Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Βρόμικα κόλπα στη ΔΕΗ

Η υπόθεση με το δάνειο που έδωσε η ΔΕΗ στο συνδικαλιστικό όργανο της επιχείρησης, τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, είναι ενδεικτική του πώς λειτουργούσαν μέχρι σήμερα οι ΔΕΚΟ και ποιοι τις έφεραν στη σημερινή κατάσταση. Ωστόσο, όλο αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες «βρομάει» απ’ όπου κι αν το πιάσεις.

Κατ’ αρχάς δε νοείται συνδικαλιστικό όργανο να ζητά και να λαμβάνει χρήματα από τον εργοδότη, έστω κι αν πρόκειται για κάποιας μορφής δανεισμό (λέμε τώρα).
Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ λέει ότι ζήτησε 500.000 ευρώ έντοκα και με χρόνο αποπληρωμής τα πέντε έτη με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει για να κάνει τους… αγώνες της και τις απεργίες της. Γελοία δικαιολογία δηλαδή να παίρνεις λεφτά από τον εργοδότη για να λες ότι το κάνεις για να οργανώνεις απεργίες εναντίον του. Αν θέλουν να κάνουν απεργίες να πάνε να ζητήσουν χρήματα από τη ΓΣΕΕ, ή να τα βάλουν από την τσέπη τους οι κύριοι συνδικαλιστές που κάνουν αγώνες με τα λεφτά της εργοδοσίας.

Σημαντικό είναι να τονισθεί ότι ειδικά η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αποκαλύπτεται ότι έπαιρνε και επιδοτήσεις από την επιχείρηση από το 1999, δηλαδή ο κ. Σημίτης αποφάσισε από τότε να χρηματοδοτεί τους συνδικαλιστές. Αργότερα που μειώθηκε η χρηματοδότηση επελέγη ο δανεισμός από τη ΔΕΗ. Όλα αυτά τα χρόνια δηλαδή οι συνδικαλιστές που κατεβάζουν τους διακόπτες όποτε θέλουν, έπαιρναν χρήματα για να το κάνουν διότι αλλιώς δεν μπορούσαν. Ντροπή και μόνο να το λένε δηλαδή.

Και πάμε στο ψαχνό: Όλα αυτά τα χρόνια δεν ήξεραν πώς γίνεται το παζάρι συνδικαλιστών – συνδικάτων; Τώρα το ανακάλυψε η κ. Μπιρμπίλη και το ΠΑΣΟΚ; Είναι τυχαίο ότι επελέγη η συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να σπιλωθούν οι συνδικαλιστές (καλά να πάθουν εδώ που τα λέμε);

Διότι αυτό τον καιρό ανοίγει ο φάκελος της απελευθέρωσης της ενέργειας που ζητά επιτακτικά η τρόικα. Θα πουληθούν μονάδες λιγνίτη ή ακόμη και μέρος της ΔΕΗ οπότε είναι σίγουρες οι σφοδρές αντιδράσεις των εργαζόμενων. Όταν όμως θα βγαίνουν στους δρόμους για να κάνουν απεργίες, για φανταστείτε να βγαίνει ο κόσμος και να τους λέει λαμόγια που παίρνουν δάνεια κι επιδοτήσεις. Από την αρχή δηλαδή θα έχει απαξιωθεί ο αγώνας τους, ακόμη κι αν είναι ο πλέον δίκαιος του κόσμου.

Αλλά να θυμίσουμε και κάτι άλλο. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, ο κ. Φωτόπουλος, είναι γέννημα – θρέμμα του ΠΑΣΟΚ και το δηλώνει σε όλους τους τόνους. Και γενικά η ΔΕΗ έχει μακρά παράδοση πασόκων «αγωνιστών». Θα θυμάστε μέσα στο καλοκαίρι που ο κ. Φωτόπουλος έστελνε SMS σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και τους απειλούσε πως αν ψηφίσουν την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας εμμέσως πλην σαφώς θα τους διαλύσει.

Αυτό δεν του το συγχώρησαν λοιπόν και βρήκαν κάτι που ήξεραν από καιρό. Παλιά του τέχνη κόσκινο του ΠΑΣΟΚ, «ανακάλυψε» το δάνειο, έδωσε την πληροφορία στη δημοσιότητα και εξευτέλισε το συνδικαλιστικό όργανο της ΔΕΗ. Κι έτσι, ανενόχλητη και χωρίς πολλές αντιδράσεις θα περάσει τις εντολές της τρόικας.

Μιλάμε για πολύ βρόμικα κόλπα στη ΔΕΗ.
http://www.antinews.gr/?p=73239

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου