Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ο …μοναδικός μαθητής του ελληνικού Δημοτικού Σχολείου στην Πόλη

Ο Βαλάντης Μιχαϊλίδης (φωτ.) είναι ο μοναδικός μαθητής της τετάρτης τάξης του ελληνικού Δημοτικού Σχολείου της περιοχής Καντί Κόι (Kadıköy) στην Κωνσταντινούπολη. Στην Κωνσταντινούπολη λειτουργούν 22 σχολεία, στα οποία φοιτούν συνολικά 214 μαθητές.
Ο αριθμός των μαθητών στα ελληνικά σχολεία της πόλης μειώνεται συνεχώς. Η Hürrıyet μάλιστα σχολιάζει σε δημοσίευμα, ότι με ελληνικό πληθυσμό περίπου 3.000 στην Τουρκία, μόλις 10 από τα ελληνικά σχολεία έχουν εγγεγραμμένους μαθητές, πολλοί από τους οποίους φοιτούν στις ίδιες συνθήκες με το Βαλάντη.

Καμίνης- Μπουτάρης: Τα «πιόνια» των «ανεξάρτητων»!!!

Μια σημαντική είδηση πέρασε στα «ψιλά».
Διαβάζουμε στην «Ελευθεροτυπία», Πέμπτη 18 Νοεμβρίου:

«ΚΑΜΙΝΗΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΝ
Ένα γεύμα βγάζει κίνημα «αδεσμεύτων»
Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

«Κίνημα αδέσμευτων δημάρχων»; Μπορεί να το δούμε και αυτό εάν έχει συνέχεια η συνεννόηση που έκαναν χθες Γ. Καμίνης και Γ. Μπουτάρης για συνάντηση στη Θεσσαλονίκη των δημάρχων που εξελέγησαν χωρίς κομματική ταυτότητα.

Για όσους είναι γεννημένοι μεταξύ 1950-1980

H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε. Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας. Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε.

Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή…

Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί…

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

Στο ιπποκράτος της υποκράτους οι γλωσσομαθείς είναι σπάνιο είδος

150.000 βιογραφικά διαβάσανε εκεί στο ΠΑΣΟΚ και αποφάσισαν ότι οι άριστοι δεν τους ήταν αρεστοί. Έτσι για μια φορά ακόμη θριάμβευσε το κακό επί του μετρίου, κυριάρχησαν οι αρεστοί επί των αρίστων και προσέλαβαν ως Γενική Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης την κ. Ευσταθία