Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Πραγματικά είμαστε «σεσωσμένοι διά της Χάριτος».

Μόνο η παμμεγίστη αγάπη του Θεού είναι η αιτία της «διαβιώσεως» μας με τον Χριστό, της αναστάσεώς μας «εκ των νεκρών» με τον Χριστό, της αναλήψεώς μας στον ουρανό με τον Χριστό, της βιώσεώς μας «εν Χρι¬στώ», της υψώσεώς μας με τον Χριστό υπεράνω όλων των Χερουβείμ και των Σεραφείμ. Εδώ καθαρά φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμιά δική μας αξία. Πραγματικά είμαστε «σεσωσμένοι διά της Χάριτος».

Νεκροί εμείς στις αμαρτίες (και από τις αμαρτίες), ποτέ δεν θα μπορούσαμε μόνοι μας ούτε να αναζωογονηθούμε, ούτε να αναστηθούμε, ούτε να υψωθούμε στον ουρανό, ούτε να γίνουμε αιώνιοι και να ζήσουμε αιώνια στην παν-χερουβική Θεϊκή δόξα.

Άκης: «Εντολέας κατά του Εφραίμ ήταν ο Πεταλωτής»

Μετά την «πόρτα που έφαγε» από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου που αρνήθηκε να τον συναντήσει, όπως προκύπτει μέσα από τις ιδιόχειρες σημειώσεις του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος φαίνεται να στρέφει το ενδιαφέρον του στον κ. Πεταλωτή αποδίδοντας του ρόλο «εντολέα» προς τη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις-υπόνοιες του υπόδικου πλέον πρώην υπουργού, όπως αυτές αποτυπώνονται στις ιδιόχειρες σημειώσεις του η ποινική δίωξη σε βάρος του ηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, για το γνωστή υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών» προκλήθηκε κατόπιν επιμονής της εφέτου ειδικής ανακρίτριας Ειρήνης Καλού που χειρίστηκε την υπόθεση, έπειτα από «εντολή» του Γ. Πεταλώτη.

Τα ποντίκια, όλα ενωμένα, τρέχουν να σώσουν τις πληρωμές των ΑΠΕ

Πώς η εθνική οικονομία μετατράπηκε σε... «Τιτανικό»

Ύστερα από την τελευταία επιστολή Παπαδήμου για τα ταμειακά διαθέσιμα, ένα άρθρο του Γ. Μαρίνου από τα παλιά έρχεται να εγείρει συνειδήσεις.

Την ώρα που οι αρχηγοί των κομμάτων επιδίδονται σε κορώνες, διεκδικώντας απελπισμένα ψήφους που θα τους κατοχυρώσει μια θέση στο μετεκλογικό σκηνικό, η πρόβλεψη για το έλλειμμα μέσα στις επόμενες 25 μέρες «δείχνει» το 1 δισ. ευρώ.

Ο τζόγος των δημοσκοπήσεων: Η μεγάλη ΑΠΑΤΗ

Ζούμε μια δικτατορία που πρωτίστως δολοφονεί τη σκέψη και την Πολιτική. Μια δικτατορία που κατασκευάζει και προβάλλει τις «πολιτικές» των οικονομικών και πολιτικών μας δυναστών…
Το στρατηγικό «όπλο» αυτής της δικτατορίας είναι τα ΜΜΕ, ιδιαίτερα το τηλεθέαμα και οι κατασκευαστές της «κοινής γνώμης»: οι εταιρείες των δημοσκοπήσεων.
Το κοινοβούλιο, τα κόμματα, ολόκληρο το θεσμικό καθεστώς, με δύο λόγια όλο το πολιτικό σύμπαν, έχουν υποκατασταθεί από τη «δημοκρατία» της βολιδοσκόπησης και το τελετουργικό, τηλεοπτικό θέαμα.

«Όσο ψηλότερα πηδάει η μαϊμού…

Γράφει ο Δ. Νατσιός, Δάσκαλος, Κιλκίς

…τόσο περισσότερο φαίνεται ο κώλος της». Ευθύβολη και περιεκτικότατη η λαϊκή παροιμία, αποτυπώνει, «ακραιφνώς και ακιβδήλως», μιαν ανθρώπινη συμπεριφορά. Και, ως γνωστόν, το συμπαθέστατο, κατά τα άλλη, αυτό ζώο, η μαϊμού, εκτίθεται από την… πισινή του, θέα. Οι παροιμίες, σύμφωνα με τους μελετητές, είναι συμπυκνωμένοι μύθοι. Άρα, οφείλουμε, να παραθέσουμε το επιθύμιον, να την προβάλλουμε στην ανθρώπινη βιοτή. Λοιπόν. Κάποιοι άνθρωποι, ατάλαντοι και ασήμαντοι, «νοσούντες εξ ελαφρότητος και ρεκλαμομανίας», όπως θα έλεγε ο Παπαδιαμάντης, ονειροφαντάζονται λαμπρές καριέρες, υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους, αναρριχώνται στα υψηλά και… αποκαλύπτεται ο δυσειδής κώλος τους. (Το φαινόμενο αυτό το μελέτησε επαρκώς, ο Καστοριάδης, στο εξαιρετικό βιβλίο του «η άνοδος της ασημαντότητας». Και οι αρχαίοι το συνόψισαν, αριστοτεχνικά και δωρικώς, με τρεις λέξεις: «αρχή άνδρα δείκνυσι»).

Ισραηλινή κατασκοπεία και χρόνια υπολειτουργία της ΕΥΠ, με ευθύνη πολιτικών

Πώς και γιατί έμεινε χωρίς «κοριούς» η ΕΥΠ
Οι πιέσεις από την εταιρεία που προμήθευσε το σύστημα και η διαρροή ευαίσθητων πληροφοριών

Η ιστορία που ακολουθεί δεν είναι σημερινή, αλλά -πέρα από κλαυσίγελο- αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής ανικανότητας (αν και η χρόνια ανικανότητα μεταφράζεται ως "στοχευμένη") του πρώην υπουργείου Δημόσιας Τάξης (σημερινού υπουργείου Προστασίας του Πολίτη).