Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Βέτο στον φόρο άνθρακα;

Να και μια καλή είδηση μέσα στην κατήφεια. Οι μόνοι που θέλουν τον φόρο είναι η Siemens, και οι Τέρνες, και όσοι κρύβονται πίσω από κατουρλήδες κλιματολόγους και πειραγμένους ακαδημαϊκούς. Ο φόρος άνθρακα δεν έχει καμία σχέση με κανένα κλίμα. Είναι μέρος της Γερμανικής εμπορικής εξαγωγικής πολιτικής (και θα κάνω μια ενημέρωση στα ..κλιματολογικά, οι μοντελίστες ανακάλυψαν τα ...σύννεφα!)

Εδώ και καιρό γκρινιάζω ότι πρέπει να ζητήσουμε εξαίρεση από τον φόρο άνθρακα. Ο φόρος άνθρακα πέθανε στην Αμερική όταν καταψηφίστηκε το cap and trade, και είχε φανεί ότι θα πέθαινε όταν μηδενίστηκαν τα δικαιώματα άνθρακα στο Σικάγο. Και παρ' ότι ο Αμερικάνος σοσιαλιστής ΓΑΠ θέλει να υπερβεί τις αποφάσεις της Βουλής του, και παρ' ότι ο Γερμανόφωνος Σβαρτσενέγκερ καταστρέφει την οικονομία της Καλιφόρνια με εισαγωγή Γερμανικής νομοθεσίας στην Δυτική Αμερική, οι Αμερικάνοι έχουν βασικό συστατικό στο DNA τους την αντιπάθεια σε κάθε είδους φόρο (ειδικά αυτούς που δεν ψήφισαν)!

Η Κίνα και η Ινδία χαχανίζουν με τον φόρο άνθρακα. Η Ιαπωνία έλεγε ότι θα βγει από το Κυότο πριν το τσουνάμι... Τώρα... χαιρέτα μου τον πλάτανο. Οι Αυστραλοί ξεσηκώθηκαν εναντίον του θηλυκού ΓΑΠ, σοσιαλιστικής υφής, που έβγαλαν για Πρωθυπουργό, που θέλει να τους βάλει φόρο άνθρακα.

Ήλπιζα η Ελλάδα να ζητήσει να εξαιρεθεί από τον φόρο άνθρακα, αλλά μου λένε ότι η Μπιρμπίλη ...δεν θέλει. Η άποψή μου για την κυρία ΥΠΕΚΑ είναι ότι οποιοσδήποτε έχει Υπουργείο ...Κλιματικής Αλλαγής πρέπει να έχει σοβαρά προβλήματα.

Η Πολωνία έχει ζητήσει εξαίρεση από τον φόρο άνθρακα επικαλούμενη τα δημοσιονομικά της, και οι πληροφορίες μου λένε ότι η "Ευρώπη" το βλέπει θετικά και για την Πολωνία και για άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Εμείς; Ο μισός κόσμος τρέμει το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσής μας, ο άλλος μισός λέει ότι είναι αναπόφευκτη, και εμείς έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να ξεφορτωθούμε ένα χαράτσι, αλλά δεν θέλει η Μπιρμπίλη! Δηλαδή, πόσο ασόβαροι είμαστε; Δηλαδή θα αρχίζω να αναρωτιέμαι αν η ΕΣΗΑΠΕ έχει επιρροή στο ΥΠΕΚΑ...

Ευχαριστώ τον αποστολέα του link στο EurActiv. Να άλλο ένα λίγο πιο ...ευρωσκεπτικιστικό. Το περί ου ο λόγος βέτο, νομίζω αφορά μόνο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης. Αλλά είναι η αρχή.

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/04/blog-post_29.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου