Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Από την i4cense στην Google μέσω Zug

Αλλιώς ξεκίνησα, αλλού πήγε και αλλού έφτασα. Υπομονή με αυτό το κομμάτι...

Ξεκίνησα να γράφω για το επικείμενο συνέδριο που οργανώνει η i4cense, με τις επίσημες ευλογίες του Πρωθυπουργού μας. Δείτε εδώ και εδώ.

Και μετά είδα τα περί Google και Good Energies για συνεργασία σε υποβρύχιο καλώδιο. Την Good Energies, την πρωτοείδα εδώ, όπου δηλώνει διαχειριστής mutlibillion $ σε ΑΠΕ. Όπα… λέει multibillion. Αυτά είναι πολλά λεφτά. Πέταξα τις ανοησίες που είχα γράψει, και άρχισα να ψάχνω.



Διαχειριστής και Ιδρυτής της Good Energies φαίνεται να είναι αυτό το παλληκάρι, στο ωραίο Zug της Ελβετίας.

Η Good Energies λέει ότι διαχειρίζεται λεφτά της COFRA Holdings AG (και αυτοί στο Zug, με financial services σε συνεργασία με Βραζιλιάνικη τράπεζα(!), ακίνητα, δάνεια, και …Α.Π.Ε. Βέβαια, στο οργανόγραμμα, η Good Energies, είναι τμήμα της COFRA Holdings. Το μικρό αυτό μαγαζί φαίνεται να ιδρύθηκε από τους αδερφούς Cofra τον 19ο αιώνα και μοιάζει να την τρέχει η οικογένεια Brennikmeijer… (ο ένας είναι στην φωτό). Όσο ψάχνω αυτή την COFRA, και την θυγατρική της την Good Energies, συνειδητοποιώ ότι είναι λαβύρινθος και θα χαθώ, αλλά σας παρέθεσα αρχικά links, καλή περιπλάνηση. Πριν φύγω από την Good Energies, δύο μόνο σημεία:

Η COFRA μέσω της C&A ασχολείται με τη εμπόριο …ρούχων. Και εδώ βρήκα αυτό: C & A is a paradox. It operates nearly 450 highly visible retail clothing stores throughout Europe, but the company itself, controlled by the Brenninkmeijer family, has long been a highly secretive, privately owned corporation. Little has been published on the organization and it is hard to get information from the company on its operations beyond publicity for its fashions. Nonetheless, since the late 1990s the company has attempted to open up a bit, adding its first non-family members to the board of directors and publishing financial data for the first time… The Brenninkmeijer family had its roots in Mettingen, a small community in the Tecklenburg area of today's northwest Germany, not far from the present border with the Netherlands… κλπ κλπ.


Δείτε τώρα με ποιους κάνει παρέα η ντροπαλή αυτή εταιρία ρούχων: Private Wealth Council και τους παρακάτω κυρίους: http://privatewealthcouncil.org/people/. Δείτε την παρακαλώ αυτήν την λίστα. Με εξαίρεση τον Gore που είναι ο Άγιος Αυγουστίνος της Κλιματικής Αλλαγής (και Δημοκρατικός, μπλιάχ) και τον κύριο Marcel Brenninkmeijer, που η πιο φανερή του δουλειά είναι εμπορία ρούχων (και άλλα τινά), ΌΛΟΙ οι άλλοι είναι ακαδημαϊκοί, προφέσορες, ερευνητές…

Ή βρήκα τα ντροπαλά λεφτά των πολύ πλουσίων ή ό,τι άλλο θέλει το καχύποπτο συνομωσιολογικό μυαλό σας, ή βρήκα το σεντούκι της καημένης της οικογένειας από την Γερμανο-Ολλανδία που κατοικοεδρεύει στο Zug. Άκου στο ...εμπόριο ρούχων και ο Al Gore!


Θα μου πείτε… «Τι σχέση έχουν όλα αυτά με το συνέδριο του Αντρίκου υπό την αιγίδα του αδερφού του και Πρωθυπουργού μας»; Αν δείτε το χαρτοφυλάκιο των αιολικών δραστηριοτήτων της Good Energies που ανήκει στην COFRA και τακιμιάζει με την Private Wealth, θα προσέξετε μια Jasper Wind. Αν κάνετε κλικ στην Jasper Wind. Θα δείτε «Jasper Wind, Athens (Greece) is a renewable energy company that focuses on developing wind and solar projects in Greece as well as nearby countries. It has a pipeline of over 1 GW of wind projects and over 100 MW of solar projects. It also owns two wind farms in Greece that have been operating for approximately 8 years as well as various projects in construction».

Γιώργο μου; Λέει ότι έχει pipeline 1 GW αιολικά… 1000 MW. 1000 ανεμογεννήτριες στα βουνά και τα νησιά των Ελλήνων. Ξέρεις τίποτα εσύ ή ο brother? Ή η ΥΠΕΚΑ; ή ο Υπουργός Επενδύσεων; Δεν το ξέρετε; Pipeline σημαίνει ότι «έρχεται» είναι σχεδόν έτοιμο. Για αυτό πουλάκια μου ψηφίστηκε, πρώτο μέλημα, Νόμος Εθνικής Προτεραιότητας για τις ΑΠΕ;… Αυτά είναι τα λεφτά που υπάρχουν;

Πίσω στο Συνέδριο του Αντρίκου… Ψάχνω την finance-in-motion και την Climate Change Capital . Τίποτα περίεργο σε πρώτη ανάγνωση, σαν τα παραπάνω, πιο φτωχά πράγματα.

Αλλά τώρα έχω μπαφιάσει και είναι αργά. Αύριο, αλλά έχω μια απορία: Τι μανία έχετε με τα παιδάκια στις μπροσούρες σας, όλοι εσείς στα αιολικά λόμπυ; Μήπως κανένας αφανής εταίρος έχει αδυναμίες; Όλα τα παιδάκια είναι από την Good Energies. Για την δουλειά με την Google, μην ζορίζεστε, αφορά υποβρύχιο καλώδιο ανοικτά της Ανατολικής ακτής των ΗΠΑ. 560 χλμ, 5-6 δισ. δολάρια. Φορολογικά κίνητρα για τον Αμερικάνο επενδυτή (σαν φιλανθρωπία), έ και λίγο παρκάρισμα χρημάτων για τον "Ευρωπαίο". Με ρεπουμπλικανικό Κογκρέσσο, θα δούμε πόσο την θέλει την δουλειά η GE. Οι πλούσιοι του κόσμου έχουν πρόβλημα: Πολλά λεφτά, μερικά αφορολόγητα, και πρέπει κάπως να εμφανιστούν. Το Zug είναι ο Παράδεισος, η Μέκκα, αυτής της άσκησης, λένε οι μπανκιέρηδες.


Αναρωτιέμαι... λες η i4cense να είναι ή παρακλάδι, ή να πάει να γίνει παρακλάδι, ή να πάει να μιμηθεί, κάποιο από τα παραπάνω σχήματα. Να πλουτύνουν από την αύξηση της τιμής του ρεύματος στην Ελλάδα, την καταστροφή του τοπίου της, και τον εξανδραποδισμό του πληθυσμού της. Μα μου φαίνεται ο Νταντόν είχε πάντα δίκιο και εγώ είμαι ένα ψάρι..

ΥΓ1. Τα ευχαριστήρια στην Google. Τρομερή μηχανή αναζήτησης.
ΥΓ2. Ανώνυμε, αν αυτό είναι το μέλλον, να σου θυμίσω την σκηνή νομίζω από το Σατυρικόν, που ο ρεπουμπλικάνος Ρωμαίος αυτοκτονεί κόβοντας τις φλέβες του, περιμένοντας τους πραιτοριανούς.
ΥΓ3. Κορόϊδευα μέσα μου τους συνομωσιολόγους που κατηγορούσαν το "Κεφάλαιο" για σκευωρίες σε βάρος των λαών. Δείτε, εντελώς κουτσομπολίστικα, τι μαθαίνει η Private Wealth Council στα μέλη της... Πως να βγάζουν λεφτά από επιδημίες, και πως να διαχειρίζονται τον πλανήτη σαν να είναι εταιρία σε εκκαθάριση. Θα ξεράσω -- με συγχωρείτε...


http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/10/i4cense-google-zug.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου