Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

«Γιατί τελούμε τα μνημόσυνα; Τί προσφέρουν στις ψυχές των νεκρών;»

Τα ερωτήματα αυτά απασχολούν πολλούς Χριστιανούς. Και είναι απολύτως δικαιολογημένα. Γιατί κάθε ορθόδοξος, τελώντας το μνημόσυνο κάποιου προσφιλούς του, επιθυμεί να βεβαιωθεί, αν αυτό που κάνει έχει αντίκρυσμα και αν μπορεί να προκαλέσει ευεργετικά αποτελέσματα στους κεκοιμημένους.

Από την αρχή πρέπει να τονισθεί ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν θεωρεί, τις επιμνημόσυνες δεήσεις, ως απλές αναμνηστικές τελετές, ή απλές κοινωνικές υποχρεώσεις των επιζώντων. Η Εκκλησία του Χριστού είναι χώρος κοινωνίας και ζωής και επομένως τα μνημόσυνα είναι πραγματική και ουσιαστική επικοινωνία εν Χριστώ ζώντων και κεκοιμημένων, μέσω της προσευχής και μάλιστα της θείας λειτουργίας.

Η ΔΕΗ αυξάνει τα τιμολόγια από 1/1/2012

Τώρα καταλαβαίνετε γιατί όλη η κουβέντα για το τέλος υπέρ ΑΠΕ, και ότι δεν χρειάζεται και ότι τα αιολικά μπορούν να φτυνύνουν το ρεύμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πάει η τιμή από τα 40 στα 140. Τότε, το 100 θα είναι φτηνό.

Η είδηση της αύξησης είναι από εδώ. Ευχαριστώ την ThW και τον/την ΤΡ

Δείτε και την Ελευθεροτυπία:

"Είναι χαρακτηριστικό ότι μία μεγαβατώρα από λιγνίτη στοιχίζει στη ΔΕΗ 35-36 ευρώ, ενώ για μία μεγαβατώρα από φωτοβολταϊκά που αγοράζει από τους ιδιώτες πληρώνει 400 ευρώ. Γι' αυτό πολλοί μιλούν για «πάρτι» των ιδιωτών στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η ΔΕΗ αύξησε τα τιμολόγιά της, ώστε να μπορεί να πληρώνει τους ιδιώτες των ανανεώσιμων".

Τι είναι ευτυχία…

“Έπρεπε να γεράσω, αγόρι μου, για να μάθω τι είναι ευτυχία.

Τελικά ευτυχία είναι ένα ζευγάρι χέρια, δύο χέρια…

Αυτά που θα σε αγκαλιάσουν, θα σε κρατήσουν, θα σε κοιμήσουν, θα σε περιποιηθούν, θα σου μαγειρέψουν, θα σε χαιδέψουν και στο τέλος θα σου κλείσουν τα μάτια.

Τα πολλά χέρια απλά σε κατσιάζουν… Χάσιμο χρόνου. Θα το δείς κι εσύ όσο μεγαλώνεις…”

... Χίλιες λέξεις

Το πράσινο σεντόνι

Ο κ. Παπούλιας και ο κ. Παπανδρέου ανήκουν στην παρεούλα του ΠΑΣΟΚ που πιστεύουν ότι η διακυβέρνηση της χώρας είναι σαν το σεντόνι. Το δικό τους πράσινο σεντόνι που όπως πιστεύουν, άλλος πρέπει να το πλένει, άλλος να το απλώνει και εκείνοι να ξαπλώνουν και να το ξαναλερώνουν.
ΟΧΙ. Δεν είναι έτσι τα πράγματα Πρόεδρε της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργέ, ένοικοι των Ανακτόρων και του Μαξίμου. Τις αβελτηρίες και την ανικανότητά σας δεν θα την φορτώσετε στους άλλους. Όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε.
Όσο για τους Έλληνες, ότι και να συμβεί, δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Το καλύτερο που μπορεί να τους συμβεί είναι να τους αδειάσετε την γωνιά. Το χειρότερο που μπορεί να πάθουν, είναι να σας έχουν στο κεφάλι τους λίγο καιρό ακόμη.

Ποιος είναι ο εμπνευστής της “κίνησης των αγανακτισμένων”;

Είναι η “κίνηση των αγανακτισμένων” μια αυθόρμητη λαϊκή αντίδραση ή μήπως έχει και αυτή τον εμπνευστή της με συγκεκριμένο ιδεολογικό υπόβαθρο;

Μετά την χθεσινή μίνι «εξέγερση» -από τον ύπνο- των Ελλήνων, όλοι μιλούν σήμερα για μια αντίδραση σε κάποια υποτιθέμενη Ισπανική πρόκληση, και για αυθόρμητη λαϊκή πρωτοβουλία, χωρίς κομματική, συνδικαλιστική ή άλλου είδους υποκίνηση. Μιλούν επίσης για «ελληνική πλατεία Ταχίρ» ή «πλατεία del Sol», πιστεύοντας πως πρόκειται απλά για την ελληνική εκδοχή κάποιας λαϊκής αντίδρασης που προέκυψε ξαφνικά.

Σαμαράς: "Δε δεχόμαστε εκβιασμούς"... (Ξέρουμε να υποκύπτουμε και μόνοι μας)

Σαμαράς: "Συναινούμε στο στόχο. Δεν στηρίζουμε, όμως, τον τρόπο..."

Συναινείτε στο "ΣΤΟΧΟ" Αντώνη αλλά δε στηρίχετε τον "ΤΡΟΠΟ"??? ...Τι μας λες βρε Αντώνη???

Και ποιός είναι ο στόχος που έχει ο Γιώργος Αντώνη (στον οποίο συναινείς)???
Η σωτηρία της πατρίδας ή η εξασφάλιση των απαιτήσεων των νταβατζήδων???

γράφει ο Reporto

Και αν ο στόχος του (στον οποίο συναινείς) είναι η σωτηρία της πατρίδας, τότε μηπως το κακίζουμε άδικα το παλικάρι που απλά λάθεψε από μόχθο και από μεράκι να σώσει από τον αφανισμό αυτή τη γωνιά της γής???