Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Παρακάτου χαλνάει !!!

Η επάρκεια της καλλικρατικής προετοιμασίας, η σοβαρότητα της πολιτικής και διοικητικής προσπάθειας, και η ακριβής γνώση της αυτοδιοικητικής πραγματικότητας προβάλλουν ανάγλυφα στις βροχηδόν εκδιδόμενες υπουργικές αποφάσεις, δια των οποίων επιχειρείται «ρύθμιση θεμάτων» σχετικών, τόσο με την επικείμενη εφαρμογή του ιοβόλου Καλλικράτη, όσο και, ειδικότερα, με την διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών του μεταπροσεχούς μηνός Νοεμβρίου. Σταγόνα στον ωκεανό της καλλικρατικής προχειρότητας αποτελεί μια κοινή απόφαση των Υπουργών κυρίων Ραγκούση
και Χρυσοχοΐδη*, δημοσιευθείσα στο υπ’ αριθμ. 1511 φύλλο του Β΄ τεύχους του ΦΕΚ της 7ης Σεπτεμβρίου 2010. Η κοινή απόφαση των δυο παμφαών αστέρων του γεωργοπαπανδεϊκού νεφελώματος επιγράφεται «Ρύθμιση θεμάτων τάξης και ασφάλειας κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές και άλλες διατάξεις», και, μεταξύ άλλων, μεριμνά για την σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων των συνδυασμών προς ίδρυση εκλογικών κέντρων. Εκεί καθιερώνεται η εξής, εκπληκτικής συλλήψεως, ρύθμιση: «Σε περίπτωση ταυτόχρονης υποβολής αιτήσεων που αφορούν την ίδρυση εκλογικών κέντρων συνδυασμών στον ίδιο χώρο ή οίκημα ή σε εγγύς μεταξύ τους χώρους ή οικήματα … η μεταξύ τους σειρά προτεραιότητας καθορίζεται ως ακολούθως: α. επί Περιφερειακών Εκλογών. (1) Μεταξύ παλαιών συνδυασμών που εκπροσωπούνταν στην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και πρωτοεμφανιζόμενων συνδυασμών προτεραιότητα έχει ο παλαιός …. β. επί Δημοτικών εκλογών. (1) Μεταξύ παλαιών συνδυασμών που εκπροσωπούνταν στο δημοτικό συμβούλιο και πρωτοεμφανιζόμενων συνδυασμών προτεραιότητα έχει ο παλαιός …». Όθεν, διερωτάται ο καλλικρατόπληκτος αναγνώστης: Οι αιρετές Περιφέρειες δεν αποτελούν νέο θεσμό; Οι καλλικρατικοί Δήμοι δεν συνιστούν καινοφανή μορφώματα; Τα αιρετά περιφερειακά συμβούλια και τα καλλικρατικά δημοτικά συμβούλια δεν θα αναδειχθούν τώρα για πρώτη φορά; Και αφού θα αναδειχθούν για πρώτη φορά πώς μπορεί ένας συνδυασμός να είναι «παλαιός»; Ποιος συνδυασμός μπορεί να θεωρείται «παλαιός» όταν σε όλες τις Περιφέρειες και σε όλους τους καλλικρατικούς Δήμους ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι συνδυασμοί θα είναι εξ ορισμού πρωτοεμφανιζόμενοι; Με αυτές τις πονηριές ή, στην καλύτερη περίπτωση, με αυτές τις προχειρότητες ρυθμίζονται τα καλλικρατικά (και τα άλλα) θέματα κύριοι Υπουργοί; Έτσι οδεύετε προς τη «νέα εποχή» κύριε Πρόεδρε; … Την απάντηση την δίνει μια σκηνή από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο: «Η Κυρά μας η Μαμή»: Ο Ορέστης Μακρής επιβαίνει όρθιος ημιθανούς λεωφορείου, που τραμπαλίζεται στον κατσικόδρομο. Τσακισμένος και αγανακτισμένος ρωτάει τον Παντελή Ζερβό: «Δε μου λες, πατριώτη, έτσι είναι ο δρόμος μέχρι το χωριό;». Για να πάρει την (καίριας καλλικρατικής διαύγειας) απάντηση: «Όχι! Παρακάτου χαλνάει!»
*παρεμπιπτόντως: το μεσονύκτιο της 6ης προς την 7η Σεπτεμβρίου ο κύριος Χρυσοχοΐδης απώλεσε το πηλήκιον του Υπουργού ΠροΠό και ενεδύθη την χλαμύδα του Υπουργού «Περιφερειακής Ανάπτυξης» και άλλων τινών, η δε παράδοση του τέως Υπουργείου του έλαβε χώρα την πρωία της 7ης Σεπτεμβρίου. Άρα: όταν δημοσιεύτηκε (στις 7 Σεπτεμβρίου) η περί ης ο λόγος απόφαση, ο κύριος Χρυσοχοΐδης ποιο Υπουργείο κατείχε και ποια ιδιότητα είχε; Γιατί αν είχε ήδη άλλη (πλην του Υ-ΠροΠό) ιδιότητα, όπερ και το πιθανότερον- «υπάρχει θέμα»…)
οπωπητήρ
http://filotimia.blogspot.com/2010/09/blog-post_4021.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου