Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

Το ΠαΣοΚ στηρίζει τους 2-3 "νταβατζήδες" των media και αδιαφορεί για τους πολλούς..!

Να γιατί καθυστερούσε η κυβέρνηση το ΕΣΠΑ
Το 80% του προγράμματος στους Ψυχάρη - Μπόμπολα
Το ΕΣΠΑ για λογαριασμό των εκδοτών αποφάσισε να ενεργοποιήσει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τα media.
Σύμφωνα, με πληροφορίες εντός των ημερών πρόκειται να ξεκινήσει τη δράση ,"Digi-content" που απευθύνεται στους εκδότες εφημερίδων, συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του επιχειρημασιακού προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση".
Η επιχορήγηση θα είναι 50% στο ύψος της επένδυσης και το υπόλοιπο 50% θα καλυφθεί από δανεισμό και την ίδια συμμετοχή των επενδυτών, που αναλύεται σε ... υπερτιμολογήσεις των δαπανών, ως συνήθως!
Ποιός θα τους ελέγξει, η κυβέρνησή τους;
Η ηλεκτρονική υποβολή των ... στοιχείων θα διαρκέσει από τις 6 Δεκεμβρίου 2010 έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2011.
Ο στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να υπάρξει ενίσχυση των Ομίλων Media, σε μια περίοδο που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Επί της ουσίας, η κυβέρνηση, βλέποντας ότι η δημιουργία ενός ταμείου για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις θα προκαλούσε έντονες αντιδράσεις, αποφάσισε να εξασφαλίσει με έμμεσο τρόπο την χρηματοδότησή τους.
Το παρασκήνιο
Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι το πρόγραμμα «Digi-content»* που απευθύνεται στις επιχειρήσεις Media, είναι φτιαγμένο στα μέτρα των ισχυρών των Μέσων.
Αυτό άλλωστε, έρχεται να ενισχυθεί από την πληροφορία που θέλει το αφεντικό του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη, αλλά και τον εκδότη του «Έθνους» Γιώργο Μπόμπολα, να έχουν διασφαλίσει, ήδη, την δέσμευση από πλευράς Μαξίμου, ότι θα μετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Δεν είναι άλλωστε, τυχαίο ότι ο Ψυχάρης, έσπευσε να ανακοινώσει την είσοδο του «Βήματος» στην νέα ηλεκτρονική εποχή, δέκα μέρας, πριν την έναρξη της υποβολής των σχετικών φακέλων, για ένταξη στο πρόγραμμα.
Η μερίδα του λέοντος
Με δεδομένο το ποσό που έχει προϋπολογιστεί για το πρόγραμμα, δεν είναι λίγοι εκείνοι, που άρχισαν να λένε ότι αν ήδη έχουν εξασφαλίσει την χρηματοδότησή τους, οι Μπόμπολας και Ψυχάρης, τότε, τα χρήματα που θα απομείνουν για τους υπόλοιπες επιχειρήσεις Media ανά την Επικράτεια, δεν θα αρκούν ούτε για την εξαγορά κομπιούτερ.
Παρά τις πρώτες αντιδράσεις τα αφεντικά του ΔΟΛ και του Πήγασου, δεν κάνουν πίσω, δείχνοντας να αδιαφορούν για το ποιοι θα μείνουν απ' έξω.
Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή που έθεσαν στον Παπανδρέου, το θέμα της στήριξης των Media, είχαν επικεντρώσει την προσοχή τους, στις δικές τους επιχειρήσεις.
*Η δράση «digi-content» αφορά στην ενίσχυση της δημιουργίας δυναμικού και πλούσιου ευρυζωνικού περιεχομένου, το οποίο αξιοποιείται εμπορικά.
Απαυθύνεται σε κλάδους με εκδοτικές δραστηριότητες (εκδόσεις βιβλίων, επιστημονικών και Πανεπιστημιακών συγγραμάτων, εκδοτικούς οίκους, εκδόσεις Τύπου) καθώς και σε παρόχους ενημερωτικού περιεχομένου, σε εταιρίες διαχείρισης εντύπου κλπ.
Σκοπός της είναι να εμπλουτίσει το ελληνικό περιεχόμενο στο Διαδίκτυο, ενισχύοντας παράλληλα την ψηφιακή του διάθεση μέσα από πολλαπλά τεχνολογικά κανάλια (ψηφιακοί αναγνώστες βιβλίων, tablet PC, συσκευές κινητής επικοινωνίας). Η δράση διαθέτει συνολικά πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013 ύψους €20 εκατ. ευρώ για να ενισχύσει κατά 50% τεχνολογικές επενδύσεις σε ευρυζωνικό περιεχόμενο, συνολικού προϋπολογισμού €40 εκατ. ευρώ.
http://emprosdrama.blogspot.com/2010/11/2-3-media.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου