Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Η ιστορία της ιαχής «Αέρα»

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός (πρώτη δημοσίευση στο περ. Discovery and science, εκδ. ΔΟΛ, Οκτ. 2006)

Λίγες λέξεις της Νεοελληνικής γλώσσας κρύβουν τη μαγεία της ιαχής αέρα! Μεγάλωσαν και μεγαλώνουν ελληνόπουλα που συγκινήθηκαν, δάκρυσαν, θαύμαζαν τον ηρωισμό των παλικαριών στα ελληνοαλβανικά σύνορα, το 1940. Ο παλμός αυτής της συγκίνησης δονούσε στην ιαχή αέρα και σε ό,τι αυτή αντιπροσώπευε στη μεταπολεμική Ελλάδα. Καμία λέξη δε συγκέντρωσε την ορμή και το δυναμισμό της νιότης, όσο η ιαχή αέρας.

Η πεθερά (χιούμορ)

Συναντιούνται δύο φίλοι:
-Τι έγινε ρε, καλά?
- Άσε ρε, πέθανε η πεθερά μου.
- Σώπα! Τί είχε?
- Βλακείες μωρέ,… ένα κτήμα στο χωριό.
- Όχι ρε, σε ρωτάω αν είχε κανά πρόβλημα.
- Ναι μωρέ, δεν ήτανε γραμμένο στο κτηματολόγιο και τρέχουμε.
- Ρε χαζέ, σε ρωτάω από τι πέθανε.
- Προχτές το μεσημέρι μωρέ, δεν είχαμε φαγητό, βγήκε να πάει στο χασάπη να πάρει κανά κρέας και την πάτησε αυτοκίνητο.
- Όχι ρε την καημένη!!! Και τί κάνατε?

28η Οκτωβρίου 2010: Η Ελλάδα Αντιστέκεται! Βάλτε όλοι την Ελληνική σημαία στα μπαλκόνια σας!

Κάντε κάτι ελάχιστο για την Ελλάδα μας...

Δεν αντέχουν την υπερτιμολόγηση

Είπα, μέρες που είναι, να μην επαναλαμβάνω το προφανές, αλλά αφού ο ανώνυμος οπαδός της επιδότησης και της ζητιανιάς το θέλει, ορίστε:

«Τσάμπα» ήλιο έχει και η Ισπανία. Και σοσιαλιστή Πρωθυπουργό. Ο σοσιαλιστής και ο τσάμπα ήλιος πέρασαν ένα νόμο, το 2007, που επιδοτούσε το ηλιακό ρεύμα, 10 φορές πιο ακριβά από το συμβατικό. Σαν του Σοσιαλιστή Γιωργάκη! Το €35/MWhr που πληρώνουμε €400/MWhr.

Έβαλε ο κόσμος στην Ισπανία τα λεφτουδάκια του και τώρα, που ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, ο κόσμος μένει με τα φ/β στο χέρι, και από «Επενδυτές σε ΑΠΕ» τώρα βλέπουν την χρεωκοπία.

Εθνική Τράπεζα Ελλάδος στα παιδιά μας: «την 28η Οκτωβρίου δεν εορτάζουμε το Έπος του ΄40 αλλά την "Ημέρα κινουμένων σχεδίων"» !!!

Συμμέτοχος και πρωτοπόρος στην αναδόμηση της νεολαίας μας, η «ΕΘΝΙΚΗ» Τράπεζα Ελλάδος, στο περιοδικό της «Εθνική Παίδων» υπενθυμίζει στα παιδιά μας ότι μέσα στον Οκτώβριο μια σημαντική ημερομηνία που δεν πρέπει να ξεχάσουν είναι η 28η Οκτωβρίου, η παγκόσμια ημέρα κινουμένων σχεδίων!! (συνοδεύεται και από ανάλογο παιδαγωγικό σκίτσο του Μίκυ Μάους σελ. 9 -( 11 στο pdf)
Και για να συμπληρώσουν τη διαπαιδαγώγηση της νεολαίας και τη μύησή της στις ανατολικές Παραθρησκείες στις σελίδες 22-23 ενημερώνουν τα παιδιά πόσο χρήσιμη είναι η ΓΙΟΓΚΑ για τη σωματική και πνευματική τους ανάπτυξη.

Οί ήρωες πολεμούν σάν Έλληνες



H Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει τους στρατούς τεσσάρων χωρών ταυτόχρονα, Αλβανίας, Ιταλίας, Γερμανίας, και Βουλγαρίας.


ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ