Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Όταν καλοπερνάς στη γη, κάτι δεν πάει καλά με τον εαυτό σου

Γέροντας Παΐσιος Αγιορείτης

Παρά τα φαινόμενα και την αναξιότητα των μοναχών και κληρικών, η Εκκλησία είναι ακένωτη πηγή θαυμάτων. Παίρνει νερό και το κάνει Αγιασμό· παίρνει ψωμί και κρασί και το κάνει Θεία Ευχαριστία· παίρνει τον άνθρωπο χώμα και τον κάνει Θεό! Αλλά τα θαύματα πολλοί δεν τα βλέπουν. Γιατί, αν τα έβλεπαν, δεν θα περιφρονούσαν ή μισούσαν την Εκκλησία του Χριστού, αλλά θα την αγαπούσαν, θα την τιμούσαν και δεν θα μιλούσαν γι’ αυτή με περιφρόνηση, όπως μιλούν.

Ο χριστιανός έχει προορισμό να σηκώνει βαρύ σταυρό στη ζωή τον. Είναι δύσκολο πράγμα να λες ότι πιστεύεις στον Κύριο και καλοπερνάς σ’ αυτήν εδώ τη ζωή. Γιατί, όταν καλοπερνάς στη γη, κάτι δεν πάει καλά με τον εαυτό σου, ενδιαφέρεσαι για το χρυσάφι της γης και όχι για τους θησαυρούς του ουρανού. Αλλά όταν σκέφτεσαι έτσι, βρίσκεσαι μακριά από το θέλημα του Θεού. Χριστιανική ζωή και καλοπέραση δεν πηγαίνουν μαζί, είναι διαφορετικά πράγματα

Άθεος γίνεται χριστιανός όταν για να κοροϊδέψει τη μάνα του ζήτησε από τον Θεό 1 εκατομμύριο δολάρια και την άλλη μέρα η μάνα του τα κέρδισε στο ΛΟΤΤΟ

Μία απίστευτη ιστορία από την Αμερική!

Ένας νεαρός άθεος από το Long Island της Νέας Υόρκης, έγινε πιστός, όταν θέλοντας να χλευάσει το Θεό προσευχήθηκε ειρωνικά ώστε η μητέρα του να κερδίσει το λαχείο. Ωστόσο, η σαρκαστική του προσευχή απαντήθηκε εκπληκτικά, όταν την επόμενη μέρα η μητέρα του κέρδισε 1 εκατομμύρια δολάρια στο ΛΟΤΤΟ της Νέας Υόρκης.

Από The Christian Post / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο 28χρονος Sal Bentivegna, όπως λέει ο ίδιος, δεν πίστευε στο Θεό. Είπε ειρωνικά στην πιστή μητέρα του να «ζητήσεις από τον Θεό σου ένα εκατομμύριο δολάρια».

Η ηθική της γλώσσας

«Μη δη καταισχύνης την γλώτταν ποίησον αξίαν του παρακαλουμένου Θεού».

Λόγια του Ιωάννου του Χρυσοστόμου για τη γλώσσα. Δηλώνουν, από μία διαφορετική σκοπιά από εκείνη του γλωσσολόγου, τη διάσταση της γλώσσας ως αξίας. Μην ντροπιάζεις τη γλώσσα, λέει ο Χρυσόστομος. Κάνε την άξια του Θεού στον οποίον απευθύνεσαι με τη γλώσσα. Τίμησε δηλαδή με τη γλώσσα Αυτόν που σου έδωσε τη δυνατότητα να εκφράζεσαι γλωσσικά, τον Δημιουργό σου. Μία μορφή «ηθικής της γλώσσας». Η γλώσσα είναι μοναδικό χάρισμα του έμφρονος όντος, του ανθρώπου. Δεν μπορείς, λοιπόν, να την απαξιώνεις, να την μειώνεις, με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε λόγο.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πανεπιστημιακή μελέτη στην παγκοσμιοποιηση εχει κάνει η Περσεφόνη Σιμένη, μία εκ των διοργανωτών των "αγανακτισμένων"!

Αν δεν σας λέει τίποτα το όνομα, πρόκειται για μία εκ των "εκπροσώπων" που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή του Χαρδαβέλα, μιλώντας για το "κίνημα" και επαναλαμβάνοντας τον απολιτικό του χαρακτήρα ("δεν έχουμε προτάσεις, δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί", είπε χαρακτηριστικά).

Η συγκεκριμένη λοιπόν, έχει κάνει μαζί με έναν ακόμα "Υποψήφιο Διδάκτορα", ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ με τίτλο "Το ιδεολόγημα της παγκοσμιοποίησης στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της δεκαετίας του 1990 στην Ελλάδα"!

Τράπεζα της Ελλάδος, τέλος

Όχι, δεν τέλειωσε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος, η ΤτΕ τέλειωσε όταν τέλειωσε η δραχμή. Και όπως κάτι παλιά εργοστάσια και αποθήκες στο Γκάζι και στα Καμίνια, έτσι και η κραταιά ΤτΕ κάνει χοροεσπερίδες και εκδηλώσεις. Πήγα τους είδα, έχω και κόπιες από της ομιλίες τους. Να τις σκανάρω και να τις βάλω στο scribd; Πείτε μου... Αν τις βάλω, θα με κυνηγάνε για υβριστικές και συκοφαντικές αναρτήσεις. Τόσο προκλητικές ήταν οι αρλούμπες από μόνες τους, και πολύ πιο προκλητικές αν λάβει κανεί υπ' όψη τι πραγματικά προβλήματα έχουμε. Δηλαδή, χωρίς πια καλαμπούρι, έγραψα χτες ποιά νομίζω είναι τα προβλήματά μας. Και κανένα δεν έχει σχέση με την κλιματική αλλαγή, και τις σημερινές ανοησίες. Προκαλείτε που λέτε αρλούμπες σε καιρό αβεβαιότητας.