Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Αυτό κρύβουν από το λαό. ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ - ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ = ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΥΣΙΑ

Αυτή την θανατηφόρα εξίσωση που υπέγραψαν και ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με το μνημόνιο 2, αυτή ακριβώς προσπαθούν να κρύψουν από το λαό προεκλογικά. Αντί να πουν έστω για μια φορά στο λαό την αλήθεια, επιδίδονται και πάλι στο αγαπημένο τους σπόρ. Κάνουν θεατρικές αντιπαραθέσεις, ενώ μετά τις εκλογές θα συγκυβερνήσουν.

Τι λέει αυτή η εξίσωση και είναι τόσο σημαντική;

Λέει το εξής απλό, αλλά ταυτόχρονα και θανατηφόρο: Τα δημόσια έσοδα, δηλαδή μόνο οι φόροι (μη υπάρχουσας πλέον της δυνατότητας δανεισμού), θα πρέπει να υπερκαλύπτουν τόσο τις δημόσιες δαπάνες, όσο και τα τοκοχρεολύσια προς την τρόϊκα και τους ιδιώτες ομολογιούχους του PSI. Επομένως θα πρέπει να παρουσιάζουμε κάθε χρόνο, ετήσιο πλεόνασμα τουλάχιστον όσο είναι το ύψος των τοκοχρεολυσίων.

Το εγκληματικότερο που έκαναν, είναι ότι υπέγραψαν και ψήφισαν και από πάνω τον «Ειδικό Λογαριασμό» που ήθελαν οι Γερμανοί. Σύμφωνα με αυτόν το λογαριασμό, θα συγκεντρώνονται όλοι οι φόροι του κράτους και αφού πρώτα εξοφληθούν τα τοκοχρεολύσια, τότε και μόνον τότε, το υπόλοιπο ποσό θα διατίθεται για την κάλυψη των δημοσίων δαπανών.

Τι σημαίνει αυτό;
Σημαίνει πως αν το ποσό που θα απομένει για να καλυφθούν οι δημόσιες δαπάνες δεν επαρκεί, τότε είτε θα αυξάνονται οι φόροι ή θα μειώνεται συνεχώς το κράτος. Γι΄ αυτό και τελευταία ο κ. Τόμσεν μιλάει συνεχώς για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και για κατάργηση Οργανισμών και ΔΕΚΟ. Και επειδή η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έφτασε στα όριά της, σειρά έχει τώρα το κράτος.

Αυτή όμως, που είναι και η μόνη πλέον αλήθεια, δεν την λένε τα καθεστωτικά κόμματα, αλλά τώρα παίζουν το γνωστό παραμύθι τους. Είτε κάνουν θεατρικές αντιπαραθέσεις, είτε ρίχνουν τόνους λάσπης, είτε πουλάνε προεκλογικές υποσχέσεις, προκειμένου με κάθε προπαγανδιστικό τρόπο να ξαναφέρουν τα πρόβατα στα μαντριά και μετά, μην τους είδατε.

http://hassapis-peter.blogspot.com/2012/03/blog-post_3893.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου