Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Πακτωλός χρημάτων από το αμερικανικό πεντάγωνο σε εταιρείες που έχουν καταδικαστεί για απάτες!

Μια νέα αναφορά του αμερικανικού πενταγώνου αποκαλύπτει πως οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κατέβαλλαν μέσω συμβολαίων τουλάχιστον 285 δισεκατομμύρια δολάρια σε πάνω από 100 εταιρείες μεταξύ των ετών 2007 και 2009, αν και οι συγκεκριμένες εταιρείες την ίδια ακριβώς περίοδο είχαν υποπέσει στο αδίκημα της κατασπατάλησης των χρημάτων των αμερικανών φορολογουμένων.

Πολλά από αυτά τα δισεκατομμύρια δολάρια, δόθηκαν σε εταιρείες που η λειτουργία είχε ανασταλεί πιο πριν ή ήταν υπό καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης εξαιτίας κρουσμάτων κατάχρησης δημοσίου χρήματος. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πάντα σύμφωνα με την έκθεση, το αμερικανικό πεντάγωνο κατοχύρωσε συμβόλαια ύψους 270 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 91 εταιρείες που κατηγορούνταν για αστικές υποθέσει απάτης, ενώ άλλα 682 εκατομμύρια δολάρια πήγαν σε εταιρείες που κατηγορούνταν για εγκληματικές απάτες.

Η αναφορά του πενταγώνου έγινε ύστερα από μια τροπολογία που κατέθεσε ο γερουσιαστής Bernie Sanders και συμπεριλήφθηκε στον αμυντικό προϋπολογισμό του περασμένου χρόνου, με στόχο την λήψη μέτρων κατά των αμυντικών βιομηχανιών που παραβιάζουν το νόμο, η αναφορά όμως κατέληξε λέγοντας πως «Το υπουργείο Άμυνας θεωρεί πως τα μέτρα που λαμβάνονται εναντίον εταιρειών που έχουν παραβιάσει το νόμο είναι επαρκή».

Ο Sanders απατώντας στην αναφορά αυτή ανέφερε πως είναι φανερό πως η πολιτική του πενταγώνου δεν αποδίδει και χρειάζεται μια πιο δραστική αντιμετώπιση των εταιρειών εκείνων που έχουν βρεθεί ένοχες για απάτη. Ο ίδιος πρόσθεσε πως είναι κρίσιμης σημασίας να βρεθεί ένας τρόπος για τον περιορισμό των εταιρειών αυτών, δείχνοντας προς την πλευρά του αμερικανικού προϋπολογισμού λέγοντας πως δεν είναι δυνατό να καταπολεμηθεί το έλλειμμα εάν δεν δοθεί η απαραίτητη προσοχή στην κατάχρηση των χρημάτων του αμυντικού προϋπολογισμού.

«Με το εθνικό χρέος της χώρας να τρέχει στα 14 τρις $ σκοπός μου είναι να παράσχω όσο το δυνατό μεγαλύτερη διαφάνεια στο τι γίνεται με τα λεφτά των φορολογουμένων. Η αλήθεια όμως είναι πως ουσιαστικά όλες μεγάλες αμυντικές βιομηχανίες της χώρας για χρόνια εμπλέκονται σε συστηματική συμπεριφορά με απάτες, ενώ την ίδια τη στιγμή «επιβραβεύονται» με τρισεκατομμύρια δολάρια, από τα λεφτά των φορολογουμένων», δήλωσε ο αμερικανός γερουσιαστής.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου