Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Δεν τις αναγνωρίζει

Η γκρίνια γίνεται συνήθεια, γιατί η γκρίνια φέρνει γκρίνια και η κακομοιριά φέρνει κακομοιριά. Όποιος σπέρνει κακομοιριά, θερίζει κακομοιριά και αποθηκεύει άγχος. Ενώ, όποιος σπέρνει δοξολογία, δέχεται την θεϊκή χαρά και την αιώνια ευλογία. Ο γκρινιάρης, όσες ευλογίες κι αν του δώσει ο Θεός, δεν τις αναγνωρίζει. Γι’ αυτό απομακρύνεται η Χάρις του Θεού και τον πλησιάζει ο πειρασμός τον κυνηγάει συνέχεια ο πειρασμός και του φέρνει όλο αναποδιές, ενώ τον ευγνώμονα τον κυνηγάει ο Θεός με τις ευλογίες Του.

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: Πυροδότης της «ανυπακοής» στην «κατάσταση πολιορκίας»…

Όταν το κράτος και οι διωκτικοί μηχανισμοί του θεοποιούνται και γίνονται απόλυτοι ρυθμιστές των Ιδεών, της Πολιτικής, της Σκέψης και της Βούλησης, τότε βρισκόμαστε εντοιχισμένοι στις ορειχάλκινες πλάκες ενός ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΥ καθεστώτος.
Η αυθαιρεσία του κράτους και του Ποινικού Κώδικα αποτελεί τη βασική λειτουργία του καθεστωτικού ολοκληρωτισμού.
Τις τελευταίες δεκαετίες, ιδιαίτερα στα κατοχικά χρόνια των «Μνημονίων», προωθήθηκαν,από όλες τις κυβερνήσεις ποικίλα τρόμο-νομοθετήματα, «αντιρατσιστικά» νομοσχέδια και άπειρες «Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου…

Δηλαδή, τα πολύχρωμα ιερατεία των ανδρεικέλων ανήγαγαν τους Νόμους και τον Ποινικό Κώδικα σε απόλυτους δικτάτορες…

«Ελευθερία, ίσον Θάνατος…»

Ελευθέριος Ανδρώνης

Διανύοντας μια περίοδο αυξημένης κοινωνικής σύγχυσης και αβεβαιότητας, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο περισσότερος κόσμος δεν μπορεί πλέον να ξεχωρίσει με καθαρή ματιά το ποιοι λειτουργούν υπέρ και ποιοι λειτουργούν κατά των συμφερόντων του.

Ποιοι είναι οι ήρωες της υπόθεσης και ποιοι είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται αυτήν την κρίση για να εξυπηρετήσουν σκιώδη συμφέροντα, καθώς και ποιοι είναι οι «αποδιοπομπαίοι τράγοι».