Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Περί Φωτισμού

Η Χριστιανική πίστη δεν είναι ένα ξερό γράμμα. Δεν είναι απλά ένας κατάλογος εντολών. Είναι πνεύμα και ζωή. Είναι ο αγώνας καθαρισμού του κρυπτού ανθρώπου εν τη καρδία. Ο καθαρισμός του «εντός του ποτηρίου και του πινακίου», όπως είπε ο Κύριος. Είναι εμπειρία εν Αγίω Πνεύματι. Είναι πορεία προς το «καθ’ ομοίωση». Σε αυτήν την πορεία, ο πιστός λαμβάνει την χάρη μέσα από τα ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας που παραδόθηκαν από τον ίδιο τον Κύριο, έχοντας το ευχάριστο προνόμιο να κατέχει όλη την προηγούμενη ανά τους αιώνες πείρα των αγίων, κατατεθειμένη στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού, είτε γραπτώς είτε αγράφως.

Ο Μπένυ κάνει πόλεμο... μη σας πάρουν τα σκάγια!!!

Ο Μπένυ κάνει πόλεμο, με αντάρτες παλληκάρια, "φέρε μάννα το όπλο μου", λέγετε ότι ξεφώνιζε το πρωτοπαλίκαρο αλλά έφαγε μια στο κεφάλι και ησύχασε!
Κάτσε καλά αυτή είναι δική μου μάχη, η μητέρα των μαχών θα έλεγα, του είπε αυστηρά ο Μπένυ μας και ξεκίνησε την επανάσταση.
Σήκωσε τα μανίκια, τέντωσε δυναμικά και πεισματάρικα το θεληματικό του πιγούνι και είπε με ύφος που δεν σήκωνε αντίρρηση.

Διαφωνώ, όχι άλλα δημοσιονομικά μέτρα, όχι νέους φόρους στον κοσμάκη, θέλουμε ανάπτυξη εδώ και τώρα!

Τς!!! Τί είπες τώρα αντέταξαν οι τροικανοί και ο Μπένυ μας ενοχλημένος σήκωσε το δάχτυλο το κούνησε απειλητικά και φώναξε: