Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

Κυβερνούν παίρνοντας κάθε πρωί εντολές με ένα e-mail…

Γράφει ο Δευκαλίων

Στην Ιαπωνία φαίνεται ότι θα ελεγχθεί τελικά η βλάβη στους πυρηνικούς αντιδραστήρες, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει αποτιμηθεί ούτε στο περίπου η οικονομική ζημιά και οι επιπτώσεις που θα προκαλέσουν ο σεισμός, το τσουνάμι και το πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνική και κατ’ επέκταση και στη διεθνή οικονομία.

Στη Λιβύη άρχισε η ένοπλη (αεροπορική) επέμβαση. Ο Καντάφι κήρυξε μονομερώς κατάπαυση του πυρός, οι αντικαθεστωτικοί πανηγυρίζουν και ζητούν και χερσαία επέμβαση και κανείς δεν ξέρει σε ποια χώρα και πού θα καταλήξει αυτή η γιγαντιαία αραβική εξέγερση, ποιος θα ελέγχει τις πετρελαιοπηγές όταν παγιωθούν τα νέα αραβικά καθεστώτα και το κυριότερο πόσο θα κάνει το πετρέλαιο.

Και στην Ελλάδα…

Στην Ελλάδα συνεχίζεται με την πρόφαση της «ανάπτυξης, χωρίς όμως να υπάρχουν τα απαραίτητα χρήματα των ήπιων μορφών ενέργειας», η απαξίωση της ΔΕΗ που άρχισε επί Σουφλιά και συνεχίζεται επί Μπιρμπίλη. Συνεχίζεται η συζήτηση για την εκποίηση, που θα λέγεται για λόγους ευγενείας «αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, η πώληση του Ελληνικού στους Καταριανούς και βαφτίζονται τα νέα σκληρά εισπρακτικά μέτρα πάταξη της διαφθοράς και της σπατάλης.

Ακούσατε εσείς από τα χείλη κάποιου επίσημου και κυβερνητικού παράγοντα, έστω και μία θεωρητική προσέγγιση για τις επιπτώσεις του σεισμού της Ιαπωνίας στην παγκόσμια οικονομία και το τι θα γίνει στην Λιβύη και στον υπόλοιπο κόσμο εάν η στρατιωτική επέμβαση της Δύσης διαιωνιστεί και επεκταθεί και σε άλλες αραβικές χώρες;

Όχι, δεν έχετε ακούσει γιατί απλούστατα την Ελλάδα, σε αυτήν την πολύ δύσκολη συγκυρία... την κυβερνούν άνθρωποί που το μόνο τους προσόν είναι ότι είναι απόφοιτοι του κολλεγίου Αθηνών. Μέχρι εδώ ουδέν μεπτόν, αλλά δυστυχώς για τούς κυβερνητικούς το κακό δεν σταματάει στην αποφοίτηση από το Κολέγιο. Γνήσια παιδιά της αστικής τάξης οι περισσότεροι, δεν είχαν και δεν το διεκδίκησαν άλλωστε να έχουν καμία σχέση με τους αγώνες τα οράματα και τις θυσίες του λαού μας.

Μετέτρεψαν έτσι το ΠΑΣΟΚ από ένα ριζοσπαστικό δημοκρατικό κίνημα, σε ένα ελιτίστικο club στο οποίο αρετή και ικανότητα βαφτίζεται η υπακοή στα κελεύσματα του ΔΝΤ. Δικαίωμα φυσικά του Γιώργου Παπανδρέου και της υπό αυτόν ηγετικής ομάδας να μεταξελίξουν το κόμμα τους κατά τον τρόπο που αυτοί επιθυμούν και δεν μας πέφτει κανένας λόγος. Δικαίωμα όμως δικό μας είναι να ασκούμε κριτική σε αυτήν την κατά τεκμήριο ανίκανη «παρέα» που έχει γαντζωθεί στο κορμί της χώρας και δεν την αφήνει να αναπνεύσει.

Αυτή η «παρέα», γνήσιο τέκνο της ηττημένης πολιτικό-οικονομικής και πνευματικής ελίτ που κινείται πολιτικά μεταξύ της νεοφιλελεύθερης πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας και του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, δεν παράγει και αναπαράγει, ούτε ιδεολογία, ούτε πολιτική και ως εκ τούτου δεν μπορεί να θεμελιώσει ηθικά και ιδεολογικά το νέο εθνικό όραμα πάνω στο οποίο θα πατήσει ο αγώνας του λαού μας για απαλλαγή από το ΔΝΤ.

Και εδώ έχουμε το πρώτο συμπέρασμα. Η έλλειψη εθνικού οράματος συντηρεί τον εκβιασμό «αν φύγει το ΔΝΤ και η Τρόικα δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις». Και φυσικά η γνωστή «παρέα» που αναφέραμε πάρα πάνω, κάνει ότι μπορεί ώστε ούτε ο διάλογος για την ανάπτυξή ενός νέου Εθνικού Οράματος να δημοσιοποιείται και οποιαδήποτε τεκμηριωμένη και αξιόλογη προσέγγιση πάνω σε αυτό το πρόβλημα να χάνεται στο σκοτάδι. Δηλαδή εκτός από ανίκανοι να δουν και να χαράξουν το μέλλον, θέτουν και ανυπέρβλητα εμπόδια σε όσους προβληματίζονται και προσπαθούν να δημιουργήσουν το μέλλον.

Η συγκεκριμένη και περιβόητη «παρέα», λοιπόν, κυβερνά την χώρα χωρίς σχέδιο και όραμα, και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε καθημερινά.

Ανεργία, Ύφεση, Πληθωρισμός, Φτώχεια, Μιζέρια και παντού κατάθλιψη, φόβος. Αυτά τα φαινόμενα θα γίνονται πιο έντονα κάθε ημέρα και για όσο χρόνο ακόμα αυτή η «παρέα» θα συνεχίζει να κυβερνά την χώρα.
Διότι, κυβερνούν παίρνοντας κάθε πρωί εντολές με ένα e-mail!

http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2011/03/e-mail_20.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου