Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Τὸ γονάτισμα

Νίκων Κουτσίδης (Ἀρχιμανδρίτης)

Ὁ βιοχημικός Ἀαρών Τσιχανόβερ τιμήθηκε μέ τό βραβεῖο Νομπέλ Χημείας 2004 γιά τήν μεγάλη του ἐπιτυχία στόν πόλεμο κατά τοῦ καρκίνου (ἀνακάλυψε τό ἔνζυμο-καταστροφέα τῶν πρωτεϊνῶν πού προκαλοῦν τόν καρκίνο). Πρίν ἀπό ἑνάμισυ χρόνο ὁ ἐπιφανής ἐπιστήμονας ἔδωσε μία ἐνδιαφέρουσα συνέντευξη (BHMAGAZINO, σελ. 56, ἐφημ. ΒΗΜΑ 18/11/2005). Ἐκεῖ ἀνάμεσα στά ἄλλα, λέει καί τά ἑξῆς:

- Ἄν μέ ρωτήσετε τί εἶμαι καί σᾶς πῶ «ἐπιστήμονας», καί μετά μοῦ ζητήσετε νά σᾶς ἐξηγήσω τί ἐννοῶ, θά σᾶς πῶ ὅτι εἶμαι ἕνας θεατής. Δέν κάνω κάτι. Ἀκολουθῶ ἁπλά τόν Θεό, τά βήματα τοῦ Θεοῦ. Αὐτός εἶναι πού κάνει τά πάντα. Ὅλες οἱ ἀνακαλύψεις εἶναι δικές του. Ἐγώ δέν ἀνακάλυψα τίποτε. Ἐκεῖνος μέ ὁδηγεῖ στό νά κάνω ἐπιστημονικές ἀνακαλύψεις.

Για τα αδιέξοδα στην ΔΕΗ, υπάρχουν ονοματεπώνυμα


Δεν έχω πρόβλημα να σας λέω πώς η "Ευρώπη" και οι ιδιοτελείς πολιτικές της μας διαλύουν προς όφελος "Ευρωπαϊκών" εταιριών, είτε ήταν στον ΟΤΕ και την ΟΑ, με συνέχεια την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ/ Αυτό δεν θα ήταν εφικτό, εάν δεν είμαστε και εμείς λαμόγια, σαλαμούρια, γύφτοι ή κακομοίρηδες. Εμείς γίναμε όλα αυτά τα καλά, χάρη στους διαπλεκόμενους που νομίζουν ότι "πολιτική" είναι ο συγκερασμός των συμφερόντων της τσέπης τους.

Σύγχρονη μάστιγα η παράνομη διακίνηση οργάνων: Μία μεταμόσχευση με παράνομα όργανα ανα ώρα

Το παράνομο παγκόσμιο εμπόριο νεφρών επεκτείνεται εντονότατα πλέον σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Οργανισμού, το παράνομο εμπόριο νεφρών έχει υπολογιστεί ότι έχει συντελέσει σε 10.000 επεμβάσεις που πραγματοποιούνται μέσω παράνομης διακίνησης ανθρώπινων οργάνων. Πλέον ανά την υφήλιο πραγματοποιείται μία μεταμόσχευση με παράνομα ανθρώπινα όργανα ανά ώρα.

Η Ελλάδα απαντά στην πειρατεία της Άγκυρας: "Στα όπλα" η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης

Με την ενεργοποίηση του συνόλου της ελληνικής Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης από τις 07:30 το πρωί αντέδρασε η χώρα στην πρωτοφανή τουρκική πρόκληση διενέργειας άσκησης με αραβικά (ΗΑΕ) μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-9, στις περιοχές που παράνομα η Άγκυρα έχει δώσει άδειες ερευνων υδρογονανθράκων, μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Το Άγιο Πνεύμα μας κρατάει στη ζωή!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Διάβασα αυτό το μότο στο βιβλίο του Μιχάηλωφ Η μυστική εμπειρία σε κατάσταση ανελευθερίας: "Δεν είναι ο άνθρωπος που υπερασπίζεται το Θεό, αλλά ο Θεός τον άνθρωπο. Με άλλα λόγια: πρέπει κανείς όχι να υπερασπίζεται το Θεό αλλά να τον αναζητεί." (Λέων Σεστώφ).

Είναι κωμικό και αξιολύπητο θέαμα να βλέπεις μερικούς ανθρώπους να καυχιούνται για την απιστία τους. Οι άνθρωποι αυτοί πιστεύουν ότι ο Θεός έχει ανάγκη από την πίστη τους. Είναι λυπηρό γιατί όπως η πίστη του ενός στηρίζει την πίστη του άλλου, το ίδιο κι η απιστία μπορεί να κλονίσει την πίστη κάποιου. Ο Κύριος είπε, αλίμονο σ΄ αυτόν που θα κλονίσει την πίστη. Συμφέρει σ΄ αυτόν να βάλει μια μυλόπετρα στο λαιμό του και να πέσει να πνιγεί.

Εκλογεύς: Το αφεντικό μιας Κυριακής

Δημήτρης Νατσιός, Δάσκαλος Κιλκίς

«Την πλιατσικολογίαν διεδέχθη η φορολογία, και έκτοτε όλος ο περιούσιος λαός εξακολουθεί να δουλεύη διά την μεγάλην κεντρικήν, γαστέρα, την ώτα ουκ έχουσαν». Παπαδιαμάντης «Φόνισσα»

Πώς κατορθώνουν οι πολιτικοί, αντί να ασχολούνται αυτοί με τα προβλήματα του λαού, να ασχολείται ο λαός με τα δικά τους, τα οποία βεβαίως είναι προβλήματα πολυτελείας, έναντι της τρομερής δυσπραγίας και φτώχειας που αντιμετωπίζει ο απλός πολίτης Πετυχαίνουν το ακατόρθωτο όντως.

Μηδενισμός: το «ιερό» δισκοπότηρο της Αριστεράς

Αυτή η εικόνα θα μπορούσε να αποτελέσει μια ευσύνοπτη αφήγηση της ιστορικής διαδρομής της Αριστεράς. Θάνατος, ξηρασία και ερήμωση. Αυτά αφήνει στο πέρασμά της.

«Ο θρησκευτικός προβληματισμός δρα σαν καταπραϋντικό της εγγενούς υπαρξιακής ανησυχίας, του 'μυστηρίου' που περιβάλλει την εφήμερη ζωή μας ένα απέραντο Σύμπαν. Δρα επομένως υπό αυτή την έννοια σαν 'όπιο'. Υπ’ αυτή την έννοια δεν πρέπει να θεωρηθεί η εγγενής θρησκευτική έφεση του Ατόμου καταδιώξιμη και η Θρησκεία σαν καταδιώξιμο 'ναρκωτικό', όπως ορισμένοι εξέλαβον την ρήση και του Μαρξ: 'Η Θρησκεία όπιο του Λαού'. [...] Κανονικά όταν η θρησκευτική έφεση επικεντρώνεται στο 'υπαρξιακό μυστήριο', θάπρεπε να οδηγεί σε μια μεγαλύτερη Αγάπη και Αλληλεγγύη των Ανθρώπων υποκείμενων στην ίδια 'αδυσώπητη' όσο και 'ανεξήγητη' 'Ανάγκη', 'Μοίρα', στην οποία και οι ίδιοι οι Αρχαίοι Θεοί υπέκειντο.