Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Πότε γερνάμε;

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Λένε ότι ο άνθρωπος γερνάει όταν ασπρίζουν τα μαλλιά του. Αλλά σε πολλούς τα μαλλιά ασπρίζουν από τα νιάτα τους. Άρα δεν γερνάμε όταν ασπρίζουν τα μαλλιά μας. Τα γεράματα αρχίζουν όταν ασπρίζουν τα γένια. Η λαϊκή παροιμία λέει: "Θ' αφήσω γένια και μαλλιά για να με λένε γέρο."

Όταν έχουν ασπρίσει τα μαλλιά και τα γένια λέμε ότι δεν γεράζουμε όταν ασπρίζουν τα μαλλιά και τα γένια, αλλά όταν ασπρίζουν τα φρύδια. Όταν ασπρίσουν κι αυτά, τί άλλο μένει να πεις;

Αν σε ενδιαφέρει το πνεύμα και πιστεύεις ότι αυτό που προέχει είναι το πνεύμα, μπορείς να πεις, όπως κείνος ο Αμερικάνος χιουμορίστας συγγραφέας και σεναριογράφος (τα σενάρια στις περισσότερες από τις κωμωδίες με τους Αδελφούς Μαρξ, τα έγραψε αυτός): "Όσο μπορώ να κρατώ την πένα στο χέρι, δεν θα πω τον εαυτό μου γέρο ταλαίπωρο".

Στο τσίρκο της κατοχικής Βουλής…


Τελείωσαν και οι νέες, το ίδιο με τις προηγούμενες, θορυβώδεις, πληκτικές και ανιαρές παραστάσεις και κοκορομαχίες του τσίρκου της κατοχικής Βουλής, γύρω από την ψήφο εμπιστοσύνης…
Όλο αυτό το θέατρο των κοκορομαχιών που παίζεται, κάθε τόσο, στη Βουλή δεν προσβάλλει απλώς βάναυσα τη νοημοσύνη μας, αλλά ανανεώνει και τη νομιμοποίηση της κατοχικής Βουλής…

EDF... Το επιδοτούμενο από εμάς Γαλλικό κρατικό μονοπώλιο... Έχει άποψη για την Γερμανία.

businessinsider.com
Το κρατικό μονοπώλιο EDF ηλεκτροδοτεί την Γαλλία με πυρηνική ενέργεια (και τροφοδοτεί και κάτι πυρηνικές δοκιμές). Η Γαλλία παριστάνει την Μεγάλη Δύναμη χάρη στην EDF.

Η καημένη η Γερμανία έχασε τον Β' ΠΠ και δεν την αφήνουν να παίζει με πυρηνικά (ή μάλλον να ελέγχει την ...επεξεργασία του καυσίμου, και έτσι οι Γερμανοί το παίζουν αντιπυρηνικοί.

Με το που έκλεισε μερικά πυρηνικά η Γερμανία μετά την Φουκουσίμα (λες και είναι σε σεισμική ζώνη η Γερμανία) και με το που μεγάλωσε το ποσοστό των "στοχαστικών" αιολικών και των απλά "μεταβλητών" φωτοβολταϊκών, σαν ποσοστό της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος, επαληθεύθηκε η πρόβλεψη της Ε.Οn, και φάνηκαν και οι οικονομικές συνέπειες της ανωμαλίας των ΑΠΕ: Πανάκριβο το ρεύμα για την βιομηχανία και τους καταναλωτές, ζημιογόνος η ηλεκτροπαραγωγή. Η ζήτηση για ρεύμα είναι αυτή που είναι, αλλάζει μόνο με βαθιά ύφεση, και οι ΑΠΕ απλά βάζουν μεταβλητότητα στο σύστημα, και ...καταστρέφουν τις συμβατικές μονάδες, που, όμως, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν. Κάτι σαν ...τιμωρία. Μαζοχισμός εάν τις θες (τις ΑΠΕ), σαδισμός εάν τις επιβάλεις σε άλλους.