Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

200εύρα και απευθείας αναθέσεις «μοιράζει» σε «εκλεκτούς» του ο Γιώργος Πεταλωτής

Μετά την απευθείας ανάθεση και την υπογραφή σύμβασης για τη δημοσιογραφική προβολή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ύψους 18.000 ευρώ για 1 χρόνο, τώρα ο Γιώργος Πεταλωτής ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία με απευθείας ανάθεση και πάλι την απομαγνητοφώνηση των πρωθυπουργικών ομιλιών έναντι 45.000 ευρώ ετησίως !
Το φόρτε του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, απ’ ότι φαίνεται αποτελούν τελικά οι απευθείας αναθέσεις και η υπογραφή συμβάσεων για δουλειές τις οποίες θα μπορούσαν να κάνουν κάλλιστα χιλιάδες άνεργοι νέοι, μέσω κάποιας πρόσληψης ύστερα από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ή στην χειρότερη περίπτωση υπάρχοντες δημόσιοι υπάλληλοι.

Την ίδια ώρα λοιπόν, που ο ίδιος εξακολουθεί να νομίζει ότι απευθύνεται σε «ιθαγενείς» και να κάνει λόγο για «διαφάνεια» και για «τέλος στο πελατειακό κράτος» ακόμα μία αποκάλυψη για προκλητική σύμβαση, αυτή τη φορά από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» έρχεται να εκθέσει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Ύστερα από την αποκάλυψη της «Φωνής» για την προκλητική σύμβαση που υπεγράφη με απευθείας ανάθεση στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ για τη «δημοσιογραφική προβολή του έργου της» ύψους 18.000 ευρώ ετησίως, την Κυριακή (10/10) το «Πρώτο Θέμα» αποκάλυψε σύμβαση που υπέγραψε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης (ΓΓΕ) με ιδιωτική εταιρεία, και με απευθείας ανάθεση ύστερα από εντολή του κ. Πεταλωτή, για την απομαγνητοφώνηση των πρωθυπουργικών ομιλιών και δηλώσεων, ύψους 45.000 ευρώ ετησίως.
Εμείς δεν έχουμε τίποτα άλλο να προσθέσουμε. Σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπου ο ελληνικός λαός καλείται να σηκώσει το βάρος των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πεταλωτής όχι μόνο λειτουργεί θαρρείς και διοικεί το «τσιφλίκι» του αλλά ταυτοχρόνως προσπαθεί με όλες τις δυνάμεις του να μας πείσει για το αντίθετο. Ωραία διαφάνεια κ. Πεταλωτή, να τη χαίρεστε !
Το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» :
Χάρη στον Πεταλωτή πληρώνουμε 200 ευρώ για κάθε δήλωση Παπανδρέου
Τη στιγμή που η κυβέρνηση κάνει λόγο για δραστική περιστολή των δημοσίων δαπανών, ο Έλληνας φορολογούμενος βάζει κι αυτή τη φορά βαθιά το χέρι στην τσέπη και πληρώνει 200 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, κάθε φορά που ο πρωθυπουργός της χώρας του, κ. Γιώργος Παπανδρέου, ανοίγει το στόμα του για να κάνει κάποια δήλωση !
Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Σε μέρες πρωτόγνωρης δημοσιονομικής στενότητας, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία και όχι στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας την απομαγνητοφώνηση των πρωθυπουργικών ομιλιών και συνεντεύξεων, έναντι 45.000 ευρώ ετησίως.
Την ίδια ώρα εκατοντάδες δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι στη ΓΓΕ υποαπασχολούνται και πληρώνονται για να κάνουν ακριβώς αυτό που ο κ. Πεταλωτής ανέθεσε σε ιδιώτες! Η ενδιαφέρουσα αυτή υπόθεση είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίον αντιμετωπίζουν, ακόμα και σήμερα, κάποια κυβερνητικά στελέχη το Ελληνικό Δημόσιο.
Και αυτό παρά τη δήλωση του πρωθυπουργού πως στην προσπάθεια εξυγίανσης της οικονομίας «δεν θα σπαταληθεί ούτε ένα ευρώ». Στις 10 Μαΐου 2010 η ΓΓΕ της οποίας έως τον πρόσφατο ανασχηματισμό προΐστατο ο κ. Πεταλωτής, συνάπτει σύμβαση, διάρκειας ενός έτους, με την εταιρεία «Παπαθανασίου Κωνσταντίνος Α.Ε.».
Αντικείμενο της σύμβασης αυτής είναι η απομαγνητοφώνηση των δηλώσεων του κ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια των διεθνών επαφών του. Η δαπάνη για την παροχή των συγκεκριμένων «εξειδικευμένων» υπηρεσιών, αναφορικά με την «ψηφιακή καταγραφή, άμεση απομαγνητοφώνηση και στοιχειοθεσία σε Η/Υ», ανέρχεται, για το διάστημα μέχρι τον Μάιο του 2011, στο ποσό των 200 ευρώ χωρίς ΦΠΑ ανά απομαγνητοφώνηση συνέντευξης, δήλωσης, ομιλίας του πρωθυπουργού, ενώ το συνολικό κόστος «δεν δύναται να υπερβεί το ποσό των 45.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ».
Προφανώς, η πολιτική ηγεσία της ΓΓΕ μάλλον έκρινε πως οι 150 έμπειροι δημοσιογράφοι οι οποίοι εργάζονται στη νευραλγικής φύσης Γραμματεία και οι περί τους 500 διοικητικούς υπαλλήλους που συμπληρώνουν το δυναμικό της δεν ήταν ικανοί να φέρουν εις πέρας μία τόσο «απαιτητική» αποστολή : την απομαγνητοφώνηση μιας δήλωσης του κ. Παπανδρέου!
Επιπροσθέτως, στην απόφαση του αυτή ο κ. Πεταλωτής, ο οποίος αναδεικνύεται σε ένθερμο θιασώτη της ελεύθερης οικονομίας, φαίνεται ότι δεν έλαβε υπόψη του ότι με την απομαγνητοφώνηση των πρωθυπουργικών δηλώσεων θα μπορούσε να επιφορτιστεί ενδεχομένως ένας εκ των δεκάδων μετακλητών και αποσπασμένων υπαλλήλων στο Μέγαρο Μαξίμου ή το προσωπικό του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, ώστε εν τέλει να μην πληρώσει και αυτόν τον λογαριασμό ο ελληνικός λαός.
Πάντως, οι απομαγνητοφωνημένες δημόσιες αναφορές του κ. Παπανδρέου με διεθνή αντίκτυπο αναρτώνται στην προσωπική ιστοσελίδα του πρωθυπουργού (www.primeminister.gr) , συνοδευόμενες με τη διευκρινιστική επισήμανση «Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού», αν και είναι προϊόν «ιδιωτικής πρωτοβουλίας».
http://fonirodopis.gr/press/?p=20822

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου