Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ο πόλεμος που έρχεται...

Πάει καιρός τώρα που λέω ότι ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει και πως κάθε μέρα που περνά οι συγκρούσεις θα γίνονται πιο άγριες. Σ' αυτόν τον πρώτο πόλεμο του 21ου αιώνα αντιμέτωποι είναι ο πρώτος και ο τρίτος κόσμος. Οι πολύ πλούσιοι και οι πολύ φτωχοί. Οι βιαστές και οι βιασμένοι. Αυτός ο πόλεμος δε θα τελειώσει σε 4- 5 χρόνια αλλά θα διαρκέσει πολλές δεκαετίες. Η αιτία βρίσκεται στο γεγονός ότι σε αντίθεση με κάθε προηγούμενο είναι πόλεμος ασύμμετρων απειλών. Από τη μία υπάρχουν οι οπλισμένες με όλα τα σύγχρονα όπλα στρατιές των Νέων Σταυροφόρων και από την άλλη οι ζωσμένοι με εκρηκτικά, αποφασισμένοι παρίες του πλανήτη από τους οποίους οι πρώτοι αφαίρεσαν τα πάντα από τη γη που καλλιεργούν μέχρι το γάλα των παιδιών τους.

Σε αντίθεση με τους προηγούμενους από την εκστρατεία εναντίον της Τροίας μέχρι τον τελευταίο δίκαιο πόλεμο, ο Γ' είναι αποτέλεσμα των απάνθρωπων ανισοτήτων που ο δυτικός άνθρωπος επέβαλε στα δισεκατομμύρια που ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα. Πάρτε σαν παράδειγμα την υπερηφάνεια της mercedes Benz που ανακοίνωσε ότι το νέο της μοντέλο κόστισε πέντε εκατομμύρια ευρώ. Πέντε εκατομμύρια για ένα αυτοκίνητο!

Προπονούμεθα για πλούσιοι

Σίγουρα έχετε δει εις τας τηλοψίας ριάλιτι με παραλήδες που καλούνται να επιβιώσουν με λίγα δολάρια καθ' εκάστην. Ετσι και ημείς, οι συριζιάνοι...

Ξεκινήσαμε κάπως ανάποδα την καριέρα μας ως χομπίστες κροίσοι, που βαριούνται τόσο, ώστε να κάνουν τους φτωχούς μπροστά στις κάμερες. Κανονικά θα έπρεπε πρώτα να ζήσουμε στη βιλάρα κι έπειτα να ξεροσταλιάζουμε αναμένοντας να γεμίσει τα ΑΤΜ ο Βαρουφάκης για να βγάλουμε την εξηντάρα (αν υπάρχουν κι αυτά). Ομως αποκτούμε πολύτιμη πείρα. Εστω και με τούτο το πρωθύστερο σχήμα. Αν δεν βρέξεις πισινούλη, δεν τρως σούσι, καλομαθημένε Ελληνα, που λησμόνησες τον σπαρτάτικο τρόπο ζωής.

Ραντεβού στο Ναδίρ

Το γυαλί που καλύπτει την τηλεοπτική δημοκρατία δεν είναι αλεξίσφαιρο αντιθέτως όσο περνάει ο καιρός και όλοι αυτοί, που πριν ένα χρόνο κρυβόταν σε τρύπες φοβούμενοι την καθαρή οργή του λαού και τώρα αφήνουν την γλώσσα τους να γίνεται πιο αναιδής από πριν, αυτό το γυαλί γίνεται όλο και πιο εύθραυστο. Όσο κάθονται μπροστά σε κάμερες και εκτοξεύουν δημοκρατικές τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον ενός ανθρώπου που ζει σε ένα σπίτι ψυγείο, που το ψυγείο του είναι άδειο, που το άδειο έχει πάρει την όψη του μέλλοντός του, αυτό το γυαλί που χρόνια τώρα είναι η ασπίδα του κάθε πολιτικού θρασύδειλου θα θρυμματιστεί.