Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Πραιτωριανοί στην Ακρόπολη

Μια χαρά τα πάει τελευταίως ο κ. Τσίπρας, και στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ, και στις πολιτικές του παρεμβάσεις εντός κι εκτός Βουλής.
Τι έγινε; έπαψαν να του ρίχνουν κρυφά στον καφέ εκτοπλασματική αντιύλη διάφορες ανθυποσυνιστώσες και λοιπά δίκτυα;

Με 500 νέους απολυμένους κάθε μέρα τρέχει ο Οκτώβρης, εννοείται διεφθαρμένους απολυμένους - αν δεν ήταν διεφθαρμένοι άλλωστε, γιατί να τους απολύσουν;

Είμαστε μια χώρα διεφθαρμένων που πάει για 1.000.000 διεφθαρμένους άνεργους, που στενάζει κάτω απ' το βάρος των διεφθαρμένων συνταξιούχων της, ενώ η οικονομία της είναι αναγκασμένη «να αντέχει» 5.000.000 διεφθαρμένους εργαζόμενους.

Ευτυχώς που είναι αδιάφθορος ο Πρωθυπουργός μας κ. Γεώργιος Α. Παπανδρέου.

Διότι, ω ναι Ελληνίδες και Ελληνες -Διεφθαρμένες Ελληνίδες και Διεφθαρμένοι Ελληνες, ο Γιώργος είναι πράγματι αδιάφθορος!

Διότι, τι σχέση έχει με τη διαφθορά το γεγονός ότι ο αδελφός του Νικολάκης έχει το εξωθεσμικό λύειν και δεσμείν για σοβαρές υποθέσεις της χώρας, όπως οι διεθνείς οικονομικές συμφωνίες της ή η επιλογή των Υπουργών της;

Οχι! ο Γιώργος είναι τελείως αδιάφθορος, ούτε ασχολείται με πεζά πράγματα όπως οι μπίζνες, αυτά τα έχει αφήσει στη διακριτική ευχέρεια των Παρακοιμωμένων του, όπως ο κ. Παμπούκης. Ούτε με το ξεπούλημα της χώρας λερώνει τα αδιάφθορα χέρια του ο Γιώργος, απλώς δίδει κι όποιος πάρει -λιμάνια, δρόμους, διόδια, τραίνα, ακρογιάλια- γενικώς γην και ύδωρ.

Ο Γιώργος είναι αδιάφθορος, δεν έχει διορίσει τη μισή οικογένειά του στο Δημόσιο, όπως ο Πάγκαλος, απλώς διορίζει Συμβούλους, πλήθος και πλήθος Συμβούλων για να τον συμβουλεύουν πώς θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί Μη-Κυβερνητικές-Οργανώσεις, πώς θα συντηρεί με τα λεφτά των συνταξιούχων τα πεϊ-ρολς και τα λοιπά μυστικά κονδύλια, για δημοσιογράφους κι άλλους συμπαθείς κλάδους (όπως όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών)...

Βεβαίως! Ο κ. Παπανδρέου είναι αδιάφθορος! Ουδείς άλλος από εμάς τους διεφθαρμένους θα υπέγραφε με τόση ευκολία το Μνημόνιο, λες και η χώρα είχε χάσει πόλεμο. Οχι, ο κ. Παπανδρέου δεν αντικατέστησε το Σύνταγμα με το Μνημόνιο, ούτε περιήγαγε τον εαυτό του σε γκαουλάιτερ της Τρόικας, δεν έγινε Πρωθυπουργός ανδρείκελο επειδή είναι διεφθαρμένος, αλλά διότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος να αντιμετωπίσει τους διεφθαρμένους δανειολήπτες που, παραλίγο, με τα χρέη τους να ρίξουν έξω τις Τράπεζες (η θεία Φωτούλα παραλίγο να καταστρέψει την Εθνική).

Οχι! ο κ. Παπανδρέου είναι ο Αδιάφθορος των αδιάφθορων που τον περιβάλλουν κι έφτιαξαν το Fast Track, γράφοντας τους νόμους, τη Βουλή και τον λαό στα παλαιότερα των υποδημάτων που αγοράζει στα σινιέ στοκατζίδικα ο κ. Δρούτσας.

Οντως! Ο Γιώργος ξεπουλάει με το Fast Track (κι όχι μόνον) τελείως αφιλοκερδώς ό,τι απέμεινε απ' τη χώρα -νόμος είναι πλέον ο νόμος του επενδυτή και στο εξής οι νόμοι θα οφείλουν να προσαρμόζονται στις επενδύσεις κι όχι οι επενδύσεις στους νόμους. Τέτοια καινοτομία στη νομική σκέψη έχει να εμφανισθεί απ' την εποχή τού Κικέρωνα ή μάλλον απ' την εποχή που οι πέντε Εφοροι στη Σπάρτη είχαν την ατυχή έμπνευση να διατάξουν τους νόμους «να κοιμηθούν για μια μέρα» -έκτοτε οι νόμοι κοιμούνται όποτε τους καπνίσει, με αποτέλεσμα σπουδαίοι δημοκρατικοί ηγέτες όπως ο Γιώργος να καταφεύγουν σε παρακοιμώμενους κι επαΐοντες, όπως αυτοί που σιτίζονται σε Ανεξάρτητες Αρχές, από τις οποίες επίσης αφιλοκερδώς μπορεί να προμηθεύεται κάθε φορά ο Ηγεμών τα πετ που του χρειάζονται, είτε ως τηλεοπτικό ντεκόρ για τις ανοιχτές συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου είτε για να τα κατεβάζει υποψήφιους δημάρχους κι άλλα αριστεροανανεωτικά παρόμοια.

Ναι, διεφθαρμένες μου και διεφθαρμένοι μου, ο Γιώργος είναι αδιάφθορος και υπήρξε ανέκαθεν αδιάφθορος, όπως απέδειξε όταν πήγε να πουλήσει την Κύπρο με το Σχέδιο Ανάν, όχι προς ίδιον όφελος αλλά για το εθνικό συμφέρον. Των Τούρκων βεβαίως, αλλά ως γνωστόν ελάχιστα πλέον χωρίζουν τους δύο λαούς, όπως ο 25ος Μεσημβρινός. Πάλιν χάριν των προσπαθειών του Γιώργου.

Τούτων ένεκεν δοξάστε τον στις εκλογές που έρχονται! θυμηθείτε ότι αυτό ακριβώς περιμένουν από σας για τον «άνθρωπό τους στην Αθήνα» οι αδιάφθοροι της Γκόλντμαν Σακς, διεφθαρμένες μου κυρίες και διεφθαρμένοι μου κύριοι...
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 18.Χ.2010 stathis@enet.gr
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=214576

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου