Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ο Σόιμπλε γλεντάει το θρίαμβό του επί του Τσίπρα

Πανευτυχής ήταν ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Έχοντας συντρίψει την κυβέρνηση Τσίπρα και έχοντας καθυποτάξει την Αθήνα στην αποδοχή των απαιτήσεων και των όρων του Βερολίνου, το διασκέδαζε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε. «Θα είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσει η ελληνική κυβέρνηση στους ψηφοφόρους της το πρόγραμμα που υπέγραψε!» δήλωσε σαρκαστικά, απολαμβάνοντας τον πανεύκολο, όπως αποδείχθηκε, θρίαμβό του επί της πανικόβλητης ελληνικής αριστερής κυβέρνησης. Οι Γερμανοί τώρα κάνουν πλάκα στον ΣΥΡΙΖΑ. «Σε αρκετούς τομείς οι προτεραιότητες των ελληνικών αρχών μπορούν να συμβάλουν σε ενίσχυση και καλύτερη εφαρμογή της ισχύουσας ρύθμισης» αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν της ευρωομάδας. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δηλαδή λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εφαρμόσει το Μνημόνιο Σαμαρά-Βενιζέλου καλύτερα από αυτούς που το υπέγραψαν! Αυτό κι αν είναι ξεφτίλα! Πιο μνημονιακοί από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο!

Το έθιμο του Χάσκα

- Το έθιμο του Χάσκα ή της Χάσκας ή ο Χάσκας το επιβάλει η Σαρακοστιανή επιταγή που λέει
- Με αυγό κλείνει το στόμα το βράδυ της Αποκριάς και με αυγό ανοίγει πάλι το βράδυ της Ανάστασης - υπενθυμίζοντας τη νηστεία που πρέπει να τηρηθεί στο μεσοδιάστημα αυτό.

- Σύμφωνα με την παράδοση, την τελευταία ημέρα της αποκριάς και μετά το τέλος του φαγητού, μικροί και μεγάλοι κατευθύνονται στο σπίτι του γεροντότερου μέλους της φαμίλιας (παππού ή μεγαλύτερου θείου) για τα "Σ'χουρημένα".