταν θεόσταλτο δώρο για το μνημονιακό τόξο.

Τι θα γινόταν όμως αν παραιτούνταν όλα τα αντιμνημονιακά κόμματα μαζί; Προφανώς θα εξαναγκαζόταν το πολιτικό σύστημα να πάει σε εθνικές εκλογές.

Το θέλουν όμως αυτό τα αυτοχαρακτηριζόμενα αντιμνημονιακά κόμματα ή απλά εμπαίζουν το λαό; Θέλουν άραγε να αναλάβουν τα ίδια, να εφαρμόσουν όλα όσα τάζουν στον ελληνικό λαό; Προφανώς δεν το θέλουν. Δεν θέλουν να πέσει η κυβέρνηση και να περάσει η ευθύνη στα ίδια. Θέλουν απλά να φθείρουν πολιτικά τα κυβερνητικά κόμματα, για να ανεβάσουν τα ποσοστά τους. Κανένα κόμμα δεν θέλει εκλογές. Αυτή είναι δυστυχώς η αλήθεια.

Μας ψεκάζουν;