Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Ο κλοιός σφίγγει γύρω από το Ιράν: Ψυχολογικός ή Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος;

Του Σάββα Καλεντερίδη

Σε λίγες μέρες, στις 23 Μαΐου, λαμβάνει χώρα τη Βαγδάτη ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών της ομάδος Ρ5+1, στην οποία συμμετέχουν ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία και Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, με αντικείμενο το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν από πλευράς της διεθνούς κοινότητας σε σχέση με αυτό.

Στο υπουργείο εξωτερικών και οι λοιπές υπηρεσίες του Ισραήλ έχει σημάνει συναγερμός και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να διασαφηνιστεί και να επηρεαστεί όσο είναι δυνατόν η θέση της κάθε χώρας μέλους της ομάδας και η στρατηγική που ακολουθήσει τελικά η Ρ5+1 για το εξαιρετικά κρίσιμο όχι μόνο για την ασφάλεια του Ισραήλ και για τις ισορροπίες στην περιοχή, αλλά και για την παγκόσμια ειρήνη θέμα.

Όλοι χτυπάνε τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι δουλεύουν για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναγόρευσε τον ΣΥΡΙΖΑ σε κύριο αντίπαλο κόμμα εξουσίας και τον κατηγορεί ότι θα καταστρέψει τη χώρα, ότι θα μας γυρίσει στη δραχμή, χωρίς να αντιλαμβάνεται ο δυστυχής ότι το ποσοστό των Ελλήνων που θέλουν να γυρίσουμε στη δραχμή ανέρχεται ραγδαία, ξεπερνώντας ήδη κατά πολύ το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ και επομένως έτσι ανοίγει νέους δρόμους στο εκλογικό σώμα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση έκανε το ίδιο λάθος να αναδείξει άλλον αντίπαλο, τον Πάνο Καμμένο, τον οποίο πήρε από το πουθενά και τον πήγε πάνω από 10%. Τώρα ανεβάζει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση της χώρας. Δικαίωμά του.

Ο Ιώβ στην έσχατη ένδειά του ευλογούσε το Θεό

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Ο Ιώβ μέσα στην έσχατη ένδειά του ευλογούσε το Θεό: Γυμνός ήρθα και γυμνός θα φύγω. Να ΄ναι ευλογημένο το όνομα του Θεού. Οι κυβερνήσεις των μνημονίων θα μας τα πάρουν όλα .Θα μείνουμε σαν τον Ιώβ. Ο Θεός να δώσει να έχουμε και τις αρετές του Ιώβ ώστε να καλύπτουμε την εσχάτη ένδειά μας με την πίστη στο Θεό. Θα μας τα πάρουν όλα. Αλλά ψυχή δεν θα μας πάρουν.

Χθες συναντώ το Νίκο. Του ζητώ να θυμηθεί ένα λόγο απ΄ τον πατέρα του. Είναι καλό να έχεις κάτι να θυμάσαι απ΄ τον πατέρα σου και τη μάνα σου, ένα λόγο, μια φράση, ακόμα και μια λέξη. Τους χαίρομαι αυτούς που μνημονεύουν τους πατέρες τους. Ένας πολύ γέρος, 98 χρονών, άρχιζε πάντα την κουβέντα με τα λόγια, ο πατέρας μου έλεγε… Ο γαμπρός του τον πείραζε: Ακόμα θυμάσαι τι έλεγε ο πατέρας σου;