Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Από τα Ιμια, στο Μνημόνιο

του Κώστα Ροδινού

Συμπληρώνονται 15 χρόνια από την αποφράδα ημέρα των Ιμίων.

Οι αρνητικοί πρωταγωνιστές, τέκνα εκλεκτά του συστήματος, προόδευσαν και ανταμείφθηκαν! Ενώ οι πραγματικοί ήρωες, μάλλον ξεχάστηκαν. Τους «προσπέρασε η ιστορία». Εμειναν , κάποιοι λίγοι, «γραφικοί», να τους θυμούνται.

Ο πρωθυπουργός, που από το βήμα της Βουλής ευχαρίστησε την Κυβέρνηση των ΗΠΑ, κέρδισε στις συνέχεια δυο εκλογικές αναμετρήσεις, προχώρησε στην πιο βίαιη και ανάλγητη αναδιανομή πλούτου από τους πολλούς στους λίγους, γιγάντωσε ένα σύστημα διαπλοκής, που κυριολεκτικά απομύζησε την οικονομία μας.

Οι αγιογράφοι του, (πολλαπλώς ευεργετηθέντες) συνεχίζουν ακόμα να μας προκαλούν και να τον εμφανίζουν, ως τον εκσυγχρονιστή της χώρας που επέτυχε τον …άθλο του ευρώ και έκτισε την ισχυρή Ελλάδα!

Το ότι άνοιξε την κερκόπορτα στο Αιγαίο, αποτελεί μια «ασήμαντη λεπτομέρεια» ανάξια ιστορικής αναφοράς.

Αν στη θέση του ήταν ο Μίλτος Εβερτ, θα είχε περάσει στην ιστορία ως ο «ενδοτικός και προδότης πρωθυπουργός» που, εν καιρώ ειρήνης, παραιτήθηκε από εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Και προφανώς όχι μόνον δεν θα είχε επανεκλεγεί, αλλά θα ανατρεπόταν πρόωρα. Από τους δικούς του μάλιστα, που δεν θα δίσταζαν να τον ρίξουν στο «πύρ το εξώτερον».

Ο κ. Σημίτης, όμως, μας «έσωσε από πολεμική σύρραξη», την οποία προφανώς δεν ήμασταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε. Και αυτό ονομάστηκε «πατριωτικό καθήκον».

Ο τότε Υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, αντί να βρίσκεται στη θέση του, συμμετείχε σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA με τον Ν. Χατζηνικολάου! Και μετά την κρίση παρέμεινε υπουργός! Απομακρύνθηκε βέβαια για ένα άλλο φιάσκο που ντρόπιασε τη χώρα διεθνώς, αλλά επανεκλέγεται συνέχεια έκτοτε, και σήμερα είναι αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και προκαλεί θρασύτατα τον ελληνικό λαό με τις δηλώσεις του.

Αν στη θέση του ήταν ένας υπουργός της Ν.Δ. πιθανότατα θα είχε εξαφανιστεί, ντροπιασμένος, από προσώπου γής και θα αγνοούσαμε την τύχη του. Χώρια που θα είχε περάσει στα μαύρα κατάστιχα της ιστορίας, μαζί με τον Εφιάλτη και τον Πήλιο Γούση! Δε θα σήκωνε ποτέ κεφάλι!

Ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, στην συνέχεια έγινε Υπουργός, το 2004 αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και από το 2009 πρωθυπουργός της χώρας! Για εκείνο το βράδυ ήταν «αμέτοχος και ανεύθυνος»! Το σύστημα πάντα φροντίζει να διατηρεί στο απυρόβλητο τις εφεδρείες του. Ν α τις έχει έτοιμες για μια ώρα ανάγκης!

Ο κ. Παπανδρέου οδήγησε τη χώρα στο Μνημόνιο, αλλά κατά τους αγιογράφους του και τις «βουβουζέλες του συστήματος» και αυτός από «πατριωτικό καθήκον» το έκανε. Γιατί διαφορετικά «δεν θα είχαμε λεφτά να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις»! Και ας έλεγε προεκλογικά ότι «λεφτά υπάρχουν»!

Τώρα μας λένε ότι πρέπει να αλλάξουμε και το Σύνταγμα της χώρας μας για να επιβεβαιωθεί η απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας. Δεν αποκλείεται τα γνωστά παπαγαλάκια του συστήματος να ανακαλύψουν και θετικά στην πρόταση αυτή γιατί έτσι θα υποχρεωθούμε να είμαστε συνεπείς. Αφού είμαστε ανίκανοι να τα κάνουμε μόνοι μας, έρχονται οι δανειστές μας και μας ανοίγουν τα μάτια!

Αν τα έκανε αυτά ο Καραμανλής, τα «δεκεμβριανά του 2008» θα έμοιαζαν με ασκήσεις ετοιμότητας της αστυνομίας και του πυροσβεστικού σώματος. Θα είχε καεί η Ελλάδα! Νύχτα θα εγκατέλειπε τη χώρα, καταδικασμένος για το υπόλοιπο του βίου του σε εξορία!

Ενώ ο κ. Παπανδρέου περιφέρεται στο Νταβός και αυτοεπαίρεται που οδήγησε την Ελλάδα σε καθεστώς υποτέλειας και τους πολίτες της στην απόγνωση. «Κτίζει και αυτός μια ισχυρή Ελλάδα», εξαθλιώνοντας τους Ελληνες! Και το χειρότερο είναι ότι το πιστεύει κιόλας!

«Για το καλό μας» γίνονται όλα αυτά, απλώς εμείς είμαστε αχάριστοι και δεν το αντιλαμβανόμαστε!

Εξέλιπε η ελπίδα;

Όχι!

Γιατί η τραγωδία των Ιμίων έδειξε ότι η χώρα αυτή έχει και θετικούς πρωταγωνιστές.

Μπορεί ακόμα να βγάζει ήρωες, που είναι πρόθυμοι και έτοιμοι να δώσουν και τη ζωή τους για την πατρίδα.

Παναγιώτης Βλαχάκος

Εκτορας Γιαλοψός

Χριστόδουλος Καραθανάσης

Παρόντες!

«Ποτέ από το χρέος μη κινούντες…»

Και νύν και αεί!
http://www.antinews.gr/2011/01/30/82798/#comment-625234

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου