Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ο Άγιος Λουκάς Κριμαίας μας λέει...

Ένας από τους τελεταίους λόγους του Αγίου Λουκά Κριμαίας, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Συμφερουπόλεως, Κριμαίας.

“Εἶναι εὔκολο νά εἶσαι καταδιωγμένος; Εἶναι εὔκολο νά περνᾶς ἀπό τή στενή πύλη καί ἀπό τό δρόμο μέ ἀγκάθια;” Θά μέ ρωτήσετε μέ ἀπορία. Στήν καρδιά σας ἴσως φωλιάσει ἡ ἀμφιβολία, ἄν εἶναι ἐλαφρύς ὁ σταυρός τοῦ Χριστοῦ. Ἐγώ ὅμως θά σᾶς πῶ: “Ναί, ναί! Εἶναι ἐλαφρύς, ἐξαιρετικά ἐλαφρύς.” Καί γιατί εἶναι ἐλαφρύς; Γιατί εἶναι εὔκολο νά τόν ἀκολουθεῖς σ΄αὐτό τόν ἀγκαθωτό δρόμο; Διότι δέν θά προχωρᾶς μόνος σου. Θά σέ συνοδεύει ὁ ἴδιος ὁ Χριστός. Διότι τό ἄπειρο ἔλεός Του θά σέ ἐνδυναμώνει, ὅταν θά λυγίζεις ἀπό τό βάρος τοῦ σταυροῦ. Διότι ὁ ἴδιος θά σέ στηρίζει, θά σέ βοηθάει νά σηκώνεις τό σταυρό σου.

Κύριε Παπακωνσταντίνου, η εταιρεία της συζύγου σας, έχει κάποια σχέση με το Εθνικό Πάρκο Σχινιά;

Γράφει η Πόπη Σουφλή

Κύριε Παπακωνσταντίνου, η εταιρεία της συζύγου σας, έχει κάποια σχέση με το Εθνικό Πάρκο Σχινιά;
Μήπως ... κάποιος από τους συνεργάτες της στην εταιρεία, είχε δείξει ενδιαφέρον;

Ένας.. "φίλος" ήρθε απόψε από τα παλιά και...τι ανακαλύπτει κανείς, όταν... ψάχνει....
Αλήθεια, εκείνη η ... προσφορά. πριν από χρόνια, για εκμετάλλευση του Εθνικού Πάρκου Σχινιά, τι γίνεται;;;;;;;;
Γιατί σε κάποιο ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟΥΜΕΝΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΤΑΣΗΣ του Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα, υπήρχε ο όρος:
"Όλοι οι όροι του παρόντος, είναι εμπιστευτικοί και... οι συμβαλλομενοι, δεσμεύονται να μην τους κοινοποιήσουν σε οποιονδήποτε μη αρμόδιο τρίτο";

" Τ ε τ έ λ ε σ τ α ι"

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Τ ε τ έ λ ε σ τ α ι", αυτή είναι η τελευταία λέξη του Ιησού πριν πεθάνει επάνω στο σταυρό, σύμφωνα με τη μαρτυρία του αγαπημένου του μαθητή και ευαγγελιστή Ιωάννη.

Ποιοι ήταν κοντά Του στις τελευταίες στιγμές; Λίγα μόνο αγαπημένα του πρόσωπα:Η μητέρα του και η αδελφή της μητέρας του Μαρία του Κλωπά, η Μαρία η Μαγδαληνή και ο αγαπημένος Του μαθητής που κατέγραψε τη μαρτυρία του στο Ευαγγέλιό του.

Από τους άλλους δικούς του δεν ήταν κανείς και μια που δεν ήταν κανείς κανείς δεν άκουσε από το στόμα του Κυρίου την τελευταία λέξη "Τ ε τ έ λ ε σ τ α ι" η οποία σημαίνει ότι τα πάντα έχουν συντελεστεί, ότι η αποστολή του Κυρίου ως ανθρώπου στη γη ήρθε εις πέρας.

Ο Γιώργος ντίλερ της Ελλακτωρ!

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση επειδή έκανε τον ντίλερ για τις τεράστιες υπεραξίες που αποκομίζει ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ, συμφερόντων Μπόμπολα.

Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ εξαγόρασε επί κυβέρνησης Κ. Σημίτη τα μεταλλεία Κασσάνδρας έναντι μόλις 12.000.000 ευρώ και προχθές πούλησε μικρό ποσοστό της συμμετοχής του σ’ αυτά έναντι 91.000.000 ευρώ στο Κατάρ, αποκομίζοντας υπεραξίες 70.000.000 ευρώ. Η συμφωνία για την πώληση ποσοστού μετοχών της καναδικής European Goldfields (ελέγχει τα μεταλλεία Κασσάνδρας στη Χαλκιδική μέσω της θυγατρικής Ελληνικός Χρυσός) στο Κατάρ υπεγράφη το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του εμίρη Αλ Θάνι. Η κυβέρνηση φρόντισε να «φουσκώσει» τη συμφωνία του ισχυρού κατασκευαστικού ομίλου με το Κατάρ, καθώς δεν προχωρούν με τους επιθυμητούς ρυθμούς όσα είχε εξαγγείλει για τις επενδύσεις του εμιράτου π.χ. στο Ελληνικό ή το ναυάγιο με την πολυδιαφημισμένη επένδυση στο Αστακό Αιτωλοκαρνανίας.

Και «Εύρηκα» και Λυρική και Alapis

ΟΙ ΠΟΛΥΣΧΙΔΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ «ΕΡΓΑΣΙΟΜΑΝΟΥΣ», ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ, Ν. ΜΟΥΡΚΟΓΙΑΝΝΗ

Ο Ν. Μουρκογιάννης φωτογραφίζεται στη Λυρική Σκηνή
με τον υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο
Των: ΧΡΗΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΙΟΥΤΗ

«Επενδύσεις» σε καιρό ύφεσης και φτώχειας


Σε καιρό ύφεσης και προσπάθειας γενικής μείωσης δανεισμού, πολλές δουλειές, οριακές και μη, και πολλές απάτες (που βασίζονται σε εύκολο χρήμα και πλούσια κορόϊδα) καταρρέουν.

Αινιγματική δήλωση Γιωργάκη: "Όλα θα πάνε καλά, εκτός αν γίνει κανένα μπαμ"!

Στη συνάντησή του με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την Κεντρική Μακεδονία ο πρωθυπουργός προσπάθησε να τους αναπτερώσει το ηθικό. Τους έδωσε συγχαρητήρια για την τόλμη που δείχνουν ψηφίζοντας δύσκολα νομοσχέδια και υποσχέθηκε ότι δε θα επιτρέψει η Ελλάδα να αποκτήσει μισθούς Κίνας και Ινδίας. Μια θέση που από τους βουλευτές εκλήφθηκε ως… υποχώρηση, αφού η προεκλογική δέσμευση, όπως υπενθύμισε εις εκ των συμμετεχόντων ήταν να γίνουμε… η Δανία του Νότου! Το κλίμα ήταν βαρύ.

Οι βουλευτές επισήμαναν πως δεν αντέχουν για πολύ ακόμη ενώ οι αντοχές του κόσμου έχουν ήδη εξαντληθεί. Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου είπε:

Βρε βρε οι Καταριανοί… τι κονέ έχουν… Σόρος!

Qatar Foundation
Από τον Πόρτα – Πόρτα

Μελος του ΔΣ ο Vartan Gregorian
O Vartan Gregorian ειναι προεδρος στο Carnegie Corporation NY… χαχα
O Vartan Gregorian ειναι director στο Human Rigths Watch
O Σορος ειναι επισης στο Human Rights Watch…
Παντου παιζει το Ιδρυμα Μπαρμπαρα Στρειζαντ!!! και το Ιδρυμα Γουλιαμ Κλιντον… αλλου παιζει πολυ ο Μπονο των U2…
Oι καταριανοι αγορασαν Χρυσο, 2 τραπεζες και θελουν και ΔΕΠΑ ΔΕΣΦΑ ΕΛΠΕ και οτι κατσει... συν Ελληνικο… και τους εχει επισκεφθει ο Νικος Παπανδρεου και ο Παμπουκης…

Μεσογαίας: "Αν σας κόψουν το ρεύμα, θα το κόψουμε και εμείς από τους ναούς"

«Είναι αυτονόητο ότι δεν αντέχουμε άλλο», αναφέρει μεταξύ άλλων σε εγκύκλιο σημείωμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, όσον αφορά την οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας.

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας στην εγκύκλιο του, λέει τα πράγματα με το όνομα τους, ενώ υπογραμμίζει ότι «κάποιοι μας διέσυραν διεθνώς και μας οδήγησαν στα στόματα των θηρίων αυτού του κόσμου είτε από επιπολαιότητα είτε ενδεχομένως και από ύποπτες σκοπιμότητες».

Η Romfea.gr δημοσιεύει παρακάτω την εγκύκλιο του κ. Νικολάου:

Η χάρις και η ευλογία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού εύχομαι να σκεπάζει όλους σας, την κοινωνία, το έθνος και την Εκκλησία μας.

Σκέφθηκα πολύ για να συντάξω αυτή την εγκύκλιο και να την απευθύνω στην αγάπη σας. Μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ήμουν σίγουρος αν έπρεπε να το κάνω.