Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό»

Δημήτρης Νατσιός, Δάσκαλος Κιλκίς

«Να δούμε ακόμα πού θα φτάσουμε! Δεν αφήσαμε βρωμιά, δεν αφήσαμε σιχαμένη πράξη, που να μην την κάνουμε, δεν αφήσαμε πονηρό διαλογισμό που να μην τον πούμε ή να μην τον γράψουμε με την μεγαλύτερη αδιαντροπιά. Ξεχαλινωθήκαμε πια ολότελα. Ποτέ ο άνθρωπος δεν είχε φτάσει ούτε στην μισή αναισθησία και σιχαμένη παραμόρφωση, απ’ όσο έφτασε σήμερα...». (Φ.Κόντογλου, «Μυστικά Άνθη», εκδ. «Αστήρ», σελ. 21). Αν ζούσε σήμερα ο κυρ-Φώτης, πενήντα χρόνια μετά την μακαρία κοίμησή του, κι έβλεπε τις προκοπές και τις πομπές μας, τι θα έγραφε άραγε; Δεν θα ‘πιανε την μύτη από τις αναθυμιάσεις; Τι καλό να περιμένεις, όταν, για παράδειγμα, στην πάλαι ποτέ συμβασιλεύουσα πόλη του αγίου Δημητρίου και του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, παρελαύνει, «δόξη και τιμή», η διαστροφή; Να μαγαρίζεται μια ολόκληρη πόλη από την δυτικόφερτη ασυδοσία με τις «ευλογίες» της δημοτικής αρχής; «Θε μου τι βλέπομεν στις μέρες μας», όπως αναφωνεί ο Μακρυγιάννης. Και από κοντά τα δημοσιογραφικά γιουσουφάκια, να υπερασπίζονται το δικαίωμα της θηλύγλωσσης αναίδειας να παρελάσει, προβάλλοντας και πάλι το μπαχαρικό των τάχα και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Γαλλική Δημοκρατία ή Ελληνική Ολιγαρχία;

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν χθες οι Έλληνες όταν πληροφορήθηκαν αυτό που συνέβη στον μέχρι πρότινος Πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί. Συγκεκριμένα, άνδρες της δίωξης οικονομικού εγκλήματος, έπειτα από εντολή εισαγγελέα, έψαξαν στα σπίτια και στα γραφεία του Ν. Σαρκοζί και της Κάρλα Μπρούνι για στοιχεία. Ταυτόχρονα, βέβαιη θεωρείται η κλήση του πρώην Προέδρου από τον ανακριτή προκειμένου να καταθέσει.

Παρά το γεγονός ότι τόσο ο Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του απουσίαζαν στον Καναδά, εντούτοις ο ανεξάρτητος και αδέσμευτος εισαγγελέας, δεν δίστασε να διατάξει την έρευνα. Όπως έγινε γνωστό, οι άνδρες της δίωξης προχώρησαν σε κατασχέσεις σκληρών δίσκων και άλλων αρχείων και στοιχείων. Η έρευνα έχει να κάνει με την διερεύνηση τυχόν σκανδάλων του κ. Σαρκοζί, με σημαντικότερο την υπόθεση της φημολογούμενης παράνομης χρηματοδότησης της προεκλογικής του εκστρατείας του 2007 από την πλουσιότερη γυναίκα της Γαλλίας, τη Λιλιάν Μπετανκούρ.

O OHE διαψεύδει Πάγκαλο και Παπανδρέου για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας!!!

Βόμβα του ΟΗΕ που φυσιολογικά θα πρέπει να οδηγήσει τον Παπανδρέου στο εδώλιο του κατηγορουμένου, καθώς επίσης και τον Θόδωρο Πάγκαλο για παραπλάνηση των πολιτών

ΟΗΕ: «Ο ορυκτός πλούτος μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση»


Υπόγειο θησαυρό κρύβει η Ελλάδα, ικανό να τη βγάλει από την οικονομική κρίση… Σε πρόσφατη έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όπως δημοσιεύτηκε χθες στη γαλλική εφημερίδα «Figaro», επισημαίνεται ότι ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας, εάν τον εκμεταλλευτούμε σωστά, μπορεί να αποβεί σωτήριος για το οικονομικό αδιέξοδο.