Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Κράτησε μας για να μην πέσουμε ξανά!

Αγ. Νικολάου Βελιμίροβιτς

«ο δοκών εστάναι, βλεπέτω μην πέση!»

Ο απόστολος ο οποίος δίνει τέτοια συμβουλή γνώριζε τέλεια την ανθρώπινη φύση και όλες τις αδυναμίες της.

Η εμπειρία αυτή επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα: μόλις ένας άνθρωπος βγει από τη λάσπη της αμαρτίας και ανορθωθεί, αμφιταλαντεύεται και πέφτει ξανά. Μόλις θεραπευτεί από την αμαρτία της γαστριμαργίας, πέφτει στο πάθος της κενοδοξίας. Ή μόλις εκτείνει το χέρι του για να ελεήσει κάποιο φτωχό, η υπερηφάνεια τον ρίχνει στην άλλη πλευρά. Ή μόλις πάρει την καλή συνήθεια να προσεύχεται, ανοίγει το στόμα του διάπλατο για να υποτιμήσει εκείνους που δεν είναι συνηθισμένοι ακόμη στη προσευχή. Ή μόλις νιώσει ότι το Πνεύμα του Θεού τον καθοδηγεί στο μονοπάτι της σωτηρίας, αμέσως τοποθετείται ως δάσκαλος προς όλους μέχρι που, δυστυχώς, με τη στάση αυτή διώχνει εντελώς το Πνεύμα από μέσα του.

Το βράδυ που… δεν καταλάβαμε πως κέρδισε

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Θα ήταν μια καλή ιδέα να κλείσουμε σε μια χρονοκάψουλα στιγμές της ελληνικής πολιτικής ιστορίας που χρίζουν διευκρινίσεων, με την ελπίδα οι γενιές του μέλλοντος ή… κάποιοι άλλοι πολιτισμοί, να καταφέρουν να δώσουν τις δικές τους, περισσότερο αληθοφανείς απαντήσεις.

Αν το συμφωνήσουμε, η υπογράφουσα έχει ήδη κάνει την επιλογή της για τη στιγμή που εκείνη θα επιλέξει: Το βράδυ της 9ης Απριλίου του 2000, το βράδυ των βουλευτικών εκλογών, που ξεκίνησε με τα exit polls (και τα πραγματικά αποτελέσματα) να δείχνουν ότι ο Κώστας Καραμανλής θα γινόταν ο νεώτερος πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας, και έκλεισε με τον Κώστα Λαλιώτη να υποδέχεται στη Χαριλάου Τρικούπη τον Κώστα Σημίτη, προσπαθώντας να τον πείσει ότι… πράγματι το ΠΑΣΟΚ είχε κερδίσει ξανά.

Τῇ Ε’ Κυριακῇ τῶν Νηστειῶν - Δοξαστικόν τῶν Αἴνων

Τῇ Ε’ Κυριακῇ τῶν Νηστειῶν.
Δοξαστικόν τῶν Αἴνων ὑπὸ Δημ. Σύλλα (†1938).
 
Ο Δημήτριος Σύλλας υπήρξε πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού των Τρικάλων

O κορυφαίος των κορυφαίων πιλότων του ΝΑΤΟ είναι Έλληνας!

Μία ακόμα μεγάλη διάκριση για την Πολεμική Αεροπορία και την Ελλάδα στο πρόσωπο ενός ανθρώπου της, του επισμηναγού (Ι) Xαράλαμπου Εσκίογλου: Είναι ο μοναδικός πιλότος Αεροπορίας μέλους του ΝΑΤΟ που συμμετέχει στην ΤLP ως εκπαιδευτής, όπου εκλέχθηκε από τους συναδέλφους τους όλων των χωρών του ΝΑΤΟ, ως ο καλύτερος εκπαιδευτής σε αποστολές αέρος-αέρος (αερομαχίες) και ταυτοχρόνως, ο καλύτερος εκπαιδευτής σε αποστολές κρούσης αέρος-εδάφους!

Αλλά το πραγματικά εξαιρετικό (έστω και αν είναι σπανιότατο να εκλέγεται κορυφαίος εκπαιδευτής και στις αποστολές air-to-air και air-to-ground) είναι ότι ο Έλληνας πιλότος κερδίζει αυτή την διάκριση για tρίτη σειρά εκπαιδευόμενων στην TLP. Αυτό, απλώς δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία των ΤLPs και καταδεικνύει την ποιότητα των Ελλήνων πιλότων, αλλά και των Ελλήνων γενικότερα.

Αναστολή λειτουργίας Αιγινήτειου και Αρεταίειου...

Σε ψαροταβέρνα της Πεύκης, ο πρωθυπουργός είδε τον Αλέκο Παπαδόπουλο!

Κι όμως συναντήθηκαν!

Ο Γιώργος Παπανδρέου κι ο Αλέκος Παπαδόπουλος, σε γνωστή ψαροταβέρνα της Πεύκης.

Η συνάντηση έγινε με όλες τις προδιαγραφές της συνομωσίας, με τον πρωθυπουργό να προσέρχεται με το αγαπημένο του ποδήλατο, ακολουθούμενος από άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας και τον Αλέκο Παπαδόπουλο να καταφθάνει με το αυτοκίνητό του.

Κάθησαν σ ένα "χωμένο" τραπέζι κι αφού μίλησαν τσιμπολογώντας για κάνα δίωρο, στη παρέα τους προστέθηκε κι ο Αλέξης Παπαχελάς, ο οποίος ήρθε οδηγώντας ένα γερμανικό σμαρτάκι.

Διαπλεκόμενοι κουλοχέρηδες και πράσινοι κοψοχέρηδες (το παρασκήνιο της ανταρσίας στο ΠΑΣΟΚ)


Υπάρχει κυβερνητική πράξη, ενέργεια, νομοσχέδιο, “δουλειά” του ΠΑΣΟΚ χωρίς ίχνος …διαπλοκής; Λίγο δύσκολο λένε οι κακές γλώσσες.

Πέρα λοιπόν από τον σάλο που προκάλεσε η χθεσινή ενέργεια των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην Βουλή, ποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες παίζουν με τα…φρουτάκια; Ποια παιχνίδια κρύβονται από πίσω; Και κυρίως ποιοι είναι εκείνοι οι εθνικοί επιχειρηματίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον;

"Παιδί, το λογαριασμό... και ΣΥΝΤΟΜΑ"!!!

Το "κατάστημα" όμως βιάζεται να κλείσει τα μείο και έχουν αρχίσει οι... πιέσεις για την εξόφληση!
Το 1998-99 ο επαναστάτης κομμουνιστής (EKKE), στέλεχος πολλών "κυβικών" της ξεφτιλισμένης γενιάς του Πολυτεχνείου, ως "τσάρος" της "οικονομίας" του "αντιστασιακού" Σημίτη (έβαζε στρακαστρούκες στη χούντα... έτσι ακριβώς ισχυρίστηκε σε ομιλία του στη Βουλή), ο Ν. Χριστοδουλάκης είχε προτείνει την αγορά swap από την Goldman-Shacs βάζοντας ως εμπράγματη υποθήκη τα έσοδα από την εκμετάλευση των αρχαιολογικών χώρων Ακρόπολης-Μαραθώνα-Δελφών-Μυκηνών-Σουνίου!
Ύστερα από την γενική κατακραυγή της αρχαιολογικής κοινότητας και μένοντας μόνο με την ηθική και "κρυφή" υποστήριξη της οικογένειας Αρσένη, της ανεκδιήγητης Τζάνη, της ακαδημαϊκού Αρβελέρ και του "έλληνα" Costas Gavras, τελικά η μπίζνα ακυρώθηκε... ή μάλλον αναβληθηκε (;)...

Παραμύθιασε και τον Πολωνό πρωθυπουργό, ο Γιωργάκης, για τον ...ήρωα παππού Μινέικο.

Χθες 7/4 ο Γ.Παπανδρέου επισκέφτηκε την Πολωνία. Ο Πολωνός πρωθυπουργός DONALD TUSK τόνισε την πολωνική καταγωγή του πρωθυπουργού μας. (για όσους δεν το γνωρίζουν ο προπάππους του ήταν ο Ζίγκμουντ Μινέικο).
Ο Παπανδρέου δήλωσε περήφανος για τις πολωνικές του ρίζες αλλά και για τον ...ήρωα παππού του που ...πολέμησε στο πλευρό των Ελλήνων εναντίων των Οθωμανών,συνεχίζοντας την επαναστατική του δράση.