Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Νικήτα Μιχάλκοβ, «Μια ατέλειωτη σύνθεση για μηχανικό πιάνο»

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η κινηματογραφική ταινία «Μια ατέλειωτη σύνθεση για μηχανικό πιάνο» του Νικήτα Μιχάλκοβ επάνω σε έργα του Άντον Τσέχωβ, θα μπορούσε να ονομαστεί «οι τελευταίες μέρες ενός παρασιτικού κόσμου». Η ταινία περιγράφει το αδιέξοδο ενός κόσμου που χάρη στη μεγάλη ιδιοκτησία εγκατέλειψε την εργασία, για να ζει παρασιτικά σε βάρος αυτών, που δεν είχαν κανένα άλλο πόρο ζωής, εκτός από τη δύναμη των χεριών τους. Αυτή ήταν η κατάσταση της Ρωσικής αριστοκρατίας την εποχή του Τσέχωβ.

Το έργο για μηχανικό πιάνο είναι μια αλληγορία μιας εποχής και μιας κατηγορίας ανθρώπων, που βασανίζονταν από την πλήξη, γιατί δεν έβρισκαν κανένα νόημα στη ζωή και το μόνο μέλημα τους ήταν πώς θα αποφύγουν την ταλαιπωρία και τον πόνο και πώς θα διασκεδάσουν. Είναι όμως και μια μεταφορά γιατί το ίδιο ισχύει για κάθε εποχή, όπως είναι για παράδειγμα η σημερινή, στην οποία είναι πλέον διάχυτη η αίσθηση, ότι ο κόσμος οδηγείται στην αυτοκτονία, χωρίς να υπάρχει καμία δύναμη να τον σταματήσει.

Έκαναν «γαργάρα»... την καταδίκη για την άρση ασυλίας

Την μορφή πολιτικού σκανδάλου αποκτά ο διευρυμένος τρόπος εφαρμογής της βουλευτικής ασυλίας στην Ελλάδα. Η νέα, δεύτερη μετά το 2006, καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανοίγει, το δρόμο για σημαντικές αλλαγές στο τωρινό καθεστώς, το οποίο παρέχει «κοινοβουλευτική κάλυψη και ασυλία» σε όλους τους εγκαλούμενους βουλευτές, ανεξάρτητα από την κατηγορία η οποία τους βαραίνει.

Για όσους θυμούνται η χώρα μας έχει καταδικαστεί ήδη από το 2006, στην υπόθεση Τσαλκιτζή, επειδή η Βουλή αρνήθηκε παράνομα να άρει την ασυλία βουλευτή, για διαφορά που δημιουργήθηκε όταν εκείνος ήταν ακόμη δήμαρχος. Η νέα όμως απόφαση του Ευρωδικαστηρίου, εκθέτει το ελληνικό πολιτικό σύστημα και αφορά μια ποινική πτυχή της αστικής διαφοράς, οικογενειακού χαρακτήρα, μεταξύ του Πολ. Συγγελίδη και της πρώην συζύγου του βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Μιλένας Αποστολάκη.

Το νέο ... 1821

Μια Γερμανική επιστολή για το ΥΠΕΚΑ, το ΕΛΙΑΜΕΠ και το ...Αστεροσκοπείο

Η επιστολή είναι από Γερμανούς επιστήμονες (συμπεριλαμβανομένων και ατόμων που συμμετέχουν στο ΙPCC του ΟΗΕ) προς την Μέρκελ, από το 2009. Μήπως να την στείλουμε στην Υπουργό, στον κύριο Λάλα, και τον κύριο Ζερεφό;

Λέει ότι η Θέρμανση του Πλανήτη είναι ψευτοθρησκεία, ότι το CO2 δεν επηρεάζει αισθητά την θερμοκρασία, και ότι το IPCC του ΟΗΕ έχει χάσει την επιστημονική του αξιοπιστία.

Λέει ότι τα Κλιματολογικά για τα οποία γίνεται ντόρος δεν είναι ανρθωπογενή, ότι πρόκειται για φυσιολογικούς κύκλους, ότι όποιο αποτέλεσμα έχει το CO2 έχει ήδη εξαντληθεί, και εάν χρησιμοποιούσαμε μόνο ορυκτά καύσιμα, θα είχαμε άνοδο μερικών δεκάτων του βαθμού. Και ότι αυτά ήταν γνωστά στο IPCC, αλλά τα …αγνόησε. Λέει επίσης ότι ο Πλανήτης δεν θερμαίνεται από το 1998 και μετά και ότι από το 2003, …ψύχεται.

Τα “Νέα Τζάκια” που πάλιωσαν

Σε εστιατόριο του Ψυχικού μαζί με τον επιχειρηματία Θανάση Λαβίδα εθεάθη πριν από λίγες μέρες ο αδελφός του πρωθυπουργού, Αντρίκος Παπανδρέου.

Ο Θανάσης Λαβίδας είναι αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας Lavipharm. ( Τελευταία βέβαια τον έχουν βάλει στο μάτι κάποιοι συνδικαλιστές φαρμακοποιοί , που φοβούνται ότι θα ανοίξει αλυσίδες φαρμακείων μετά το άνοιγμα του επαγγέλματός τους).

Ο κ.Λαβίδας είναι φίλος και του πρωθυπουργού, ο οποίος συμμετείχε από τη δεκαετία του ’80 και στην Ένωση Νέων Επιχειρηματιών, (τα περιβόητα «Νέα Τζάκια»), που σχετίζονταν από τότε μαζί του.

Πόσες ΜΚΟ και οργανώσεις λέτε να έχουν μαζί ο Κωνσταντίνου με τον Κούρκουλα? Διαβάστε την παρακάτω έρευνα να τρελαθείτε

Υποθετικό ερώτημα
αν βλέπατε μια αφίσα που είχε την αναγγελία μιας εκδήλωσης
και την εκδήλωση αυτή φαινόταν πως την διοργανώνουν
η Επιτροπή κατά του Συμφώνου ασύλου και μετανάστευσης της ΕΕ
η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη