Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Οχι πια υπουργός, μόνο Φίλης

Από άσμα του Μιχάλη Μενιδιάτη: «Ενα τεφαρίκι αμάν και να το όμορφο κι άφρατο αμάν και να το να το, ταμ ταμ ώπα, ταμ ταμ ώπα, ταμ ταμ»

Πολλά λείπουν από τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, αλλά στην πάντοτε απολαυστική (για το φιλοθεάμον κοινό, που θέλει γέλιο στη ζωή του) τελετή παραλαβής - παράδοσης του υπουργείου αποδείχθηκε ότι το μεγαλύτερο έλλειμμά του είναι η αυτογνωσία. Κρίμα που σε κανέναν δεν περισσεύει αυτογνωσία για να του δανείσει.

Ακούστε και για τον άγιο Νεκτάριο τί έλεγαν…

«ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ ΕΚΤΟΝ

6. Βρωμερές συκοφαντίες

Πολλά όμως διεσπείροντο από τους κακούς ανθρώπους στην Αθήνα περί του Πενταπόλεως και της ανέγερσης της Μονής [δηλαδή της γυναικείας Μονής της Αγίας Τριάδος στην Αίγινα, της οποίας κατόπιν διετέλεσε εφημέριος και πνευματικός]. Πολύ εδοκιμάσθη από τους διεστραμμένους, τους μοχθηρούς και τους συκοφάντες. Διέδιδαν συκοφαντίες ανηθικότητος ανηκούστους. Ησχολήθη με αυτές και η Ιερά Σύνοδος. Ο δέ τότε Πρόεδρος αυτής, ο Αθηνών Θεόκλητος μετέβη αυτοπροσώπως επιτοπίως το 1908, διά να εξετάση. Φεύγοντας όμως από εκεί αναγκάσθηκε να ομολογήση ότι «ήτο όντως Θείον έργον».