Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ο Χριστός μας είπε,

“μερικοί εξ αυτών που βρίσκονται εδώ (και με ακούνε), δε θα γνωρίσουν τον θάνατον, πριν δουν την Βασιλεία Του Θεού να έρχεται με δύναμι.” Ποιοι, λοιπόν, είναι αυτοί; Ζούν ακόμη;

Πράγματι ο Κύριος Ιησούς εδήλωσε και εβεβαίωσε, οτι κάποιοι απο τους ακροατές Του θα βρίσκονταν στην ζωή και δεν θα γεύονταν τον θάνατο και θα έβλεπαν την Βασιλεία του Θεού να έρχεται και να εγκαθίσταται δυναμικά στη γη (Ματθ. 16. 28, Μαρκ. 9. 1).

Δεν κατονόμασε ποιοί ήσαν αυτοί οι “κάποιοι” από τους ακροατές Του, που θα έβλεπαν τον ερχομό της Βασιλείας του Θεού, ούτε είπε και πόσοι ήσαν αυτοί.

Ξέρουμε, όμως οτι η υπόσχεσις-δήλωσις αυτή του Χριστού υλοποιήθηκε, όταν, κατά την 50ην από της Αναστάσεως Του ήμερα κατέβηκε το Πνεύμα το Άγιον “εν δυνάμει” και εγκαινίασε μια νέα κοινωνία, την Εκκλησία του Χριστού, που είναι η επί γης Βασιλεία του Θεού. Και το γεγονός αυτό το έζησαν αρκετές εκατοντάδες ανθρώπων, που ήσαν ακροατές του Χρίστου.

Πολλές φορές την Εκκλησία Του ο Χριστός την έλεγε “Βασιλείαν του Θεού”.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Μητροπολίτου Κεντρώας Αφρικής Ιγνάτιου: Μ’ ερωτούν και απαντώ 100 απαντήσεις σε 100 ερωτήσεις.

kotsarikos.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου