Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Και ιδού εγώ μεθ’ υμών ειμί…


Στα τελευταία συγκλονιστικά λόγια, τα οποια ο αναστάς Χριστός απευθύνει στους μαθητές Του, δεσπόζουν τρία θέματα, που συνιστούν μια αδιάσπαστη οργανική ενότητα: Πρώτον, μια διαπίστωση παγκόσμιας σημασίας: «Εδόθη μοι πάσα εξουσία εν ουρανώ και επί της γης»· δεύτερον, μια καταληκτική εντολή: «Πορευθέντες ουν μαθητεύσατε πάντα τα έθνη»· και τρίτον, ως συνέπεια και εγγύηση. ακολουθεί η υπόσχεση: «και ιδού εγώ μεθ’ υμών ειμί…». Οι σύνδεσμοι «ουν», «και» τονίζουν την αλληλουχία. Οι τρεις αυτές προτάσεις αλληλοσυνδέονται, όπως στο σώμα μας τα τρία συστήματα, μυϊκό, κυκλοφορικό και νευρικό.

Προ της βίας έρπουν, προ της αδυναμίας μεταβάλλονται εις θηρία

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Προ της βίας έρπουν, προ της αδυναμίας μεταβάλλονται εις θηρία οι βάρβαροι. Πείτε το αυτό στους πολιτικούς. Φωνάξτε το με οποιοδήποτε τρόπο. Έχουν μάτια για να βλέπουν και δε βλέπουν. Αυτιά για να ακούν και δεν ακούν. Είναι άρρωστοι απ΄ το φόβο τους. Ο φόβος τους ακινητοποιεί. Φοβούνται γιατί δεν πιστεύουν. Δε φοβούνται τους άλλους. Φοβούνται τον ίδιο τον εαυτό τους. Φοβούνται ακόμα και εκεί όπου δεν υπάρχει φόβος. Απομακρύνθηκαν απ΄ το Θεό αντί να τον πλησιάσουν για να τους θεραπεύσει. Η ηττοπάθειά τους, ο ενδοτισμός τους βλάπτει την Ελλάδα. Η μόνη υπηρεσία την οποία περιμένουν οι Έλληνες από αυτούς είναι να φύγουν. Η παθητικότητά τους οδηγεί σε πόλεμο και αιματοχυσία.

Πείτε στους πολιτικούς να φύγουν. Να πάψουν τη συνεργασία τους με βαρβάρους που πλήττουν τους φτωχούς, τους ανήμπορους, τους ασθενείς, τους γέρους, τις γυναίκες, τα παιδιά. Οι βάρβαροι εξοντώνουν τους αδυνάτους. Στην Κρήτη στη γερμανική κατοχή βάρβαροι κατακτητές άφηναν τους γέρους τη νύχτα έξω γυμνούς για να πεθάνουν από το κρύο. Τώρα αφήνουν τους φτωχούς, τους ανήμπορους, τους ασθενείς, τις γυναίκες, τα παιδιά δίχως τρόφιμα, δίχως φάρμακα, δίχως θέρμανση.