Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Δυστυχώς επτωχεύσαμεν (επιλεκτικά -- και δεν το είπε ο ΓΑΠ, το είπε η S&P)To sD σημαίνει ότι δεν θα ξεπληρώσουμε μία συγκεκριμένη σειρά υποχρεώσεων αλλά θα εξυπηρετήσουμε κανονικά το υπόλοιπο.

Τα τελευταία 2-3 χρόνια πολλοί στα ΜΜΕ και την μπλογκόσφαιρα προσπάθησαν να πουν ότι "φταίνε οι οίκοι αξιολόγησης". Οι οίκοι αξιολόγησης με την Ευρωζώνη περίπου χειραγωγούνται ως προς τον χρονισμό και τον τρόπο διατύπωσης. Οι οίκοι αξιολόγησης συνήθως απεικονίζουν αυτό που η αγορά ήδη γνωρίζει.

Για παράδειγμα, όσο τρώγαμε φρέσκα κρεμμυδάκια, ελιές και λαγάνα (ο ταραμάς είναι για τσι πλούσιοι) ήδη ακούστηκε και γράφτηκε, ότι θα υπάρξει και άλλο πακέτο βοηθείας. Μνημόνιο 3. Tι selective κοπέλια; Αφού ή μία από τα ίδια θα έχουμε
συνέχεια ή θα τελειώνουμε μια και καλή μόλις τελειώσουν οι εκλογές του ενός ή του άλλου.

Και για να δείτε πώς περπατάνε σαν γατούληδες ανάμεσα σε πορσελάνη, είχαν προειδοποιήσει. Ο δε Μπένυς από τον Ιούλιο μας λέει ότι η επιλεκτική χρεωκοπία δεν είναι χρεωκοπία. Newspeak σε καθεστώς νεουφεοδαρχίας.

Στα ratings έχει λιγότερο σημασία το ίδιο το rating από ότι το σκεπτικό που οδήγησε στο rating. Σας το συνιστώ. Λέει ότι εάν γίνει το PSI, θα μάς πάνε στο CCC (μέχρι το επόμενο πακέτο "βοηθείας"). Αν δεν γίνει το PSI θα μας πάνε στο σκέτο D. Η ισοτιμία €/$ δεν λέει ότι δεν θα γίνει το PSI (ούτε λέει ότι θα γίνει). Εδώ, λέει ότι η αγορά ίσως δεν πολυπιστεύει στο PSI, αλλά είναι αργά και βαριέμαι να το καταλάβω. Τα ψιλά γράμματα του LTRO2 επίσης δείχνουν μία "προνοητικότητα".

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2012/02/s.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου