Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Orwell ή Huxley;

Ο Orwell φοβόταν ότι θα απαγορευτούν τα βιβλία. Ο Huxley φοβόταν ότι κανείς δεν θα ενδιαφερόταν πια για βιβλία, και έτσι δεν θα χρειαζόταν να απαγορευτούν. Ο Orwell φοβόταν ότι θα μας στερούσαν την πληροφόρηση, ο Huxley φοβόταν θα μας έπνιγαν στην πληροφόρηση και θα χανόμαστε σε θάλασσα άγνοιας, εγωισμού, και ασχετοσύνης. Ο Orwell φοβόταν ότι θα εξανδρα-ποδιστούμε, ο Huxley φοβόταν ότι θα αποχαυνωθούμε σε χαζοχαρούμενες ενασχολήσεις.

Όσοι βαυκαλιζόμαστε ότι αντιμαχόμαστε την τυραννία, υποτιμάμε την άπειρη όρεξή μας για επουσιώδη. Και είναι εξ ίσου εύκολο να μας ελέγχουν με χαρούμενες ψυχαγωγίες (Huxley) , όσο να μας ελέγχουν με δεσμά (Orwell). Και εγώ τα γράφω αυτά έχοντας δει αυτό και αυτό, αλλά κάπου μεταξύ Δελτίου Ειδήσεων Μέγκα και Ανίτας Πάνια, ο Huxley έχει πέσει διάνα αλλά και ο Orwell δικαιώνεται.

Βαριόμουνα να γράψω και έκανα το λάθος και είδα Μέγκα Τσάνελ. Πολλή τρομοκρατία βρε παιδάκι μου. Γιαλαντζή τρομοκρατία που λέει και ο Άλκιμος. Φοβήθηκα τόσο πολύ που μάλλον πρέπει να πάψω να γράφω αυτά που γράφω. Θα αρχίσω να λέω ότι τελειώνει το πετρέλαιο και το αέριο, και το κάρβουνο σκοτώνει, και θερμαίνεται ο πλανήτης και λιώνουν οι πάγοι, και ΔΕΝ είναι οι Γερμανοί και η Siemens πίσω από την Πράσινη Ανάπτυξη, ούτε είναι συνομωσία για να αγοράσει η RWE την ΔΕΗ, που ανεβάζουν το ρεύμα.

ΟΥΤΕ πήρε ο Σημίτης εντολή από τους Γερμανούς να τους παραδώσει τον Σκαραμαγκά για να πάρει τα μετρητά μας η HDW που φαλίριζε, και όλα ήταν σωστά και τίμια με την ανάληψη του μάνατζμεντ του ΟΤΕ από Γερμανούς που πλήρωσαν (λένε) για το 20% των μετοχών.

Αποτάσσω λοιπόν τον Σατανά και θα είμαι καλό και μαζεμένο παιδί και δεν θα ξαναπώ ότι η Ε.Ε. είναι η Νέα Γερμανία με λίγο Γαλλικό άρωμα, και ένα Βέλγικο φιόγκο. Ούτε θα ξανασυγκρίνω το Desertec με την προέλαση μέσω σιδηροδρόμου για τα πετρέλαια της Μοσούλης. Απεναντίας θα επισημάνω τι κέρατα είναι οι Αγγλοαμερικάνοι και αυτή είναι η παρακμιακή αυτοκρατορία του σκότους και μόνη η Ε.Ε. με πολλά αιολικά στην Κρήτη και την Μάνη θα μας οδηγήσει στον Θαυμαστό Καινούργιο Κόσμο.


Άντε, μετανοώ, για να μην θεωρηθώ, και εγώ, …συνεργός των τρομοκρατών. Huxley, όταν η οικονομία πάει καλά, και Orwell όταν έχουμε ύφεση.
http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/11/orwell-huxley.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου