Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

Ιδού τα έγγραφα της απάτης Ferrostaal-ΤhyssenKrupp για τα υποβρύχια 214 - Διαψεύδεται ο Ε.Βενιζέλος

Ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι η Ferrostaal που χρησιμοποιήθηκε ως πλατφόρμα διαφθοράς των Ελλήνων αξιωματούχων στο σκάνδαλο των υποβρυχίων Type 214, είχε εκ των πραγμάτων ενεργό συμμετοχή και στη νέα σύμβαση-τροποποίηση, έρχονται στην επιφάνεια. Σύμφωνα με αυτά τα έγγραφα η Ferrostaal είναι αυτή που κατήγγειλε (!) το 2009 τις δύο συμβάσεις «Aρχιμήδης» και «Neptune II» με το ελληνικό δημόσιο, ενώ η ThyssenKrupp Marine Systems σε επιστολή της τον περασμένο Απρίλιο υποστήριζε ότι "από το 2005 η ThyssenKrupp δεν έχει καμία σχέση με την Ferrostaal"!

Ταυτόχρονα βρίσκεται εκτεθειμένος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος υποστήριξε και στην Βουλή και με ανακοινώσεις τους ότι «Η Ferrostaal είναι εκτός της νέας συμφωνίας των υποβρυχίων»!

Πως είναι δυνατόν να είναι εκτός η εταιρεία που κατήγγειλε την σύμβαση και προκάλεσε την τροποποίηση της συμφωνίας; Υπάρχει έστω ένα έγγραφο που να αποδεικνύει ότι η πλατφόρμα διαφθορά της Ferrostaal που σύμφωνα με τα στοιχεία των γερμανικών ανακριτικών αρχών που δημοσίευσε το Spiegel πλήρωσε με 55 εκατ. Ευρώ του Έλληνες, είναι εκτός της νέας σύμβασης-τροποποίησης που υπέγραψε ο Ε.Βενιζέλος;

Τα έγγραφα που δημοσιεύουμε στάλθηκαν από τις δύο εταιρείες, Ferrostaal και την HDW στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 21 Σεπτεμβρίου, όπου αφ’ενός μεν διακρίνεται το λογότυπο, της MAN Ferrostaal, αφ’ετέρου υπογράφεται και στο τέλος «For and for behalf FS”! Eπίσης αποκαλύπτεται και μία «προειδοποιητική» επιστολή των HDW- Ferrostaal προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πάλι, με ημερομηνία 17 Αυγούστου, με τις ίδιες υπογραφές.

Και όλα αυτά ενώ δύο μήνες ενωρίτερα στις 22 Ιουλίου 2009, ο εκτελεστικός διευθυντής της TKMS H.C.Atzpodien σε επιστολή του προς τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου, που δημοσιεύει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί, με παρακλητικό τρόπο ζητούσε από το υπουργείο να δεχθεί δύο δωρεάν υποβρύχια!

Για να καλυφθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος όταν ξέσπασε το σκάνδαλο στην Γερμανία με την Ferrostaal και ενώ επρόκειτο να υπογραφεί η τελική συμφωνία με την τροποποίηση των συμβάσεων «Aρχιμήδης» και «Neptune II», για την αγορά των δύο νέων Type 214 και την πώληση των ΕΝΑΕ στον μυστηριώδη Λιβανέζο, Ισκαντάρ Σάφα ζήτησε από την TKMS και τον εκτελεστικό πρόεδρο της TKMS H.C.Atzpodien να τους διαβεβαιώσει ότι η Ferrostaal δεν έχει καμία εμπλοκή στη νέα σύμβαση.

Και ο Αtzopodien του έστειλε απαντητική γράφοντάς του ότι «από το 2005 δεν μετέχει πλέον η Ferrostaal» όπως ο ίδιος ο Ε,Βενιζέλος είπε σε συνέδριο της επιτροπής Διεθνούς Διαφάνειας!

Και βάσει αυτού και επαφιόμενος στην διαβεβαίωση Atzpodien, ισχυρίστηκε ο Ε.Βενιζέλος, προχώρησε στην υπογραφή της νέας συμφωνίας. Ιδού λοιπόν πως τα έγγραφα που φέρουν την υπογραφή της Ferrostaal, αποδεικνύουν το ψέμα της μητρικής εταιρείας και το ερώτημα είναι αυτό το γνώριζε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και παρ’όλα αυτά προχώρησε στην υπογραφή της νέας συμφωνίας. Από την άλλη ποιες είναι οι πιθανότητες να μην γνώριζε ποίου την υπογραφή έφεραν την έγγραφα της καταγγελίας των συμβάσεων επτά μήνες πριν;

Σελίδα 1 της γερμανικής καταγγελίας από τις ΗDW/Man-Ferrostaal.

Σελίδα 2 της γερμανικής καταγγελίας από τις ΗDW/Man-Ferrostaal.

Σελίδα 1 της προειδοποιητικής επιστολής της 17ης Αυγούστου από τις ΗDW/Man-Ferrostaal.

Τι αποδεικνύουν όλα αυτά:

-Η TKMS ψεύδεται συνειδητά απέναντι στο υπουργείο και κατ’επέκταση απέναντι στο ελληνικό δημόσιο όταν υποστηρίζει ότι «Από το 2005 δεν μετέχει στην κοινοπραξία η Ferrostaal». Η Ferrostaal, η εταιρεία στελέχη της οποίας ομολόγησαν στην Γερμανία ότι «λάδωσαν» Έλληνες κρατικούς αξιωματούχους το 2000 και το 2002, είναι πάντα ΕΔΩ.

-Η Ferrostaal είναι πρακτικώς και νομικώς αδύνατον να μην έχει εμπλοκή και στη νυν σύμβαση, έστω και παρασκηνιακά. Για να αποσυρθεί η καταγγελία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και να προχωρήσει η νέα σύμβαση, χρειάζεται η υπογραφή της Ferrostaal.

-Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος ελέγχεται ως προς την διαβεβαίωσή του ότι η Ferrostaal είναι εκτός της νέας σύμβασης και ως προς την αποδοχή της διαβεβαίωσης των Γερμανών. Έπρεπε να ζητήσει τα έγγραφα αυτά που να αποδεικνύουν ότι η Ferrostaal είναι εκτός της νέας σύμβασης και όχι να αρκεστεί σε μία απλή διαβεβαίωση των Γερμανών των οποίων η αξιοπιστία εν προκειμένω, έχει τόση αξία όση "ένα σκατό κολλημένο στο παπούτσι". Αλλά και να τα ζητούσε ξέρει πολύ καλά ότι δεν θα υπήρχαν. Άρα είναι υπόλογος…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου