ΛΟΝΔΙΝΟ, (LifeSiteNews.com) – Ένα ζευγάρι Βρετανών χριστιανών που είχε στραφεί νομικά, κατά του τοπικού συμβουλίου έγκρισης ανάδοχων γονέων για την απόφασή του να τους απορρίψουν από την παροχή ανάδοχης φροντίδας, λόγω της πίστης τους και της απροθυμίας τους να αποδεχτούν την ομοφυλοφιλία, έχασαν την μάχη στο Ανώτερο Δικαστήριο του Λονδίνου.
(Σχ. ΚΟ: Σύμφωνα με τον θεσμό της ανάδοχης οικογένειας και την αντίστοιχη νομοθεσία, στην χώρα μας, βρέφη και παιδιά ως 16 ετών που από έκτακτες ή χρόνιες ανάγκες όπως ασθένεια γονέων, ατύχημα, φυλάκισή τους, διαπίστωση ακαταλληλότητας γονέων, διάλυση οικογένειας κ.λ.π. στερούνται οικογενειακών φροντίδων, τοποθετούνται σε οικογένειες που προσφέρονται γι’ αυτό το σκοπό και που καλούνται να αναπληρώσουν την φυσική οικογένεια. Υπάρχουν διαφορές μεταξύ αναδοχής και υιοθεσίας. Η υιοθεσία είναι μια νομική πράξη κατά την οποία το υιοθετημένο παιδί απολαμβάνει όλα τα προνόμια και τα δικαιώματα ενός φυσικού παιδιού, και η οικογένεια έχει τις ίδιες υποχρεώσεις απέναντι σε αυτό σαν να ήταν φυσικό παιδί της. Η υιοθεσία αλλάζει την νομική ταυτότητα του παιδιού. Ένα ανάδοχο παιδί κρατάει την δική του ταυτότητα (π.χ. ονοματεπώνυμο) και εξακολουθεί να είναι νόμιμο παιδί των φυσικών γονέων του).
Το Φεβρουάριο του 2008, η Eunice και ο Owen Johns από το Derby κατέθεσαν αγωγή εναντίον Δημοτικό Συμβουλίου του Derby, όταν τους απαγορεύθηκε να γίνουν ανάδοχοι, επειδή δήλωσαν ότι δεν θα μιλήσουν στα παιδιά ότι η ομοφυλοφιλία είναι ένας αποδεκτός "τρόπος ζωής", και ότι μέσα στα πλαίσια της φροντίδας τους, θα έρχονται μαζί τους στην εκκλησία τις Κυριακές.
Το Νοέμβριο του 2010 και τα δύο μέρη (ζευγάρι και δημοτικό συμβούλιο) κατέφυγαν από κοινού στο Δικαστήριο ζητώντας να αποφανθεί σχετικά με το εάν οι Johns ήταν σε θέση να γίνουν ανάδοχοι παιδιών, ή εάν θα μπορούσαν να αποκλειστούν, βάσει του νόμου «περί ισότητας», λόγω των χριστιανικών τους πεποιθήσεων.
Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Δικαστής Justice Beatson έκρινε ότι οι νόμοι που προστατεύουν τους ανθρώπους από τις διακρίσεις λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού "πρέπει να έχουν προτεραιότητα" από το δικαίωμα να μην υφίσταται κάποιος διακρίσεις για θρησκευτικούς λόγους.
Στην απόφασή τους, οι δικαστές ανάφεραν, «ότι υπάρχει μια ένταση μεταξύ των διατάξεων που αφορούν την ισότητα των θρησκευτικών διακρίσεων και εκείνων που αφορούν τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Ωστόσο, όσον αφορά τους ανάδοχους γονείς, οι διατάξεις που αφορούν την ισότητα γενετήσιου προσανατολισμού πρέπει να υπερισχύουν".
"Μια τοπική αρχή μπορεί να απαιτήσει τη θετική στάση προς την ομοφυλοφιλία", έγραψαν.
Έξω από το Βασιλικό Δικαστήριο, η Eunice και ο Owen που έχουν ενεργήσει ως ανάδοχοι γονείς για περίπου 20 παιδιά, είπαν στους δημοσιογράφους, "Αυτό που θέλαμε ήταν να προσφέρουμε ένα καλό σπίτι σε ένα παιδί που έχει ανάγκη. Έχουμε ένα καλό ιστορικό ως ανάδοχοι γονείς. Αλλά επειδή είμαστε Χριστιανοί, με τις βασικές χριστιανικές απόψεις σχετικά με τη σεξουαλική ηθική, είμαστε προφανώς ακατάλληλοι για ανάδοχοι γονείς."
Το ζευγάρι, που είναι παππούς και γιαγιά, έχουν γίνει ανάδοχοι γονείς ήδη από το 1992, για 15 παιδιά και έχουν λάβει εγκωμιαστικά σχόλια από τους κοινωνικούς λειτουργούς ως «καλοί και φιλόξενοι άνθρωποι» που «ανταποκρίνονται με ευαισθησία» στους νέους. Το ζευγάρι, που απεικονίζονται έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο, είπε ότι δεν είναι ‘ομοφοβικοί’ αλλά δεν αναγνωρίζουν το Σύμφωνο Συμβίωσης μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Όμως, οι κοινωνικοί λειτουργοί εξέφρασαν ανησυχίες ότι η στάση τους απέναντι στην ομοφυλοφιλία είναι αντίθετη με το νέο νόμο «περί ισότητας» (σεξουαλικός προσανατολισμός) του 2007.
Η Andrea Minichiello Williams του Χριστιανικού Νομικού Κέντρου, (Christian Legal Centre), το οποίο υπερασπίστηκε το ζευγάρι, ανέφερε σε δελτίο τύπου ότι η απόφαση σημαίνει ότι οι χριστιανοί οι οποίοι κατέχουν ορθόδοξες χριστιανικές απόψεις για την οικογένεια, το γάμο και τη σεξουαλικότητα θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην διαδικασία αναδοχής και υιοθεσίας και τα δικαστήρια δεν θα παρεμβαίνουν για να σταματήσει αυτό να συμβαίνει.
"Η Eunice και ο Owen Johns έχουν ταπεινωθεί και περιθωριοποιηθεί και έλαβαν την απάντηση από κάποιον κυβερνητικό οργανισμό (την ‘Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) ότι οι επικρατούσες χριστιανικές απόψεις τους μπορεί να "μολύνουν" τα παιδιά. Έλαβαν την απάντηση, επίσης από τους Βρετανούς δικαστές ότι οι απόψεις τους μπορεί να βλάψουν τα παιδιά», δήλωσε η Ουίλιαμς.
"Αυτό που συνέβη στους Johns αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης τάσης που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια", παρατήρησε η Ουίλιαμς.
"Ο νόμος όλο και περισσότερο ερμηνεύεται από τους δικαστές με τρόπο που ευνοεί τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων για την ελευθερία της συνείδησης. Σημαντικοί τομείς της δημόσιας ζωής καθίστανται πλέον εκτός ορίων για τους χριστιανούς οι οποίοι δεν διαπραγματεύονται τις πεποιθήσεις τους. Αν η χριστιανική ηθική είναι επιβλαβής για τα παιδιά και απαράδεκτη για το κράτος, τότε σε πόσα χρόνια από τώρα θα δούμε το φαινόμενο να αφαιρούνται τα φυσικά παιδιά από τους Χριστιανούς γονείς τους; "
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου