Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Πρότυπα πολιτικής ηγεσίας

Παίζει στα μίντια το Ποταμάκι, και του Λεβέντη τρέχει σαν ρυάκι μια όψιμη, πάνδημη αποδοχή και να τη βάλουν θέλουν στη Βουλή

Πριν από ακριβώς έναν χρόνο, στις 2/9/2014, στην παρούσα στήλη γράφονταν τα εξής: «Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι η ίδια η Μεταπολίτευση. Συμπυκνώνει τις ιδιότητες όλων των κομματαρχών της παρελθούσης 40ετίας».

Το άστρο του... αντιδιαπλεκόμενου παρουσιαστού (μη γελάτε, θα πέσει πρόστιμο και θα το πληρώσετε μαζί με τα διόδια) ανερχόταν στο στερέωμα των κεντρικών δελτίων ειδήσεων και η οικονομική, πολιτική και πολιτισμική κατάσταση της χώρας πήγαινε όπως η Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη στις εκλογές: κατά κρημνών και λίγο πιο πέρα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μπήκε στη Βουλή μαζί με τα σημιτικογαπικής αίγλης ελληνικά του, προκαλώντας θυμηδία σε όλα τα σαρδόνια πλάσματα που μπορούν ακόμα να γελούν με τόση γενικευμένη παρακμή. Ενός κακού μύρια έπονται και της χαράς ενός Σταύρου Θεοδωράκη θα ακολουθήσει η δικαίωση των μυριάδων οπαδών του διαχρονικού πολιτευτού Βασίλη Λεβέντη.

Ο κ. Λεβέντης δεν μπορούσε να γίνει γνωστός για τα μηδέν κόμμα κάτι τοις εκατό που συγκέντρωνε το κόμμα του, αλλά κατόρθωσε τη... συγκομιδή αναγνωρισιμότητας με το οργίλο και αθυρόστομο στιλ του στην παρουσίαση συλλεκτικών πολιτικών εκπομπών.

Ζε σουί Πάνια

Κι ο Σταύρακας ο Θεοδωράκης με το τσαντικό, το μπλαζέ ύφος και τις παρατεταμένες σιωπές έκανε συλλεκτικές εκπομπές. Σε πολλές απ' αυτές πήγαινε κόσμος και ντουνιάς, ως συνεντευξιαζόμενος, που εύκολα θα έβγαινε και σε εκπομπές της Αννίτας Πάνια ως «ταλέντο».

Στην Ενωση Κεντρώων, ο πρόεδρος μπορεί να «έπαιζε» σχεδόν μόνος του στους τηλεοπτικούς μαραθωνίους που έτρεχε καθιστός και πίνοντας φραπέ μπροστά στην κάμερα, αλλά κάποτε είχε ανταγωνισμό: τον αντιπρόεδρό του, τον κ. Γεώργιο Παπανδρέου, γιο του αλησμόνητου «γέρου της Δημοκρατίας» και αδελφό του Ανδρέα. Ηταν αντιπρόεδρος στο κόμμα, μέχρι που οι δρόμοι των δύο πολιτικών όντων χώρισαν - και ίσως ήγγικεν η ώρα να γίνει επανασυγκόλλησις.

Ολοι θα χρειαστούν στη νέα πορεία της Ενωσης Κεντρώων προς τη δόξα. Και ο Γεώργιος Παπανδρέου και το καστ της κυρίας Αννίτας Πάνια και οι Ποταμίσιοι του Σταύρου Θεοδωράκη και όλα τα κατεστημένα ΜΜΕ που προωθούν κόμματα, τα οποία πολεμούν τη διαπλοκή!

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου