Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Οι εργαζόμενοι την πληρώνουν και τα golden boys μετρούν τους λογαριασμούς τους στην Ελβετία

Αυτό που συνέβη στο Βήμα δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Όλοι το γνώριζαν όπως ξέρουν ότι κι άλλα “μαγαζιά” της δημοσιογραφίας είναι προβληματικά και επιβιώνουν χάρη στην κρατική βοήθεια. Σχετικό θέμα για τον κρατικοδίαιτο τύπο έχουμε ήδη γράψει (http://www.antinews.gr/?p=73320). Εκείνο που όμως δεν τολμά κανείς να γράψει είναι για την παρέα των χρυσοκάνθαρων που τόσα χρόνια κυριαρχεί στα ΜΜΕ και πλούτιζε απο το Χρηματιστήριο σε βάρος των εργαζόμενων αλλά και εκατομμυρίων πολιτών που έχουν βάλει τα ωραία τους λεφτά στις μετοχές τους.

Είναι και τα media ένα μέρος του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου κι όλοι αυτοί που δήθεν σήμερα κλαίνε για το λουκέτο στο Βήμα στην ουσία είναι μέρος του κόλπου που έστησαν την περίοδο της φούσκας της Σοφοκλέους. Διότι τότε ανέβηκαν στο ταμπλό του Χ.Α. οι εφημερίδες, τότε έγινε το μεγάλο παζάρι.

Μήπως ο ΔΟΛ τότε δεν έκανε εισαγωγή στο Χρηματιστήριο; Μήπως θυμάται κανείς να μας πει πόση ήταν η αξία της μετοχής το 2.000; Ήταν πάνω από 50 ευρώ και σήμερα είναι 50 λεπτά. Που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα όπως επίσης και όσα έβαλαν οι αδαείς επενδυτές στις φουσκωμένες αυξήσεις κεφαλαίου που πραγματοποιούσαν οι εκδότες – επιχειρηματίες;

Πώς είναι δυνατόν να κλείνεις μια εφημερίδα και να επικαλείσαι γι’ αυτό τη
θέληση των αναγνωστών; Λέει ο Ψυχάρης στο τελευταίο φύλλο του Βήματος ότι είδε τα σημεία των καιρών και ανταποκρίθηκε στη θέληση των αναγνωστών που επιθυμούν μια ηλεκτρονική κι όχι μια χάρτινη εφημερίδα.Μα ποιον κοροϊδεύουν τέλος πάντων και δεν ντρέπονται να λένε ότι τα στερνά τιμούν τα πρώτα.

Στην πραγματικότητα βλέπουν ότι πια ο κόσμος δεν τους πιστεύει και δεν τους ακολουθεί και πανικόβλητοι τρέχουν να μαζέψουν το μαγαζάκι τους. Αλλωστε αυτοί οι συγκεκριμένοι δεν πρόκειται να ριψοκινδυνεύσουν μισθούς και συντάξεις. Με τα μερίσματα, τα μπόνους και τους παχυλούς μισθούς έχουν εξασφαλίσει και τα εγγόνια τους. Και βγαίνουν τώρα και τολμούν να μιλούν για περικοπές από τα μισθολόγια και τα μπλοκάκια των 700 και 1000 ευρώ, λες και τα “έφαγαν μαζί”.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στα υπόλοιπα συγκροτήματα. Παράδειγμα η
«σοβαρή» που πανηγυρίζει γιατί “ξεπάστρεψε” τον αντίπαλο; Πώς μπήκε η εν λόγω στο Χρηματιστήριο; Τότε που η μετοχή μπήκε με τιμή 17 ευρώ και σήμερα δεν είναι πάνω από 3-4 ευρώ. Και με το δήθεν λαϊκό καπιταλισμό, είχαν βάλει και τους εργαζόμενους να αγοράσουν μετοχές προκειμένου να μοιραστούν τα τεράστια κέρδη. Τα μοιράστηκαν αλλά… μεταξύ τους.

Κάπως έτσι λειτουργεί το σύστημα, πέρα από το κρατικοδίαιτο μοντέλο.
Ας μη ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα λοιπόν κάποιοι για το Βήμα. Οι εργαζόμενοι πάλι θα την πληρώσουν την ώρα που τα golden boys θα μετρούν τους λογαριασμούς τους στην Ελβετία.
http://www.antinews.gr/?p=73435#more-73435

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου