Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ας σκορπίζουμε σε όλους την αγάπη μας ανιδιοτελώς

Υπεράνω όλων η ΑΓΑΠΗ. Εκείνο που πρέπει να μας απασχολεί, παιδιά μου, είναι η αγάπη για τον άλλο, η ψυχή του. Ό,τι κάνουμε, προσευχή, συμβουλή, υπόδειξη να το κάνουμε με αγάπη. Χωρίς την αγάπη η προσευχή δεν ωφελεί, η συμβουλή πληγώνει, η υπόδειξη βλάπτει, καταστρέφει τον άλλον, που αισθάνεται αν τον αγαπάμε ή αν δεν τον αγαπάμε και αντιδρά αναλόγως. Αγάπη, αγάπη, αγάπη! Η αγάπη στον αδελφό μας προετοιμάζει να αγαπήσουμε περισσότερο το Χριστό. Ωραίο δεν είναι;

Ας σκορπίζουμε σε όλους την αγάπη ανιδιοτελώς, αδιαφορώντας για την στάση τους. Όταν έλθει μέσα μας η χάρις του Θεού, δεν θα ενδιαφερόμαστε αν μας αγαπάνε ή όχι, αν μας μιλάνε με καλοσύνη. Θα νιώθουμε την ανάγκη εμείς να τους αγαπάμε όλους. Είναι εγωισμός να θέλουν οι άλλοι να μιλάμε με καλοσύνη. Ας μη μας στενοχωρεί το αντίθετο. Ας μη ζητιανεύουμε την αγάπη. Επιδίωξή μας είναι να αγαπάμε και να προσευχόμαστε με όλη μας την ψυχή για εκείνους. Τότε θα προσέξουμε ότι όλοι θα μας αγαπάνε χωρίς να το επιδιώκουμε, χωρίς καθόλου να ζητιανεύουμε την αγάπη τους. Θα μας αγαπάνε ελεύθερα και ειλικρινά από τα βάθη της καρδιάς τους χωρίς να τους εκβιάζουμε. Όταν αγαπάμε χωρίς να επιδιώκουμε να μας αγαπάνε, θα μαζεύονται όλοι κοντά μας σαν τις μέλισσες. Αυτό ισχύει για όλους.
Αν ο αδελφός σου σε ενοχλεί, σε κουράζει, να σκέπτεσαι: «Τώρα με πονάει το χέρι μου, το πόδι μου, πρέπει να το περιθάλψω με όλη μου την αγάπη». Να μη σκεπτόμαστε, όμως, ούτε ότι θα ανταμειφθούμε για τα δήθεν καλά, ούτε ότι θα τιμωρηθούμε για τα κακά που διαπράξαμε. Έρχεσαι εις επίγνωση αληθείας, όταν αγαπάεις με την αγάπη του Χριστού. Τότε δεν ζητάεις να σ’ αγαπάνε, αυτό είναι κακό. Εσύ αγαπάεις, εσύ δίνεις την αγάπη σου, αυτό είναι το σωστό. Από εμάς εξαρτάται να σωθούμε. Ο Θεός το θέλει. Όπως λέει η Αγία Γραφή: «… πάντας θέλει σωθήναι και εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν»

Πηγή: Γέροντος Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου – Βίος και Λόγοι – Περί αγάπης προς τον πλησίον

vatopaidi.wordpress.com

Κάνουν «καλό» οι άπληστοι τραπεζίτες στην κοινωνία;

Από Daily Mail / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Είναι οι άπληστοι τραπεζίτες κάτι «καλό» για την κοινωνία; Οι πολιτισμοί που έχουν ισότητα είναι «πιο αδύναμοι» από αυτούς που έχουν ανισότητα. Οι ελλείψεις τροφίμων επηρεάζουν περισσότερο τους φτωχούς, αλλά οι ανώτερες τάξεις είναι σε θέση να διατηρήσουν ιεραρχίες. Σε ίσες κοινωνίες όλοι υποφέρουν το ίδιο, κάνοντας αυτούς τους πολιτισμούς λιγότερο ικανούς να προσαρμοστούν στις δύσκολες συνθήκες.

Κοινωνίες με παγιωμένα συστήματα τάξεων ευδοκιμούν καλύτερα από ό, τι εκείνες με μια ισχυρή αταξική ισότητα, προτείνει νέα έρευνα από τις ΗΠΑ.

Τα Κράτη θα στηρίξουν τις Τράπεζες, που θα στηρίξουν τα Κράτη, που θα στηρίξουν τις Τράπεζες, που θα...

Εδώ και μερικές εβδομάδες, οι συνδρομητικές ιστοσελίδες ψιθυρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα με τις Ευρωπαϊκές τράπεζες που υπερβαίνει το λεγόμενο Ελληνικό πρόβλημα, και θα έχετε ακούσει πια για τον υπολογισμό των 2-3-4 τρις ευρώ που χρειάζονται για την Ελλάδα, και τα απόνερά της, και τις Ευρωπαϊκές τράπεζες, και τα δικά τους απόνερα. Και η Ελλάδα είναι η κορυφή του παγόβουνου αφού η Ιταλία και η Ισπανία είναι πολύ μεγαλύτερες. Μπορεί να μας «αγοράσουν» μπιρ παρά οι Γερμανοί (αυτή η «αύξηση κεφαλαίου υπέρ το άρτιον με εισφορά σε είδος» που θα συνίσταται από τα περιουσιακά στοιχεία που θα βουτήξουν, έναντι δανείων που έδωσαν για να πουλάνε τις εξαγωγές τους εδώ), αλλά η Ιταλία, η Ισπανία, το Βέλγιο (το Βέλγιο;) και η Γαλλία είναι λίγο μεγαλύτερες μπουκίτσες.

Γιατί ο Βενιζέλος είπε ότι έχει χρήματα μέχρι "τα μέσα Νοεμβρίου";

Το νέο πακέτο Σοσιαλισμού & Βαρβαρότητας που εκφράζεται με το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2012, θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στη Βουλή στα μέσα με τέλη Οκτώβρη!
Δηλαδή;
Αποκαλύφθηκε* ότι ο Αντ/δρος και υπουργός οικονομίας κ. Βενιζέλος, ζήτησε από το Eurogroup να μεταφερθεί η εκταμίευση της 6ης δόσης για τα μέσα Νοέμβρη, ώστε να προηγηθεί η ψήφιση των νέων μέτρων στην ελληνική Βουλή!
Έτσι διέψευσε τον αναπληρωτή του κ. Σαχινίδη γιατί με τη δήλωση του, ότι έχουμε χρήματα μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, “χαλούσε” το σκηνικό που ο ίδιος έστηνε και μεθόδευε!
Το ίδιο σκηνικό “‘χρεοκοπίας” και πτώχευσης πριν από κάθε τροϊκανή δόση!
Το ίδιο σκηνικό εκβιασμού και κινδυνολογίας προς τον Λαό!
Το σκηνικό – “άλλοθι” για τους πράσινους βουλευτές να ψηφίσουν το νέο πατριωτικό και εθνοσωτήριο... πακέτο!

Η ανιδιοτελής υποστήριξη της συγκυβέρνησης από τον κ. Χατζηγάκη

Έχουμε γράψει πολλές φορές για τα “εξαπτέρυγα” της “συναίνεσης” και της “συγκυβέρνησης” (δώστε μου κι εμένα μπάρμπα καρέκλα υπουργού) στη Νέα Δημοκρατία. Για “σταγονίδια” θα ήταν βέβαια καλύτερα να γράφουμε , λόγω του ό,τι μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού, αλλά η λέξη αυτή φέρνει κακούς συνειρμούς, μέρες πού είναι.

Ήρθε όμως ένα δημοσίευμα στο “Πρώτο Θέμα” της Κυριακής για να ανοίξει τα μάτια κι εκείνων που δεν βλέπουν ακόμα τι παίζει στο παρασκήνιο. Εν μέσω λοιπόν χιλιάδων απολύσεων και εφεδρειών, η κυβέρνηση βολεύει 36 υπαλλήλους της ΑΓΡΟΓΗΣ που είχαν προσληφθεί επί Χατζηγάκη παρακάμπτοντας τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, στον ΟΠΕΚΕΠ.

Νικάμε αδέρφια, μην τους φοβάστε.... νικάμε.

Ο όλεθρος που θα μας οδηγήσει στην σωτηρία πλησιάζει.....
Για μας τους φτωχούς οι απώλειες θα είναι πενιχρές... Οι εχθροί μας όμως θα καταστραφούν....

Η Μάχη θυμίζει τις Θερμοπύλες ....
Μπορεί να πέσουμε, αλλά στο τέλος οι εχθροί μας (πλούσιοι, τραπεζίτες και προδότες πολιτικοί) θα καταστραφούν και τα παιδιά μας θα σωθούν....

Τα νέα που άκουσα σήμερα φίλοι μου στα δελτία ειδήσεων, με χαροποίησαν πολύ.
Ολοι αυτοί που μας οδήγησαν με τεχνητό τρόπο, στην σημερινή τραγική κατάσταση σε ολόκληρο τον κόσμο είναι τρομοκρατημένοι...
Και άρα εφόσον οι εχθροί μας είναι τρομοκρατημένοι πάει να πεί ότι νικάμε αδέρφια.

Ο φόβος πριν την επόμενη δόση…

Από τότε που ξεκινήσαμε το ταξίδι ούτε μια φορά δεν καταφέραμε να φτάσουμε σε κάποιο σταθμό. Πήραμε χαλασμένο τρένο; Πήραμε λάθος τρένο; Ή μήπως το τρένο είχε ήδη φύγει όταν εξαρχής φτάναμε στην αποβάθρα; Οι απαντήσεις για τους απογόνους…

Για μας τα γεγονότα που μαρτυρούν ότι για πολλοστή φορά, παρά τις περικοπές και τους φόρους, η προσπάθεια παραμένει εκτός στόχων.

Για μας ο παραλογισμός ενός κράτους που ενώ μπαίνει μέσα διαρκώς την ίδια στιγμή δεν μπορεί να ελαττώσει το προσωπικό του ούτε να πάρει από αυτούς που του χρωστούν ή από αυτούς που θα μπορούσε να πάρει.

Για μας το αδιέξοδο καθώς αυτοί που μέχρι τώρα συνέβαλλαν στην προσπάθεια έχουν ήδη αποδυναμωθεί οικονομικά και δεν μπορούν πια να συμβάλλουν ουσιαστικά ούτε στους επιπλέον φόρους ούτε στην αναθέρμανση της παγωμένης αγοράς.