Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Πράσινες θέσεις εργασίας


Δεν ξέρω ποιος του γράφει τις ομιλίες του ΓΑΠ, αλλά να τους βοηθήσω, εν όψει ΔΕΘ, με το άλλο μεγάλο παραμύθι του. Πολλά παραμύθια μας έχει σερβίρει ο Πρωθυπουργός, και οι Πράσινες Θέσεις Εργασίας είναι από τα χυδαιότερα.

Από την καταπράσινη New York Times (που για ένα διάστημα πρόπερσι έμοιαζε με διαφημιστικό φυλλάδιο της Siemens): http://www.nytimes.com/2011/08/19/us/19bcgreen.html?_r=1&scp=1&sq=green%20jobs&st=cse. Όλα τα κρατικά λεφτά (των ΗΠΑ) και όλη η μπουρδολογία του εκεί ΓΑΠ (Ομπάμα τον λένε τον ΓΑΠ στην Αμερική), δεν είχαν αποτέλεσμα (και η Αμερική διέθεσε και σοβαρά λεφτά και έχει και λίγη τεχνολογική υποδομή). Τρίχες. Μαραγκοί και ηλεκτρολόγοι για εγκαταστάσεις ηλιακών. Που ακριβαίνουν το ρεύμα και επιβαρύνουν με την επιδότηση τον φορολογούμενο.


Το ότι οι Πράσινοι NYT το έγραψαν, έγινε είδηση στην επενδυτική κοινότητα: http://www.investors.com/NewsAndAnalysis/Article/582154/201108191845/Green-Jobs-Red-Faces.htm

Οι Ισπανοί και οι Άγγλοι το διαπίστωσαν από πρώτο χέρι: Οι "πράσινες" θέσεις εργασίας δημιουργούν ανεργία. Η κοινή λογική το λέει ότι εάν ακριβύνεις το ρεύμα, απλά ακριβαίνεις το κόστος ζωής, μειώνεις το διαθέσιμο εισόδημα, μειώνεις την βιομηχανική δραστηριότητα. Και είναι χυδαίο το ψέμα, κύριε ΓΑΠ, γιατί παίζει στον πόνο και τον φόβο του φουκαρά.

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/08/3.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου