Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ενεργειακές επιλογές (της ...Γερμανίας, χαχαχάαα)


Το πραγματικά "τυχαίο" γεγονός ήταν ο σεισμός στην Ιαπωνία και οι συνέπειες της Fukushima, γιατί έφερε τα πάνω κάτω στο "Ευρωπαϊκό" ενεργειακό πλάνο. Μπορεί να μας το είχαν παρουσιάσει με διάφορα πράσινα φτερά και πούπουλα, αλλά το ενεργειακό πλάνο ήταν, όπως έχω παραθέσει εδώ, πυρηνικό, για πολλούς και όχι αναγκαστικά "κακούς" λόγους.

Με την Fukushima αυτό άλλαξε, και άλλαξε λόγω αυτού που αναλυτές εμφανίζουν σαν ολιγωρία της Μέρκελ, αλλά εγώ ονομάζω Πράσινη Οικο-παγίδα. Δεν έχω καμία ικανότητα να σχολιάσω Γερμανικά πολιτικά, αλλά εκ του αποτελέσματος, οι Πράσινοι, όποιες κι αν είναι οι καταβολές τους, επιβάλουν στην Γερμανία ανώμαλες και περίεργες επιλογές. Για το εάν οι Πράσινοι είναι κατάλοιπο των Σοβιετικών του '60 ή του βαθέως Γερμανικού κράτους από το 1900 και, μετά, με την μετά-1985 Πράσινη εκδοχή, παίζεται.


Η πυρηνική ενέργεια που δήθεν θα κόψει η Γερμανία μέχρι το 2022, δίνει περίπου το 25% της ηλεκτροπαραγωγής. Η υποκατάσταση αυτού του 25% με κάτι άλλο, σε μεγέθη Γερμανίας δεν είναι καθόλου αστείο, και ο παραπάνω πίνακας είναι για να τον βλέπουν οι, και να το μάθουν οι δικοί μας αιολικοί απατεώνες. Η πυρηνική ενέργεια είναι η φτηνότερη, η αιολική 3 φορές πιο ακριβή από το κάρβουνο, και η ηλιακή για να παίζουμε (και εμείς και οι Γερμανοί).

Η Γαλλία είναι πυρηνική και τροφοδοτεί και ευχαρίστως θα συνεχίσει να τροφοδοτεί, και ήδη καλύπτει μέρος του κενού των αντιδραστήρων που κλείνουν στην Γερμανία. Αλλά και η Γαλλία, δεν έχει ...άπειρα πυρηνικά, ούτε χτίζονται από την μια μέρα στην άλλη χωρίς μακροχρόνια ζήτηση, άσε που μπορεί να έχει δικές της προτεραιότητες η Γαλλία, ή να μην θέλει να βάλει άλλα ...20 πυρηνικά, επειδή οι Γερμανοί τρελάθηκαν.

Η Πολωνία είναι 90% κάρβουνο. Οι μονάδες που καίνε κάρβουνο κτίζονται στο 1/4 του χρόνου και το 1/10 ή το 1/20 του αρχικού κόστους των πυρηνικών. Η Πολωνία, με όλα της τα ιστορικά γεωπολιτικά άγχη, στριμωγμένη ανάμεσα στους δύο που ιστορικά την ...διαμελίζουν, μπορεί, γρήγορα και εύκολα να καλύψει το Γερμανικό κενό. Και ο αέρας, μην ξεχνάμε την Υποκρισία, φυσάει συνήθως από Δύση προς Ανατολή.

Η Ρωσία... Όποιος διαβάσει λίγη Ιστορία, ας μου περιγράψει την σχέση Γερμανίας-Ρωσίας. Ο Nordstream (της προηγούμενης ανάρτησης) θα είναι έτοιμος του χρόνου, οι μονάδες που καίνε αέριο είναι εύκολες, και το ενεργειακό Ρίμπεντροπ-Μολότοφ είναι πιο σημαντικό, νομίζω, από το πρωτότυπο...




 
Τα αιολικά της Γερμανίας... Δεν παν να λένε ό,τι θέλουν, ξέρω, ξέρουν, και ξέρω ότι ξέρουν, ότι τα αιολικά είναι diminishing returns, εκθετικά κόστη, δεν λειτουργούν τα τρένα, και πρόϋποθέτουν και την ...ιδιοκτησία των Νορβηγικών Υ/Η (όπως έγραψα πρόσφατα). Η Ελβετία δεν παίζει και δεν φτάνει (άσε που είναι σε λάθος μέρος). Άσε το κόστος! Να το ξαναπώ; 3 φορές, 300% πάνω από το καρβουνο ή τα πυρηνικά.

Αυτά τα λέω εδώ και καιρό. Με (χαζο-αυτάρεσκη) χαρά βλέπω ότι τα λένε και πιο σοβαροί από εμένα. Και καταχαίρομαι, γιατί έτσι, έμπρακτα, με τις επιλογές των αφεντικών, μας ξεσκεπάζεται η Πράσινη Απάτη. Απάτη είναι το 100% όσων μας λέει η κυρία Μπιρμπίλη και το κακομοίρικο εγχώριο αιολικό λόμπυ. Αν με διαβάζετε, θα ξέρετε ότι δεν χάρηκα καθόλου με την Fukushima, αλλά χαχανίζω με την Πράσινη Οικο-παγίδα στην οποία πιάστηκαν οι ...δυνάστες μας. Χαχαχαάαχα.

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/06/blog-post_03.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου