Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Οι ευθύνες Σαμαρά

Ο κ. Μπαλτάκος μίλησε στο Νίκο Χατζηνικολάου και είπε -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε γνώση των ενεργειών του.

Αυτό δεν μπορεί να γίνει πιστευτό διότι η υπόθεση της Χρυσής Αυγής τον απασχολούσε σε τέτοιο βαθμό ώστε να κάνει δηλώσεις για τις προφυλακίσεις των βουλευτών της εκτός συνόρων, στα μέλη του Αμερικανοεβραϊκού Συμβουλίου (AJC).

Επίσης, ουδέποτε έχει διαψευστεί ότι ο κ. Σαμαράς είναι συγκεντρωτικός ως πρωθυπουργός και ότι θέλει να ελέγχει όλες τις δραστηριότητες των υφισταμένων του σε πραγματικό χρόνο.

Τον απλό άνθρωπο χαρακτηρίζουν και η τιμιότητα και η ειλικρίνεια

Απλότητα σημαίνει καθαρότητα ψυχής, ακεραιότητα, ειλικρίνεια, απονήρευτη γνώμη, καθαρότητα του νου και αθωότητα, στην οποία δεν υπάρχει τίποτα σκοτεινό και ύπουλο. Όλα είναι ανυπόκριτα, ασυγκάλυπτα. Όσοι έχουν αυτήν την χριστιανική απλότητα, πολιτεύονται με ευθύτητα καρδιάς μπροστά στο Θεό και δεν έχουν μέσα τους ίχνος πανουργίας. Τα μάτια τους, το βλέμμα τους, είναι απλά, καθαρά, διαυγή. Το πρόσωπό τους λάμπει και η καρδιά τους είναι γεμάτη ευφροσύνη. Το μυαλό τους είναι καθαρό σαν αίθριος ουρανός. Οι σκέψεις τους αγνές σαν καθαρό χρυσάφι. Ο λόγος τους αληθινός και η ψυχή τους καθαρή από κάθε ρύπο.